Använda Netflix på din Swisscom-digitalbox

Välkommen till Netflix på din Swisscom-digitalbox! Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto. Om du är osäker på om din enhet stödjer Netflix följer du stegen på fliken Konfigurera Netflix (Set up Netflix) för att försöka hitta Netflix-appen.

Netflix-funktioner

Netflix är tillgängligt på vissa Swisscom-digitalboxar. Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Navigering
På de flesta enheter kan du bläddra igenom rader med serier och filmer på Netflix, bland annat en rad med innehåll från Min lista (My List). Varje rad representerar en kategori (komedi, drama, tv-serier, etc.) som vi föreslår utifrån vad du har tittat på tidigare.

På äldre enheter kanske det inte finns rader av filmkategorier, men du kan bläddra i Min lista (My list) som du kan skapa på Netflix webbplats.

Upplösning
De flesta enheter kan streama Netflix i HD med snabba internetanslutningar och spelar upp Netflix med den maximala upplösning som stöds (mer information finns i våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar).

Undertexter och alternativt ljud
Lär dig hur du aktiverar undertexter, dold text och alternativt ljud (inklusive 5.1-surroundljud) som finns tillgängliga för många filmer och tv-serier. För att ta reda på om din enhet stödjer 5.1-ljud går du till valfri originalserie från Netflix och kontrollerar om det finns ett alternativ för 5.1-ljud. Om inte, finns det inte stöd för denna funktion på din enhet. På många enheter kan du anpassa utseendet på undertexter och dold text. Vissa enheter visar undertexter och dold text i standardutseende eller är inte konfigurerade till att visa undertexter.

Föräldrakontroller
Netflix låter dig ställa in föräldrakontroller på enskilda profiler.

Tyst inloggning (Silent Sign-In – SSI):
Vissa av Swisscoms digitalboxar stöder tyst inloggning, en teknik som möjliggör automatisk inloggning. Netflix-kunder som faktureras via Swisscom kommer automatiskt att loggas in på sina Netflix-konton på sina nya digitalboxar, ytterligare digitalboxar eller ersättningsdigitalboxar, om boxen är SSI-aktiverad.

Enhetsserier Regioner som stöds Upplösning Ljud och undertexter
UHD Swisscom TV-Box* Schweiz 4K Undertexter, alternativt ljud

*SSI-aktiverad

Konfigurera Netflix

Om du vill ansluta din Swisscom-digitalbox till ditt Netflix-konto börjar du på Hemskärmen (Home) och väljer sedan bland alternativen nedan.

Anslut från Menyn

1. Tryck på knappen Hem (Home) på din fjärrkontroll.
  2. Leta reda på menyn Appar (Apps) och tryck på OK.
  3. Leta reda på Netflix-appen och tryck på OK.
  4. I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

Anslut från kanal 999

1. Använd fjärrkontrollen och välj kanal 999.
  2. Välj OK för att starta Netflix-appen.
  3. I Netflix-appen väljer du Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Logga ut från Netflix

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

Avsluta och logga ut från Netflix

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).
  2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.
  3. Välj kugghjulsikonen till höger.
  4. Välj Logga ut (Sign out).
  5. Välj Ja (Yes) för att bekräfta.
  6. Du får nu möjlighet att logga in som en annan Netflix-medlem.

Avsluta Netflix utan att logga ut

1. Börja från Netflix hemskärm (Home).
  2. Tryck på knappen Tillbaka (Back) på fjärrkontrollen.
  3. Välj kugghjulsikonen till höger.
  4. Välj Avsluta (Exit).
  5. Välj OK.

Netflix i Ultra HD

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på vissa Swisscom-digitalboxar. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En tv som är kompatibel med Ultra HD-streaming från Netflix.
  • Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.
  • En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.
  • Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Följande Vodafone-modeller stöder för närvarande Netflix i Ultra HD:

• UHD Swisscom TV-Box