Inzoomad eller beskuren bild

Om Netflix-appen eller videon du försöker titta på verkar vara inzoomad, eller om den ser ut att vara beskuren upptill eller på sidorna, betyder det oftast att det finns en felaktig inställning för videoutsignaler på enheten. Följ felsökningsstegen för din enhet nedan för att lösa problemet.

Amazon Fire TV/Stick

Stäng av inställningen Skärmförstoring (Screen Magnifier)

1. Välj Inställningar (Settings) på Fire TV:s hemskärm (Home).

2. På nästa skärm bläddrar du till höger och väljer Tillgänglighet (Accessibility).

3. Välj Skärmförstoring (Screen Magnifier) för att ändra det här alternativet till AV (OFF).

4. Prova Netflix igen.

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Apple TV 2 eller Apple TV 3

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Apple TV 4 eller Apple TV 4K

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Blu-ray-spelare

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Datorer

1. Gå till Netflix-sidan där problemet finns.

2. Återställ zoomningsgraden med tangentbordet:

• På Mac trycker du på Command + 0.

• På Windows eller Chromebook trycker du på Ctrl + 0.

3. Prova Netflix igen.

PlayStation 3

Konfigurera inställningar för videoutsignaler på din PlayStation 3

1. Börja på PlayStations startskärm.

2. Öppna Inställningar (Settings).

3. Välj Bildskärmsinställningar (Display Settings).

4. Välj Inställningar för videoutsignaler (Video Output Settings).

5. Välj din tv-anslutning till PlayStation (Komponent (Component) , Komposit (Composite), eller HDMI).

6. Välj Automatisk (Automatic).

7. Välj Ja (Yes) för att bekräfta inställningarna.

8. Följ uppmaningen för att spara inställningarna.

9. Välj Slutför (Finish) för att slutföra videokonfigureringen.

10. Prova Netflix igen.

Felsök enhetens anslutningar

Om du ofta har bildproblem med alla titlar du försöker titta på via Netflix kan du prova felsökningsstegen nedan. Problemen kan bero på enheten du använder för att streama, den tv eller mottagare du streamar till, eller kablarna som ansluter dem till varandra.

1. Streamingenhet eller tv:

• Om bilden är utsträckt eller avklippt kan du prova att ändra skärmupplösningen på din tv eller streamingenhet.

• Om bilden är för stor eller för liten kan du prova att zooma in eller ut om du har den funktionen på din tv.

2. Annan utrustning:

• Kringgå eventuella mottagare genom att ansluta streamingenheten direkt till din tv.

• Du kan göra det genom att följa HDMI-kabeln från den streamande enheten till kabelns andra ände. Dra ur HDMI-kabeln från mottagaren och sätt i den direkt i din tv.

3. Kablar

• Om du använder en HDMI-kabel kan du prova att vända på kabeln eller använda en annan HDMI-kabel.

• Om du använder en HDMI-kabel kan du prova en annan HDMI-port på tv:n.

• Att använda en komponent- eller kompositkabel istället för en HDMI-kabel kan lösa vissa bildproblem.

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

PlayStation 4

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

PlayStation 5

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Roku

Felsök din maskinvaruanslutning

Det kan ha uppstått ett problem med anslutningen mellan din enhet och tv:n.

Så här åtgärdar du problemet:

1. Se till att du använder en HDMI-kabel.

2. Prova att vända på HDMI-kabeln.

3. Koppla bort mottagare eller ljudsystem och anslut enheten direkt till din tv med en HDMI-kabel.

4. Prova att ansluta till en annan HDMI-port på tv:n.

5. Prova en ny HDMI-kabel.

6. Om du har möjlighet kan du prova en HDMI-port på en annan tv.

• Om du kan streama på en annan tv kan det vara ett problem med HDMI-porten på den tv du använde först. Kontakta tv-tillverkaren för att få hjälp.

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Digitalbox

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Smart-tv

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Xbox 360

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Xbox One

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.

Xbox Series X/S

Justera bildinställningarna på din tv

Netflix kan se ut att vara inzoomat på grund av bildformatet, skärmstorleken eller andra inställningar på din tv. Kontakta tillverkaren av din tv om du behöver hjälp med att justera de här inställningarna.