Netflix tror att jag befinner mig i ett annat land

Om serier och filmer inte finns tillgängliga på ditt språk, eller om det saknas titlar som dina vänner i samma område kan se, kan det bero på att Netflix tror att du är i ett annat land än det du egentligen befinner dig i. Om du använder en VPN- eller proxyanslutning, prova att stänga av den.

Obs!
Om du registrerade dig för Netflix i ett EU-land och för tillfället tittar på Netflix i ett annat EU-land, kan du läsa mer om att använda Netflix utanför hemmet.

Följ dessa steg om problemet kvarstår:

Kontrollera om en VPN-anslutning är aktiverad

Om du använder en VPN-anslutning, prova att stänga av den.

Om du är osäker på om en VPN-anslutning är påslagen följer du stegen nedan.

Obs!
Vissa antivirusprogram har en VPN-anslutning som kan vara påslagen. Kontakta leverantören av ditt antivirusprogram för mer information eller hjälp.
  1. Öppna en webbläsare på en dator eller mobil enhet som använder samma nätverk som enheten med problem.

2. Gå till fast.com. Netflix påbörjar ett test av anslutningen.

3. Klicka på Visa mer info (Show more info) när testet har avslutats.

4. Kontrollera land bredvid Klient (Client).

5. Om landet inte stämmer överens med var du befinner dig betyder det att din enhet eller ditt nätverk har en aktiverad VPN-anslutning. Prova att stänga av den och prova sedan Netflix igen. Kontakta din VPN-leverantör om du vill ha hjälp med att stänga av VPN-anslutningen.

Netflix kundtjänst kan inte hjälpa till med att stänga av en VPN-anslutning eftersom tillvägagångssättet skiljer sig mellan olika VPN-appar eller VPN-tjänster.

Om du stängt av VPN-anslutningen men problemet kvarstår, eller om platsen som visas på fast.com stämmer överens med var du befinner dig, går du vidare med nästa steg.

Återställ nätverksinställningarna

Det kan ha uppstått ett problem med nätverksinställningarna på din enhet, ditt modem eller din router.

Försök med de här stegen. Prova Netflix igen efter varje steg.

Obs!
Om du vill ha hjälp med de här stegen kan du behöva kontakta företaget som tillverkade din enhet, din internetleverantör eller din VPN-leverantör.
  1. Om du använder en VPN-anslutning, prova att stänga av den.

2. Återställ nätverksinställningarna på enheten du har problem med.

3. Återställ ditt modem eller din router till standardinställningarna.

Kontakta din internetleverantör

Om du har följt de föregående stegen men problemet kvarstår måste du kontakta din internetleverantör och be dem om hjälp att lösa problemet.

Innan du kontaktar internetleverantören

Internetleverantören kommer att be om vissa uppgifter om ditt nätverk när du kontaktar dem:

1. Öppna en webbläsare på en dator eller mobil enhet som använder samma nätverk som enheten med problem.

2. Gå till fast.com. Netflix påbörjar ett test av anslutningen.

3. Klicka på Visa mer info (Show more info) när testet har avslutats.

4. Bredvid Klient (Client) kontrollerar du land och din IP-adress.

Obs!
    Din IP-adress är gruppen av siffror och/eller bokstäver som åtskiljs av en punkt (.) eller ett kolon (:).

När du kontaktar internetleverantören

1. Berätta om problemet och vilka felsökningsåtgärder du redan vidtagit.

2. Ge dem uppgifterna om landet och IP-adressen som du samlade in tidigare och be dem kontrollera att dessa stämmer överens med de uppgifter om plats och IP-adress som tilldelats ditt hem.

• Om uppgifterna matchar måste internetleverantören samarbeta med Netflix för att lösa problemet. Be dem att kontakta vår kundtjänst.

• Om uppgifterna inte matchar ber du internetleverantören att kontrollera om din anslutning använder deras DNS-server.

• Om anslutningen använder deras DNS-server måste de samarbeta direkt med Netflix för att lösa problemet. Be dem att kontakta vår kundtjänst.

• Om anslutningen inte använder deras DNS-server ber du dem hjälpa till att växla till DNS-servern. Starta sedan om Netflix-appen och försök igen.