Hur Netflix streamar videor

När du trycker på Spela upp

använder Netflix den mest effektiva vägen som går att hitta för att ta filmen eller serien genom vårt system till din internetleverantör. Vi hittar en färdväg för filmen eller serien som undviker tung internettrafik och andra problem.

Vi har servrar över hela världen och skickar din stream från en plats som är så nära dig som möjligt. Ju kortare resväg, desto högre kvalitet.

Från internetleverantör till hemmet

När Netflix lämnar över innehållet till din internetleverantör måste det passera genom leverantörens nätverk till ditt hem.

Om det inte finns några större hinder längs vägen levererar din internetleverantör innehållet direkt till din skärm.

Videokvalitet beror på flera faktorer, bland annat:

• Internetleverantörens anslutning till ditt hem

• Ditt modem eller din router

• Antalet anslutna enheter i ditt hushåll

• Annan aktivitet på din internetanslutning

Hjälp när det behövs

Streamingproblem kan uppstå och leda till sämre videokvalitet om någon del av anslutningen mellan Netflix och din skärm överbelastas.

Sök i hjälpcentret om problemet inte finns med här.