Netflixin käyttäminen Windows-sovelluksella

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä Windows‑sovelluksella! Tästä artikkelista saat tietoa Netflixin ominaisuuksista sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa välilehden ”Netflixin asentaminen” ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla. Netflix-sovellus in saatavilla Windows 8:aan ja sitä uudempiin käyttöjärjestelmiin.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-tarkkuudella

Tässä osassa kerrotaan Windows Store-kaupasta ladatun Netflix-sovelluksen ominaisuuksista. Katso kohta Netflixin käyttö Windows-tietokoneella, jos katselet Netflixiä verkkoselaimella.

Windows 8

Netflixin striimausominaisuuksia Windows 8 -sovelluksessa ovat mm.

Tuetut alueet:

Netflixiä voi käyttää Windows 8:lla kaikilla niillä alueilla, missä Netflix on saatavilla.

Navigointi:

• Selaa lajityyppien sarakkeita: Selaa tietyn lajityypin TV-sarjoja ja elokuvia valitsemalla lajityyppi.

• Haku: Klikkaa oikean yläkulman suurennuslasia.

• TV-sarjan tai elokuvan sivut: Vie osoitin TV-sarjan tai elokuvan julisteen päälle. Näet ponnahdusikkunassa tietoja, kuten lyhyen kuvauksen, tuotantovuoden ja ikärajan. Klikkaamalla nimikettä ponnahdusikkunassa siirryt elokuvan tai TV-ohjelman varsinaiselle tietosivulle.

• Toisto: Aloita elokuvan tai TV-ohjelman toistaminen napauttamalla tai klikkaamalla sen julistetta. Nimikkeen toiston aikana voit käyttää sovellusruudun alalaidassa olevaa vierityspalkkia, josta näet lisää valintoja. Poistu toistotilasta klikkaamalla elokuvan vasenta yläkulmaa ja sieltä takaisin-painiketta.

• Cortanan liittäminen: Voit hakea nimikkeitä Microsoftin Cortana-äänihaulla Windows 8.1 -käyttöjärjestelmässä ja sitä uudemmissa versioissa. Esimerkiksi: ”Netflix, hae Bojack Horseman”.

Kuvatarkkuus:

Windows 8 tukee suoratoistoa 1080p-tarkkuudella.

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:

Windows 8 tukee tekstitystä ja vaihtoehtoista puhekieltä tietyissä nimikkeissä tai 5.1-tilaääntä, kun ne ovat saatavilla. Vaihda tekstitys tai kieliasetus valitsemalla Tekstitys ja vaihtoehtoinen ääni (Subtitles and Alternate Audio) -kuvake näytön alaosassa.

Windows 10

Netflixin striimausominaisuuksia Windows 10 ‑sovelluksessa ovat mm.

Tuetut alueet:

Netflixiä voi käyttää Windows 10:llä kaikilla niillä alueilla, missä Netflix on saatavilla.

Navigointi:

• Selaa lajityyppien sarakkeita: Selaa tietyn lajityypin TV-sarjoja ja elokuvia valitsemalla lajityyppi.

• Haku: Klikkaa oikean yläkulman suurennuslasia.

• TV-sarjan tai elokuvan sivut: Vie osoitin TV-sarjan tai elokuvan julisteen päälle. Näet ponnahdusikkunassa tietoja, kuten lyhyen kuvauksen, tuotantovuoden ja ikärajan. Klikkaamalla nimikettä ponnahdusikkunassa siirryt elokuvan tai TV-ohjelman varsinaiselle tietosivulle.

• Toisto: Aloita elokuvan tai TV-ohjelman toistaminen napauttamalla tai klikkaamalla sen julistetta. Nimikkeen toiston aikana voit käyttää sovellusruudun alalaidassa olevaa vierityspalkkia, josta näet lisää valintoja. Poistu toistotilasta klikkaamalla elokuvan vasenta yläkulmaa ja sieltä takaisin-painiketta.

• Cortanan liittäminen: Hae nimikkeitä Microsoftin Cortana-äänihaulla! Esimerkiksi: ”Netflix, hae Bojack Horseman”.

Kuvatarkkuus:

Windows 10 ‑sovellus tukee striimausta aina 4K-tarkkuuteen asti*.

Ladatut nimikkeet ovat käytettävissä jopa 1080p:n tarkkuudella.

*4K:lla striimaus edellyttää HDCP 2.2 ‑yhteensopivan näytön, joka sopii 4K-striimaukseen, Intelin 7:nnen sukupolven Core CPU:n sekä viimeisimmät Windows-päivitykset. Ota yhteys järjestelmäsi valmistajaan ja tarkista heiltä tekniset tiedot.

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:

Windows 10 tukee tekstitystä ja vaihtoehtoista puhekieltä tietyissä nimikkeissä tai 5.1-tilaääntä, kun ne ovat saatavilla. Vaihda tekstitys tai kieliasetus valitsemalla Tekstitys ja vaihtoehtoinen ääni (Subtitles and Alternate Audio) -kuvake näytön alaosassa.

Lataukset:

Voit ladata valikoituja nimikkeitä katsottavaksi silloinkin, kun sinulla ei ole verkkoyhteyttä. Katso lisätietoja latauksia käsittelevästä artikkelista.

Kun haluat yhdistää Windows‑sovelluksen Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja noudata alla olevia ohjeita.

Windows 8

Asenna Netflix-sovellus
  1. Valitse Käynnistä (Start) -valikosta Kauppa (Store).

2. Tuo Oikopolut-palkki (Charms Bar) esiin pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle tai viemällä hiiren osoitin näytön oikeaan yläkulmaan.

3. Valitse Haku (Search)

4. Kirjoita hakukenttään Netflix ja paina Enter.

5. Valitse tuloksista Netflix.

6. Valitse Asenna (Install).

• Jos sinua kehotetaan kirjautumaan sisään, kirjaudu sisään Microsoft-tiedoillasi.

7. Palaa Käynnistä (Start) -valikkoon.

8. Valitse Netflix-sovellus (app).

9. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

10. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

11. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Eikö Netflixin lataaminen onnistu?

Jos et saa ladattua Netflix-sovellusta laitteeseesi, saattaa vaikeus johtua internet-yhteyden ongelmasta. Saat apua ongelman ratkaisuun kohdasta Verkkoyhteysongelmien vianetsintä.

Jos saat tarkemman virheilmoituksen, kun yrität ladata Netflixiä laitteeseesi, joudut ehkä ottamaan yhteyttä laitteen valmistajaan ja pyytämän siltä apua.

Windows 10

Asenna Netflix-sovellus
  1. Valitse Käynnistä (Start) -valikosta Kauppa (Store).

2. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Haku (Search).

3. Kirjoita hakukenttään Netflix ja paina Enter.

4. Valitse hakutuloksista Netflix.

5. Valitse Ilmainen/Asenna (Free/Install).

• Jos sinua kehotetaan kirjautumaan sisään, kirjaudu sisään Microsoft-tiedoillasi.

6. Palaa Käynnistä (Start) -valikkoon.

7. Valitse Netflix-sovellus (app).

8. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

9. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

10. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Eikö Netflixin lataaminen onnistu?

Jos et saa ladattua Netflix-sovellusta laitteeseesi, saattaa vaikeus johtua internet-yhteyden ongelmasta. Saat apua ongelman ratkaisuun kohdasta Verkkoyhteysongelmien vianetsintä.

Jos saat tarkemman virheilmoituksen, kun yrität ladata Netflixiä laitteeseesi, joudut ehkä ottamaan yhteyttä laitteen valmistajaan ja pyytämän siltä apua.

Kun haluat kirjautua laitteellasi ulos Netflix-tililtä, voit tehdä sen noudattamalla seuraavia ohjeita.

Windows 8

1. Kun olet Netflix-sovelluksessa, avaa oikopolkupalkki (Charms bar) pyyhkäisemällä ruudun oikeaa reunaa.

2. Valitse oikopolkupalkista Asetukset.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valinta valitsemalla uudestaan Kirjaudu ulos.

Windows 10

1. Kun olet Netflix-sovelluksessa, valitse Lisäasetukset sovelluksen oikeasta yläkulmasta.

2. Valitse Kirjaudu ulos.

3. Vahvista valinta valitsemalla uudestaan Kirjaudu ulos.

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella Windows 10 -sovelluksella. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• HDCP 2.2 ‑yhteensopivan näytön, joka sopii 4K-striimaukseen, Intelin 7:nnen sukupolven Core CPU:n sekä viimeisimmät Windows‑päivitykset.

• Striimaussopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD ‑tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa netflix.com/ChangePlan.

• Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Suoratoistolaatu on asetettu parhaaksi (High) tai automaattiseksi (Automatic). Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Voit striimata Netflixiä HDR-kuvalla Windows-tietokoneen Microsoft Edge ‑selaimella tai Windows-kaupasta saatavalla Netflix-sovelluksella.

Jotta voit striimata HDR-sisältöä Windows-tietokoneella, järjestelmäsi on täytettävä seuraavat vähimmäisvaatimukset:

Jos käytät Intelin integroitua grafiikkaprosessoria:

• Vaatii Windows 10:n Creators-päivityksen (versio 1703).

• CPU: 7. sukupolven Core (i3, i5 tai i7 7xxx tai 7Yxx) tai uudempi prosessori.

• Näytönohjain: 22.XX.XX-sarja, versio 4708 tai uudempi.

Huomautus:
Laitteissa on oltava valmistajan HDR-tuki.

Jos käytät NVIDIAn erillistä grafiikkaprosessoria:

• Vaatii Windows 10:n Fall Creators-päivityksen (versio 1703).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- ja 1080-kortit, joissa on vähintään 3 Gt RAM-videomuistia.

• Näytönohjain: 387.68 (23.21.13.8768) tai uudempi.