Netflix-appen flimrar på Xbox 360

Om Netflix-appen flimrar eller är otydlig när du tittar på Xbox 360 kan du använda den här artikeln för att lösa problemet.

Kontrollera AV-kabelns anslutningar

1. Kontrollera att AV-kabeln är korrekt ansluten till konsolen och tv:n.

2. Se till att kablarna sitter i ordentligt.

Obs!
Använd antingen Xbox 360 VGA HD AV-kabeln eller Xbox 360 Component HD AV-kabeln för att kunna visa HD-innehåll på en HDTV. Om du använder en kompositkabel ska du inte försöka ange några HDTV-inställningar. Om du försöker ange HDTV-inställningar kan bilden försvinna.

Kontrollera tv-inställningarna

Vissa visningsproblem kan orsakas av tv-inställningarna. Kontrollera tv-inställningarna för att bekräfta att det inte är så. Läs bruksanvisningen om du vill ha mer information om hur du kontrollerar tv-inställningarna.

I tv-inställningarna:

1. Kontrollera att tv:n är inställd på samma sändningssystem (PAL eller NTSC) som Xbox 360-konsolen. Om Xbox 360-konsolen till exempel köptes i USA ser du till att din tv stödjer NTSC.

2. Om Xbox 360-konsolen är en PAL-konsol ställer du in tv:n på PAL 60.

3. Om någon typ av bild-/rörelsekompensation är aktiverad på din tv inaktiverar du den. Följande är exempel på olika typer av kompensation:

• Dynamisk kontrast

• Automatisk kompensation

• Kontrastidentifiering

• Ljusdetektor

• Rörelsedetektor

• Rörelseinterpolering

• Rörelseutjämning

Obs!
De här funktionerna kan ha olika namn beroende på din tv:s märke och modell. Kontakta tillverkaren för att avgöra om din tv har dessa inställningar.

Om tv-inställningarna är korrekta provar du att ansluta Xbox 360-konsolen till en annan tv för att se om samma visningsproblem uppstår.

Du kan även prova att återställa tv:n till fabriksinställningarna. Information om hur du gör detta finns i handboken som följde med tv:n.

Återställ konsolens visningsinställningar

Om visningsproblemet fortfarande inte är löst återställer du konsolens visningsinställningar.

1. Ta ut eventuella skivor från skivfacket.

2. Stäng av konsolen.

3. Slå på konsolen.

• Obs! Om du använder en Xbox 360 Wireless Controller slår du på konsolen med Guide-knappen på handkontrollen. Se till att du använder handkontrollen för spelare 1 när du gör det. Handkontrollen för spelare 1 lyser längst upp till vänster.

4. När konsolen startas trycker du på och håller ner Y-knappen samtidigt som du trycker på den högra avtryckaren. Visningsinställningarna återställs till sina standardvärden och konsolen startas automatiskt om. Om problemet fortfarande inte har lösts kan konsolen behöva repareras. Du kan påbörja reparationsprocessen på Xbox webbplats för att lösa problemet.