Använda Netflix på din BT eller Plusnet YouView-digitalbox

Välkommen till Netflix på din BT eller Plusnet YouView-digitalbox! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stödjer Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner

Netflix är tillgängligt på vissa BT och Plusnet YouView-digitalboxar. Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, tv-serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader av filmkategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många filmer och tv-serier. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte, finns det inte stöd för denna funktion på din enhet. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Vissa enheter visar undertexter och dold text i standardutseende eller är inte konfigurerade till att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Tyst inloggning (Silent Sign-In, SSI):
Vissa av BT:s digitalboxar stöder tyst inloggning, en teknik som möjliggör automatisk inloggning. Netflix-kunder som faktureras via BT kommer automatiskt att loggas in på sina Netflix-konton på sina nya digitalboxar, ytterligare digitalboxar eller ersättningsdigitalboxar, om boxen är SSI-aktiverad.

Enhetsserier Regioner som stöds Upplösning Ljud och undertexter
DTR-T1000* Storbritannien 1080p Undertexter, alternativt ljud
DTR-T2100* Storbritannien 1080p Undertexter, alternativt ljud
DTR-T2110* Storbritannien 1080p Undertexter, alternativt ljud
DB-T2200* Storbritannien 1080p Undertexter, alternativt ljud
DB-T2210* Storbritannien 1080p Undertexter, alternativt ljud
DTRT-4000* Storbritannien 4K Undertexter, alternativt ljud, 5.1 surround-ljud
Plusnet T2120 Storbritannien 1080p Undertexter, alternativt ljud
Plusnet T2220 Storbritannien 1080p Undertexter, alternativt ljud

*SSI-aktiverad

Konfigurera Netflix

Om du vill ansluta din BT eller Plusnet YouView-digitalbox till ditt Netflix-konto börjar du på Hemskärmen (Home) och följer sedan stegen nedan.

Anslut från kanal 333 på BT-digitalboxar

1. Använd fjärrkontrollen och välj kanal 333.
  2. Välj OK för att starta Netflix-appen.
  3. I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

Anslut från YouView-knappen

1. Tryck på knappen YouView på fjärrkontrollen.
  2. Välj Spelare och appar (Players & Apps).
  3. Välj Spelare (Players).
  4. Välj Netflix.
  5. I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

Om du inte kan hitta Netflix-appen

YouView-digitalboxen kan behöva uppdateras. Följ stegen nedan för att uppdatera din YouView.

1. Tryck på knappen YouView på fjärrkontrollen.
  2. Leta reda på Inställningar (Settings) och tryck på OK.
  3. Leta reda på Enhetshantering (Device Management) och tryck på OK.
  4. Leta reda på Programuppdatering (Software Update) och tryck på OK.
  5. Tryck på OK igen för att söka efter tillgängliga uppdateringar.
    • Om en uppdatering finns tillgänglig visar en förloppsindikator hur långt uppdateringen har kommit.
    • Om digitalboxen har den senaste versionen av programvaran visas meddelandet Programvaran är uppdaterad (Software is up to date).
  6. När uppdateringen är slutförd upprepar du stegen ovan för att ansluta från YouView-knappen.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Logga ut från Netflix

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Avsluta och logga ut från Netflix

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).
  2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.
  3. Välj kugghjulsikonen till höger.
  4. Välj Logga ut (Sign out).
  5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.
  6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Avsluta Netflix utan att logga ut

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).
  2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.
  3. Välj kugghjulsikonen till höger.
  4. Välj Avsluta (Exit).
  5. Välj OK.

Netflix i Ultra HD

Netflix finns tillgängligt i Ultra HD på utvalda digitalboxar från BT. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix och är ansluten till din digitalbox via en HDMI-port som stödjer HDCP 2.2 eller senare (vanligtvis HDMI 1-porten).
  • Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.
  • En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.
  • Inställningen för streamingkvalitet är ”Hög” (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Listan nedan innehåller BT-enheter som för närvarande stöder Netflix i Ultra HD.

• DTRT-4000