Det står ”Ditt konto är fryst på grund av ett betalningsproblem”

Om du stöter på felkoden E101 eller det här felmeddelandet:

Ditt konto är för närvarande fryst på grund av ett problem med din senaste betalning (Your account is on hold because of a problem with your last payment.)

Det betyder att att Netflix inte kunde bearbeta betalningen för ditt konto. Detta kan inträffa på grund av flera olika anledningar:

• Betalningsmetoden har inte det saldo som krävs.

• Observera att andra väntande betalningar eller auktoriseringar kan påverka det tillgängliga saldot på ditt kort.

• Betalningsmetoden har gått ut och är inte längre giltig.

• Ditt finansinstitut godkände inte månadsavgiften.

• Betalningsinformationen du angett på Netflix stämmer inte överens med uppgifterna banken har.

• Endast USA: Postnumret på det kreditkort som du använder för ditt Netflix-konto överensstämmer inte med postnumret som din bank har registrerat.

Följ dessa steg för att lösa problemet.

Uppdatera din betalningsmetod

Uppdatera din betalningsmetod för att fortsätta använda Netflix.

Du kan göra ett nytt försök med samma betalningsmetod genom att ange dina befintliga kontouppgifter igen, eller prova ett annat betalningsalternativ. Netflix kommer även att med jämna mellanrum automatiskt försöka dra de misslyckade betalningarna under faktureringsperioden, så att du kan använda tjänsten igen.

Obs!
Om du har uppdaterat din betalningsmetod, men felmeddelandet fortfarande visas på din tv eller tv-anslutna enhet, kan du prova att klicka Tillbaka eller Uppdatera för att uppdatera systemet och fortsätta streama.

Fortsätt med felsökningsstegen nedan om du försökt betala igen eller provat med ett annat betalningsalternativ och det fortfarande inte fungerar.

Kontakta ditt finansinstitut

Om du fortfarande ser detta felmeddelande när du har uppdaterat din betalningsmetod ska du kontakta ditt finansinstitut. Här följer några frågor som du kan ställa för att fastställa varför det inte gick att bearbeta betalningen:

• Finns det tillräckliga medel på kontot för att täcka debiteringen från Netflix?

• Om du har ett kredit- eller betalkort: Är kortet fortfarande giltigt eller har ditt finansinstitut nyligen utfärdat ett nytt kort?

• Om du har ett kredit- eller betalkort: Kan kortet användas för återkommande fakturering?

• Stöder kortet eller kontot e-handelstransaktioner?

• Bearbetades transaktionen som en internationell betalning? Stöds detta av ditt konto?

• Avvisades transaktionen av säkerhetsskäl?

• Kan ditt finansinstitut se transaktionsförsöket från Netflix? Kan de förklara varför betalningen avvisades?

När du har undersökt problemet med ditt finansinstitut kan du prova att betala igen på Netflix.com. Om det fortfarande inte går att betala efter att du pratat med ditt finansinstitut föreslår vi att du provar ett annat betalningsalternativ.