Too Hot To Handle 2 – Frågor om spel

Har du fastnat någonstans i spelet? Undrar du hur något funkar? Har du frågor om inställningar i spelet? Här hittar du svar på vanliga frågor om spel.

Observera att svaren kan innehålla spoilers.

Ändra utseende och namn på en avatar
Välj din kroppstyp, din hudfärg, ditt namn, intressen, stjärntecken och dina pronomen på skärmen Skapa avatar (Avatar Creation) i början av spelet. När du väl har valt avatar och namn, intressen, stjärntecken och pronomen kan du inte göra ändringar utan att börja om. Om du vill ändra dem får du starta om spelet genom att välja fliken Säsonger (Seasons) och trycka på knappen Starta om säsong (Restart Season). Om du trycker på knappen Starta om säsong (Restart Season) raderas hela ditt nuvarande spelförlopp.

Stjärntecken och intressen
Efter att du gjort dina val kommer ditt stjärntecken och dina intressen att förändra delar av berättelsen genom att låsa upp unika dialoger med karaktärer som delar liknande intressen eller vars stjärntecken är kompatibla.

Byt hår, klädsel, accessoarer eller kroppsburen teknik
Du kan byta hår, klädsel, accessoarer och vissa kroppsburna enheter under spelets gång. Du kan göra ändringar när som helst genom att gå till avsnittet för ditt utseende. Klicka på ditt profilkort i avsnittet MEDVERKANDE I SÄSONG 2 (SEASON 2 CAST) under fliken Hem (Home), och välj ikonen för ändringar längst upp i det högra hörnet. När du har bekräftat och sparat ditt utseende förändras det direkt inne i spelet.

Byt personlighet
Till skillnad från ditt utseende behöver du inte välja personlighetstyp i början av spelet. Du väljer själv om du vill vara gullig (Sweet), busig (Naughty), sympatisk (Agreeable) eller en blandning av alla tre! Förstärk ett personlighetsdrag genom att fatta beslut med det drag du vill förstärka.

Emojis vid de andra deltagarnas namn
De emojis du ser bredvid de andra deltagarnas namn är deras dominerande personlighetstyp: gullig (Sweet), busig (Naughty) eller sympatisk (Agreeable).

Filtrera potentiella romanser
Du kan inleda en romans med vem som helst, oavsett kön. Fatta romantiska beslut i spelet med den eller de medverkande du vill lära känna på djupet.

Relationsmätaren
Relationsmätaren visar hur nära du står de andra deltagarna. Den kan visa statusen för din romans, eller vänskapsstatusen för de deltagare du inte kan inleda en romans med.

Förbättra relationerna till de andra deltagarna
Du kan fatta beslut i spelet som gör att du kommer närmare de andra deltagarna. Vissa höjer relationsmätaren, andra inte. Du kan inte bli av med poäng som du redan har tjänat ihop.

Lana
Lana är ett interaktivt AI-verktyg som är röststyrt och vakar över deltagarna, kommer med instruktioner under vistelsen och håller koll när du gör snedsteg och uppmanar till djupare relationer som går bortom det ytliga.

Bryta mot en regel
Lana ser allt. Om du bryter mot en regel dras pengar från den delade prispotten. De val i spelet som är regelbrott har ett utropstecken bredvid sig. Om du känner dig sprallig får du vara beredd att betala priset för det! Prispotten kan också påverkas av beslut som fattas av andra karaktärer i spelet.

Tjäna pengar
Även om du bryter mot några av reglerna kan du förr eller senare få en chans att gottgöra det genom att tjäna tillbaka förlorade pengar till prispotten. Håll utkik efter de möjligheterna!

Byta kläder eller frisyr till en dejt
Du kan ändra frisyr och kläder helt och hållet inför en dejt. Du kan till och med bestämma hur din dejt ska se ut. Ändringarna gäller bara under dejten, så du kan gå loss hur mycket som helst!

Hur vet man om en dejt går bra?
När dejten börjar fylls dejtmätaren med hjärtan om du fattar rätt beslut. Kärlekspoängen från dejtmätaren läggs till i din relationsmätare när dejten är slut, så ta chansen att komma ännu närmare en av de andra deltagarna!

Din klocka blir grön
Om Lana tycker att du skapar ett meningsfullt band till en av deltagarna kan hon göra så att era klockor börjar lysa grönt. Om det händer gäller inga regler, och sexförbudet upphävs tillfälligt. Se till att njuta av stunden!

Prestationer och belöningar
Prestationer fungerar som uppgifter du måste slutföra under spelets gång för att kunna få belöningar. Belöningar består av bilder (som ger inblickar i deltagarnas vardagsliv utanför programmet), kläder och accessoarer. När du får de här belöningarna kommer de att lagras i en praktisk plånbok där du har tillgång till dem när du vill. De kommer också att finnas i menyn för att ändra utseende efter att de låsts upp.

Slutförda prestationer som dyker upp igen
Vissa prestationer kräver att du gör vissa saker flera gånger om för att klara av dem. Kolla in fliken Prestationer (Achievements), där prestationer med flera nivåer har mer än en troféikon under sig. När alla delar av prestationen har slutförts kommer din belöning att låsas upp.

Starta om säsongen
Om du trycker på knappen Starta om säsong (Restart Season) raderas hela ditt nuvarande spelförlopp, inklusive ditt utseende och relationsstatusen till de andra deltagarna.

Starta om kapitel
Den här funktionen gör det möjligt att starta om spelet från ett specifikt kapitel. Din avatar återställs till det utseende du hade fram till detta skede, och de andra deltagarnas relationsmätare återställs till samma status som de hade precis innan kapitlet i fråga. Upplåsta prestationer som låsts upp innan omstarten går inte förlorade om du startar om ett kapitel.

Hoppa över innehåll som du redan har läst
När du är helt klar med en säsong kan du använda Hoppa över-funktionen för att snabbt få tillgång till oläst innehåll, avsluta spelet på andra sätt eller helt enkelt återuppleva dina favoritögonblick. Håll inne var som helst på skärmen för att spola framåt. Hoppa över-funktionen stannar automatiskt vid alla val, dejter och fester, så att du får tillräckligt med information för att fatta rätt beslut.

Valsammanfattning % på skärmen SAMMANFATTNING AV KAPITEL (CHAPTER RECAP)
Procenttecknet bredvid varje val visar hur många procent av spelarna som har valt just det svaret. Ditt val visas i grönt. Ta en titt på procentandelarna för att se vad andra spelare har valt.

Vill du veta mer om Too Hot To Handle 2? Gå till sidan Spelsupport.