Mitt 5.1 surround-ljud fungerar inte.

Du kan titta på titlar i 5.1-surroundljud om du har en förstärkare som har stöd för Dolby Digital Plus och en anslutningshastighet på 3,0 megabit per sekund eller snabbare. Om dina enheter uppfyller dessa kriterier, men du inte hör 5.1 surround-ljud via din 5.1-förstärkare, kan du följa felsökningsstegen nedan:

Spelar du upp en titel som har 5.1-ljud?

För titlar som har 5.1 surround-ljud visas antingen en Dolby Digital Plus-ikon eller en 5.1-ikon på titelns beskrivningssida.

Exempel på ikoner:

Kontrollera enhetens ljudinställningar

Om enhetens utgångsinställningar för ljud är inställda på stereo eller Linear PCM måste du istället välja ett 5.1-kompatibelt alternativ. Kontakta enhetens tillverkare för att få hjälp att justera dessa inställningar.

Är 5.1-ljud aktiverat när du tittar på en titel?

Om filmen eller tv-serien du tittar på har 5.1-ljud ser du till att detta alternativ har valts i menyn Ljud och undertexter (Audio & Subtitles) under uppspelning.

Observera att 5.1-ljud inte är tillgängligt för alla avsnitt eller alla säsonger av en tv-serie som stöder 5.1-ljud. Du kan testa om 5.1-ljud finns tillgängligt i senare säsonger av en serie genom att gå till nedrullningsmenyn på titelns beskrivningssida. Dessutom stöder inte alla serier eller filmer 5.1-ljud på alla språk.

Använder du en enhet som stöder 5.1-ljud?

5.1 surround-ljud stöds för närvarande inte när man streamar på en dator med Microsoft Silverlight eller HTML5. Det stöds dock på Netflix-appen för Windows 8 och Windows 10. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om alternativet 5.1-ljud finns. Om alternativet inte finns kanske denna funktion inte stöds på din enhet eller så måste den aktiveras. För att få hjälp med att aktivera funktionen går du till Hur aktiverar jag undertexter, dold text och alternativt ljud på min enhet?

Tittar du på en nerladdad titel?

Titlar som laddats ner med Netflix-appen för uppspelning offline stöder för närvarande inte 5.1-surroundljud. För att titta på titeln med 5.1-surroundljud måste du ta bort titeln från din enhet och sedan spela upp den när du är ansluten till internet.

Felsök enhetens anslutningar

• Kontrollera att dina högtalare är anslutna till din förstärkare på rätt sätt.

• Vi rekommenderar även att du kontrollerar dina HDMI-kontakter/optiska kontakter för att se till att de är anslutna på rätt sätt.

• Slutligen kan problemet du stöter på lösas genom att du vänder på kabeln eller provar en annan kabel.