Too Hot to Handle: Love Is a Game – Frågor om spel

Har du fastnat någonstans i spelet? Undrar du hur något funkar? Har du frågor om inställningar i spelet? Här hittar du svar på vanliga frågor om spel.

Observera att svaren kan innehålla spoilers.

Du hittar även vanliga frågor inne i själva spelet. Tryck på Inställningar > Handledningar (Settings > Tutorials) när du är inne i spelet för att se en lista med ämnen som rör hur man spelar.

Ändra utseende och namn på en avatar
Välj din kroppstyp, din hudfärg, ditt namn och dina pronomen på skärmen Skapa avatar (Avatar Creation) i början av spelet. När du väl har valt avatar och namn kan du inte göra ändringar utan att börja om. Om du vill ändra dem får du starta om spelet genom att välja fliken Säsonger (Seasons) och trycka på knappen Starta om säsong (Restart Season).

Om du trycker på knappen Starta om säsong (Restart Season) raderas hela ditt nuvarande spelförlopp!

Byt hår, klädsel eller accessoarer
Du kan byta hår, klädsel och accessoarer under spelets gång. Du kan göra ändringar när som helst genom att gå till avsnittet för ditt utseende. Klicka på ditt profilkort i avsnittet MEDVERKANDE I SÄSONG 1 (SEASON 1 CAST) i fliken Hem (Home), och välj ikonen för ändringar längst upp till höger. När du har bekräftat och sparat ditt utseende förändras det direkt inne i spelet.

Byt personlighet
Till skillnad från ditt utseende behöver du inte välja personlighetstyp i början av spelet. Du väljer själv om du vill vara gullig (Sweet), busig (Naughty), sympatisk (Agreeable) eller en blandning av alla tre! Förstärk ett personlighetsdrag genom att fatta beslut med det drag du vill förstärka.

Emojis vid de andra deltagarnas namn
De emojis du ser bredvid de andra deltagarnas namn är deras dominerande personlighetstyp: gullig (Sweet), sympatisk (Agreeable) eller busig (Naughty).

Filtrera potentiella romanser
Du kan inleda en romans med vem som helst, oavsett kön. Fatta romantiska beslut i spelet med den eller de medverkande du vill lära känna på djupet.

Relationsmätaren
Relationsmätaren visar hur nära du står de andra deltagarna. Den kan visa statusen för din romans, eller vänskapsstatusen för de deltagare du inte kan inleda en romans med.

Förbättra relationerna till de andra deltagarna
Du kan fatta beslut i spelet som gör att du kommer närmare de andra deltagarna. Vissa höjer relationsmätaren, andra inte. Du kan inte bli av med poäng som du redan har tjänat ihop.

Lana
Lana är ett interaktivt AI-verktyg som är röststyrt och vakar över deltagarna, kommer med instruktioner under vistelsen och håller koll när du gör snedsteg och uppmanar till djupare relationer som går bortom det ytliga.

Bryta mot en regel
Lana ser allt. Om du bryter mot en regel dras pengar från den delade prispotten. De val i spelet som är regelbrott har ett utropstecken bredvid sig. Om du känner dig sprallig får du vara beredd att betala priset för det!

Tjäna pengar
Även om du bryter mot några av reglerna kan du förr eller senare få en chans att gottgöra det. Och om du klarar av Lanas sista och svåraste test kanske hon belönar dig genom att återbörda lite av de försvunna pengarna till prispotten! Håll utkik efter de möjligheterna!

Byta kläder eller frisyr till en dejt
Du kan ändra frisyr och kläder helt och hållet inför en dejt. Du kan till och med bestämma hur din dejt ska se ut. Ändringarna gäller bara under dejten, så du kan gå loss hur mycket som helst!

Hur vet man om en dejt går bra?
När dejten börjar fylls dejtmätaren med hjärtan om du fattar rätt beslut. Kärlekspoängen från dejtmätaren läggs till i din relationsmätare när dejten är slut, så ta chansen att komma ännu närmare en av de andra deltagarna!

Din klocka blir grön
Om Lana tycker att du skapar ett meningsfullt band till en av deltagarna kan hon göra så att era klockor börjar lysa grönt. Om det händer gäller inga regler, och sexförbudet upphävs tillfälligt. Se till att njuta av stunden!

Slutförda prestationer som dyker upp igen
Vissa prestationer kräver att du gör vissa saker flera gånger om för att klara av dem. Kolla in fliken Prestationer (Achievements), där prestationer med flera nivåer har mer än en troféikon under sig. Ju fler prestationer du slutför, desto högre blir prissumman – så fortsätt samla troféer!

Tjäna pengar i spelet
Du tjänar pengar som kan användas i spelet, eller karisma (Charisma), genom att spela spelet och slutföra prestationer. Varje gång du slutför en prestation, oavsett om det är en enskild nivå eller hela prestationen, får du karismapoäng. Kolla regelbundet in fliken Prestationer (Achievements) för att få dina karismapoäng. Du kan se hur många karismapoäng du har fått längst upp till höger i fliken Prestationer (Achievements). Använd karisma för att låsa upp bonusinnehåll.

Bonusinnehåll
Du kan se bonusinnehåll via profilkorten i avsnittet MEDVERKANDE I SÄSONG 1 (SEASON 1 CAST) i fliken Hem (Home). Tryck först på ett av profilkorten och sedan på knappen Bonusscener (Bonus Scenes) längst ner på kortet. De blir upplåsta under spelets gång och du kan köpa dem med karismapoäng. Få karismapoäng genom att slutföra prestationer och ta en titt på dina favoritdeltagare bakom kulisserna!

Starta om ett kapitel
Om du vill starta om ett kapitel trycker du på fliken Säsonger (Seasons) och sedan på knappen Starta om säsong (Restart Season).

Om du trycker på knappen Starta om säsong (Restart Season) raderas hela ditt nuvarande spelförlopp, inklusive ditt utseende och relationsstatusen till de andra deltagarna.

Hoppa över innehåll som du redan har läst
När du är helt klar med en säsong kan du använda Hoppa över-funktionen för att snabbt få tillgång till oläst innehåll, avsluta spelet på andra sätt eller helt enkelt återuppleva dina favoritögonblick. Håll inne var som helst på skärmen för att spola framåt. Hoppa över-funktionen stannar automatiskt vid alla val, dejter och fester, så att du får tillräckligt med information för att fatta rätt beslut.

Valsammanfattning i % på skärmen SAMMANFATTNING AV KAPITEL (CHAPTER RECAP)
%-tecknet bredvid varje val visar hur många procent av spelarna som har valt just det svaret. Ditt val visas i grönt. Ta en titt på procentandelarna för att se vad andra spelare har valt.

Vill du veta mer om Too Hot to Handle: Love Is a Game? Gå till sidan Spelsupport.