Netflix-fel M7702-1003

Du kanske ser felkoden M7702-1003 tillsammans med följande meddelande:

Vi ber om ursäkt för avbrottet
Vi har problem med att spela upp Netflix. (Pardon the interruption. We're having trouble playing Netflix.) Öppna chrome://components, leta reda på dekrypteringsmodulen för Widevine-innehåll (Widevine Content Decryption Module) och klicka på knappen Leta efter uppdatering.

Det betyder antingen att din webbläsare måste uppdateras, eller att en inställning i din webbläsare avbröt uppspelningen.

Så här åtgärdar du problemet:

Se till att din webbläsare tillåter uppspelning av skyddat innehåll

1. Skriv in, eller kopiera och klistra in, chrome://settings/content/protectedContent i adressfältet och tryck sedan på Enter eller Retur.

2. Aktivera Webbplatser kan spela upp skyddat innehåll (Sites can play protected content) och prova sedan Netflix igen.

Eller:

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer Chrome menyikon.

2. Klicka på Inställningar (Settings) > Integritet och säkerhet (Privacy and security) > Webbplatsinställningar (Site settings).

3. Under Innehåll (Content) klickar du på Ytterligare innehållsinställningar (Additional content settings) > Skyddade innehålls-id:n (Protected content IDs).

4. Aktivera Webbplatser kan spela upp skyddat innehåll (Sites can play protected content) och prova sedan Netflix igen.

Uppdatera Google Chrome

1. I det övre högra hörnet av webbläsaren klickar du på Mer .

2. Klicka på Hjälp (Help) > Om Google Chrome (About Google Chrome).

3. Vänta medan Chrome automatiskt söker efter nya uppdateringar.

4. Välj Starta om (Relaunch) om en uppdatering finns tillgänglig.

5. Prova Netflix igen.

Uppdatera Chromes funktion för innehållsskydd

1. Skriv in, eller kopiera och klistra in, chrome://components i webbläsarens adressfält och tryck sedan på Enter eller Retur.

2. Leta reda på Dekrypteringsmodulen för Widevine-innehåll (Widevine Content Decryption Module) i listan och klicka på Leta efter uppdatering (Check for update). Om detta alternativ inte finns i webbläsaren ska du ladda ner den senaste versionen av Chrome från Google.

Om meddelandet Status – Komponent uppdaterad (Status - Component updated) visas i webbläsaren startar du om Chrome och provar Netflix igen.

Om meddelandet Status – Komponent inte uppdaterad (Status - Component not updated) visas i webbläsaren innebär det att komponenten redan är uppdaterad.

Installera om Google Chrome

1. Följ Googles steg för att avinstallera Chrome från din dator.

2. Använd en annan webbläsare och följ stegen för att installera den senaste versionen av Google Chrome.

3. Prova Netflix igen.

Det här ska du göra härnäst

Om felet kvarstår efter att du gått igenom stegen ovan betyder det att antivirus- eller brandväggsprogram hindrar Chromes funktion för innehållsskydd från att uppdateras. Kontakta tillverkaren av säkerhetsprogrammet eller en IT-specialist för mer hjälp, eller använd en annan webbläsare för att titta på Netflix.