Hur uppdaterar jag min kontoinformation för Netflix?

Om du vill uppdatera informationen för ditt Netflix-konto följer du stegen nedan.

Uppdatera din e-postadress eller ditt lösenord

Logga in på Netflix webbplats för att uppdatera din e-postadress eller ändra ditt lösenord på sidan Ditt konto (Your Account). Om du inte kan logga in med ditt nuvarande lösenord skickar du ett e-postmeddelande för lösenordsåterställning till dig själv. Om du har glömt vilken e-postadress som är kopplad till ditt konto öppnar du vår hjälpsida för inloggning och följer anvisningarna. Läs våra felsökningssteg om du ser ett felmeddelande när du försöker uppdatera ditt lösenord.

Uppdatera ditt telefonnummer

Logga in på Netflix webbplats för att ändra ditt telefonnummer på sidan Ditt konto (Your Account). Om du inte kan logga in med ditt nuvarande lösenord skickar du ett e-postmeddelande för lösenordsåterställning till dig själv. Om du har glömt vilken e-postadress som är kopplad till ditt konto öppnar du vår hjälpsida för inloggning och följer anvisningarna.

Uppdatera din faktureringsinformation

Logga in på Netflix webbplats för att uppdatera din betalningsmetod för Netflix. Om du har flyttat kan du ange ett nytt faktureringspostnummer på den här sidan.

Obs!
Om du faktureras via en tredje part och inte direkt via Netflix besöker du den tredje partens webbplats för att uppdatera den här informationen.

Uppdatera din leveransadress

Om du är en Netflix-medlem i USA som tar emot dvd-skivor och vill att vi ska skicka skivorna till en annan adress måste du logga in på Netflix webbplats för att uppdatera din leveransadress.

När du har uppdaterat din kontoinformation skickar vi ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta ändringarna. Om du stöter på problem när du sparar din uppdaterade information kan du följa dessa felsökningssteg.