Statiskt eller väsande ljud

Om du hör ett statiskt eller väsande ljud medan du tittar på Netflix kan du behöva uppdatera din enhet eller ändra en ljudinställning.

Följ stegen för din enhet för att lösa problemet.

Roku

Äldre Roku-modeller

Har du aktiverat 5.1 surround-ljud?

Om du har aktiverat 5.1 surround-ljud och:

• Du har anslutit din Roku till tv:n via en AV-mottagare måste den stödja Dolby Digital Plus för att kunna avkoda och spela upp 5.1-ljud. Om din mottagare bara stöder Dolby Digital eller om den inte stöder Dolby surround-ljud kommer du inte att kunna spela upp 5.1-innehåll.

• Din Roku inte är ansluten via en AV-mottagare eller om din förstärkare stöder Dolby Digital Plus, då fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

Om du inte har aktiverat 5.1 surround-ljud fortsätter du med felsökningen nedan.

Ändra dina ljudinställningar

1. Välj en serie eller film.

2. Välj Ljud och undertexter (Audio and Subtitles) på titelns beskrivningssida.

3. Kontrollera att alternativet Stereo är markerat under Ljud (Audio).

4. Prova att spela upp serien eller filmen igen.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Nyare Roku-modeller

Har du aktiverat 5.1 surround-ljud?

Om du har aktiverat 5.1 surround-ljud och:

• Du har anslutit din Roku till tv:n via en AV-mottagare måste den stödja Dolby Digital Plus för att kunna avkoda och spela upp 5.1-ljud. Om din mottagare bara stöder Dolby Digital eller om den inte stöder Dolby surround-ljud kommer du inte att kunna spela upp 5.1-innehåll.

• Din Roku inte är ansluten via en AV-mottagare eller om din förstärkare stöder Dolby Digital Plus, då fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

Om du inte har aktiverat 5.1 surround-ljud fortsätter du med felsökningen nedan.

Ändra dina ljudinställningar

1. Spela upp en serie eller film.

2. Tryck på nedåtpilen när serien eller filmen spelas upp.

3. Välj Ljud och undertexter (Audio & Subtitles).

4. Kontrollera att alternativet ej 5.1 (non 5.1) är markerat under Ljud (Audio).

5. Prova att spela upp serien eller filmen igen.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Windows-dator

Uppdatera din dators ljuddrivrutiner

För att lösa problemet kan du:

Om de här stegen inte löser problemet, eller om du stöter på samma problem med en annan webbläsare, måste du kontakta datortillverkaren för att felsöka problemet med ljuddrivrutinen.

Uppdatera IDT High Definition Audio Codec

Kontrollera om det finns en ljuddrivrutin som är kompatibel med Windows 10 på datortillverkarens webbplats. Datortillverkaren kan hjälpa dig om du är osäker på vilken drivrutin du ska ladda ner eller hur du installerar den.