Nailed It! Baking Bash – Frågor om spel

Har du fastnat någonstans i spelet? Undrar du hur något funkar? Har du frågor om inställningar i spelet? Här hittar du svar på vanliga frågor om spel.

Observera att svaren kan innehålla spoilers.

System och inställningar

Tryck på INSTÄLLNINGAR i det övre vänstra hörnet.

Inställningar

• Musik och ljudeffekter
    Använd reglagen för att justera volymen på musik och ljudeffekter.

• Språk
    Spelet använder automatiskt samma språk som din Netflix-profil. Byt språk genom att trycka på SPRÅK (LANGUAGE) och välja ett annat.

• Hjälp
    Om du trycker på HJÄLP (HELP) kommer du till artikeln Nailed It! Baking Bash – Spelsupport.

• Återställ handledningar
    Om du trycker på ÅTERSTÄLL HANDLEDNINGAR (RESET TUTORIALS) kan du gå igenom handledningarna en gång till. Ditt spelförlopp återställs inte.

Så här spelar du

Spela med vänner
Att spela med vänner är vad Nailed It! Baking Bash handlar om. Tävla med dina vänner och rösta på varandras skapelser för att kora en vinnare. Minst två och högst sex spelare kan delta i ett spel för flera deltagare.

• Bjud in till ett spel
    När du vill starta ett spel för flera deltagare trycker du på BJUD IN TILL ETT SPEL (HOST A GAME) och delar sedan RUMSKODEN (ROOMCODE) med spelarna du vill bjuda in. Du kan även trycka på delningsikonen bredvid RUMSKODEN (ROOM CODE) för att öppna delningsalternativen på din enhet.

• Välj ett spelläge
    När du bjuder in genom att trycka på BJUD IN TILL ETT SPEL (HOST A GAME) kan du trycka på SPELLÄGE (PLAYMODE) och välja mellan två lägen för flera spelare:

• KLASSISKT (CLASSIC): Gör ditt bästa för att återskapa exempeltårtan, precis som i serien!

• FRIBAKNING (FREEFORM): Skapa en tårta baserat på ett tema. Inga exempel eller särskilda mål – låt kreativiteten vägleda dig.

• Gå med i ett spel
    Om en av dina vänner redan har startat ett spel för flera deltagare trycker du på GÅ MED I ETT SPEL (JOIN A GAME) och anger RUMSKODEN (ROOM CODE). Tryck på SPELA (PLAY) för att gå med i spelet.

• Skapa en avatar
    Innan spelet sätter igång får varje spelare designa en egen avatar. Välj en form och tryck på DESIGNA AVATAR (DECORATE AVATAR) för att lägga till objekt från fälten till din form (använd pilknapparna för att gå till olika fält). När du är klar bekräftar du dina val genom att dra pilknappen över skärmen. Ange sedan ditt namn och välj BEKRÄFTA (CONFIRM).

• Låsta objekt
      När du skapar din avatar är vissa objekt låsta. För att låsa upp dem måste du slutföra bakverk i spelläget Backstagebakning (Backstage Baking) för en spelare och dela dina resultat med andra.

• Starta spelet
      Om du är värd kan du starta spelet när alla deltagare är redo och har skapat sin avatar.

• Röstning och vinnare
    I slutet av varje spel för flera deltagare kan du och dina vänner rösta på varandras bakverk. Dra brons-, silver- och guldpoäng till de bakverk som du tycker har förtjänat dem. Spelaren med högst sammanlagd poäng vinner spelet. Om det blir oavgjort kommer Jacques och Nicole att utse en vinnare.

• Paus
    Mellan varje minispel får du och dina vänner betyg för era kreationer. Det går att få betyg på olika sätt – från provsmakningar med Jacques till snabbaste bagaren.

• Distraktioner
    När en vinnare har utsetts belönas hen med en distraktion. Du måste inte använda distraktionen, men om du gör det blir nästa minispel svårare för dina medspelare.

Backstagebakning
Backstagebakning är ett läge för en spelare där du kan öva upp dina färdigheter på egen hand. Spela igenom alla bakverk i din egen takt för att se hur perfekt – eller galet – det kan bli. Det måste inte vara perfekt, så använd din kreativitet!

• Välj ett land
    Välj ett land genom att trycka på pilknapparna. Tryck på NU SPELAR VI! (LET'S PLAY!) för att bege dig till landet.

• Välj ett bakverk
    Välj ett bakverk genom att trycka på pilknapparna. Tryck på NU SPELAR VI (LET'S PLAY) för att spela bakverket.

• Dela dina resultat
    När du slutför ett bakverk kan du dela resultatet med dina vänner genom att trycka på DELA! (SHARE!) Visa upp dina bakverk och utmana andra att överträffa ditt mästerverk!

Låsa upp objekt

När du spelar i läget Backstagebakning (Backstage Baking) för en spelare kan du låsa upp objekt som du sedan använder för att skapa din avatar i läget för flera deltagare – Spela med vänner (Play with Friends).

Du kan låsa upp två objekt för varje bakverk:

1. Du får det första när du skapar bakverket för första gången.

2. Det andra får du när du delar dina resultat.

Minispel

I Nailed It! Baking Bash skapar du bakverk genom att spela flera olika minispel. Varje minispel representerar en del av bakningsprocessen. Innan ett minispel startar får du en påminnelse om vad du ska uppnå i minispelet.

• Forma
    Forma modellen med ditt finger. Varje drag med fingret skalar bort lite choklad. Försök att efterlikna exemplet eller låt kreativiteten flöda och skapa en form som du gillar.

• Forma baklänges
    Forma modellen med ditt finger. Varje drag med fingret lägger till lite choklad. Försök att efterlikna exemplet eller låt kreativiteten flöda och skapa en form som du gillar.

• Tårtmålning
    Måla din modell genom att dra med fingrarna över den. Välj olika karamellfärger genom att trycka på färgbehållarna.

• Baka lager
    Blanda ingredienserna på hyllan enligt receptet högst upp på skärmen. Se upp så att förpackningarna inte hamnar i smeten!

• Blanda färger
    Blanda rätt färger från hyllan för att efterlikna färgerna högst upp på skärmen. Se upp så att flaskorna med karamellfärg inte hamnar i glasyren.

• Dekorera
    Plocka objekt från rullbandet och placera dem på ditt bakverk. Försök att efterlikna exemplet eller låt kreativiteten flöda och gör en egen tårta.

• Dekorera (med gaffel)
    Dra gafflarna bakåt genom att svepa med fingrarna över dem. Släpp fingrarna när du vill slunga objekten på ditt bakverk. Objektets färdväg visas på skärmen när du gör dig redo att slunga iväg det. Försök att efterlikna exemplet eller låt kreativiteten flöda och gör en egen tårta.

Om du inte är nöjd med objekten på gafflarna kan du slunga dem i papperskorgen för att se nya objekt på gafflarna.

• Skär bort glasyr
    Skär bort delar av glasyren genom att dra fingret över den. Försök att efterlikna exempel eller skapa en form som du tror passar bäst för ditt bakverk.

• Skär ut stencil och spreja
    Skär ut former genom att dra fingret över kartongen. Försök att efterlikna exemplet eller skapa en form som du vill se på ditt bakverk.

När du har skurit klart mönstren kan du spreja på karamellfärg. Välj en färg och dra med fingret över stencilen för att spreja.

• Stapla lager
    För att stapla bakverkets olika lager på varandra trycker du på skärmen när du vill släppa ett lager. Se till att de placeras rakt ovanpå varandra, annars kan de ramla av.

För vissa bakverk måste du täcka lagren med smörkräm för att de ska fastna. För att sprida ut smörkräm drar du fingret över bakverket.

• Skär ut och stapla
    Skär ut bitar av bakverket genom att dra en linje med fingret. Försök att efterlikna exemplet eller skapa en form som du är nöjd med. Se till att alla bitar är skurna så att du kan stapla dem på varandra.

• Skär ut och sätt ihop
    Skär ut bitar av bakverket genom att dra en linje över det med fingret. Se till att fånga bitarna i formen.

• Baka en kaka
    Forma kakdegen genom att dra fingret över den. Svep på knappen FORTSÄTT (CONTINUE) för att gå vidare till nästa steg.

Måla kakan genom att dra fingret över den. Välj karamellfärg genom att trycka på olika spritspåsar.

• Formgivning
    Dra med fingret över degen för att forma den. Försök att efterlikna exemplet eller skapa något du är nöjd med.

• Kombinera former
    Dra objekt nära varandra för att kombinera dem. Du kan alltid ta loss objekt som du har kombinerat genom att dra loss dem. Försök att efterlikna exemplet eller använd delarna för att skapa ett objekt som du är nöjd med.

Vill du veta mer om Nailed It! Baking Bash? Gå till sidan Spelsupport.