Så här sätter du på eller stänger av automatisk uppspelning av snabbtittar

För att snabbt visa smakprov på serier och filmer kan du ställa in Netflix så att en snabbtitt spelas upp automatiskt.

På en iPhone, iPad, Android-mobil eller Android-surfplatta

1. Från hemskärmen i Netflix-appen trycker du på profilikonen eller Mer .

2. Tryck på Hantera profiler (Manage Profiles).

3. Välj profilen du vill redigera.

4. Använd reglaget bredvid Spela upp snabbtittar automatiskt (Autoplay Previews) för att sätta på och stänga av inställningen.

5. Tryck på Klar (Done).

På alla andra enheter

1. I en webbläsare går du till din kontosida.

2. Öppna inställningar för Profil- och föräldrakontroller (Profile & Parental Controls) för den profil du vill använda.

3. Välj Uppspelningsinställningar (Playback settings).

4. Markera alternativet Spela upp snabbtittar automatiskt vid bläddring på alla enheter (Autoplay previews while browsing on all devices).

• Stäng av automatisk uppspelning av snabbtittar genom att avmarkera rutan. Automatisk uppspelning av snabbtittar på informationssidan för en serie eller film inaktiveras inte på tv-apparater, även om du har stängt av automatisk uppspelning av snabbtittar.

5. Välj Spara (Save).

Det kan hända att du måste uppdatera enheten för att de nya inställningarna ska tillämpas.

Så här gör du för att uppdatera:

• Växla till en annan profil och växla sedan tillbaka.

• Eller, logga ut från din enhet och logga sedan in igen.

Om du använder en mobil eller surfplatta uppdaterar du appen:

Relaterad artikel

Hur man spelar upp nästa avsnitt automatiskt