Netflix-fel 115

Om du stöter på felkoden 115, ibland tillsammans med följande felmeddelande:

Du kan inte använda Netflix på den här enheten från den här platsen. Besök Netflix webbplats om du tror att du fått detta meddelande av misstag.

Det här felet inträffar när ett nätverksproblem hindrar din enhet från att nå Netflix.

Så här åtgärdar du problemet:

Om du använder en VPN-anslutning, prova att stänga av den.

Om du är osäker på om en VPN-anslutning är påslagen följer du stegen nedan.

Obs!Vissa antivirusprogram har en VPN-anslutning som kan vara påslagen. Kontakta leverantören av ditt antivirusprogram för mer information eller hjälp.

1. Öppna en webbläsare på en dator eller mobil enhet som använder samma nätverk som enheten med problem.

2. Gå till fast.com. Netflix påbörjar ett test av anslutningen.

3. Klicka på Visa mer info (Show more info) när testet har avslutats.

4. Kontrollera land bredvid Klient (Client).

5. Om landet inte stämmer överens med var du befinner dig betyder det att din enhet eller ditt nätverk har en aktiverad VPN-anslutning. Prova att stänga av den och prova sedan Netflix igen. Kontakta din VPN-leverantör om du vill ha hjälp med att stänga av VPN-anslutningen.

Netflix kundtjänst kan inte hjälpa till med att stänga av en VPN-anslutning eftersom tillvägagångssättet skiljer sig mellan olika VPN-appar eller VPN-tjänster.

Om du stängt av VPN-anslutningen men problemet kvarstår, eller om platsen som visas på fast.com stämmer överens med var du befinner dig, går du vidare med nästa steg.

1. Gå till fast.com i en webbläsare.

2. Vänta på att testet slutförs.

Om du ser ett felmeddelande i webbläsaren – eller om webbsidan inte laddar – betyder det att din enhet inte är ansluten till internet. Du kan behöva felsöka ditt hemnätverk eller din enhets internetanslutning.