Netflixin käyttäminen Windows-sovelluksella

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä Windows‑sovelluksella! Tästä artikkelista saat tietoa Netflixin ominaisuuksista sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa välilehden ”Netflixin asentaminen” ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla. Netflix-sovellus in saatavilla Windows 8:aan ja sitä uudempiin käyttöjärjestelmiin. Jos käytät vanhempaa Windows-versiota, katso kohta Netflixin käyttö Windows-tietokoneella.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-tarkkuudella

Tässä osassa kerrotaan Windows-kaupasta ladatun Netflix-sovelluksen ominaisuuksista. Katso kohta Netflixin käyttö Windows-tietokoneella, jos katselet Netflixiä verkkoselaimella.

Windows 8

Netflixin striimausominaisuuksia Windows 8 -sovelluksessa ovat mm.

Tuetut alueet
Netflixiä voi käyttää Windows 8:lla kaikilla niillä alueilla, missä Netflix on saatavilla.

Navigointi

• Selaa lajityyppien sarakkeita: Selaa tietyn lajityypin TV-sarjoja ja elokuvia valitsemalla lajityyppi.

• Haku: Klikkaa tai napauta oikean yläkulman suurennuslasia.

• TV-sarjan tai elokuvan sivut: Vie osoitin TV-sarjan tai elokuvan julisteen päälle. Näet ponnahdusikkunassa tietoja, kuten lyhyen kuvauksen, tuotantovuoden ja ikärajan. Klikkaamalla tai napauttamalla nimikettä ponnahdusikkunassa siirryt tv-sarjan tai elokuvan varsinaiselle tietosivulle.

• Toisto: Aloita tv-sarjan tai elokuvan toistaminen klikkaamalla tai napauttamalla sen julistetta. Nimikkeen toiston aikana voit käyttää sovellusruudun alalaidassa olevaa vierityspalkkia, josta näet lisää valintoja. Poistu toistotilasta klikkaamalla tai napauttamalla elokuvan vasenta yläkulmaa ja sieltä takaisin-painiketta.

• Cortanan liittäminen: Voit hakea nimikkeitä Microsoftin Cortana-äänihaulla Windows 8.1 -käyttöjärjestelmässä ja sitä uudemmissa versioissa. Esimerkiksi: ”Netflix, hae Bojack Horseman.”

Kuvatarkkuus
Windows 8 tukee suoratoistoa 1080p-tarkkuudella.

Tekstitys ja vaihtoehtoinen ääni
Windows 8 tukee tekstitystä ja vaihtoehtoista ääntä joissakin nimikkeissä ja 5.1-tilaääntä, kun se on saatavilla. Vaihda tekstitys tai kieliasetus valitsemalla Tekstitys ja vaihtoehtoinen ääni -kuvake näytön alaosassa.

Windows 10

Netflixin striimausominaisuuksia Windows 10 ‑sovelluksessa ovat mm.

Tuetut alueet
Netflixiä voi käyttää Windows 10:llä kaikilla niillä alueilla, missä Netflix on saatavilla.

Navigointi

• Selaa lajityyppien sarakkeita: Selaa tietyn lajityypin TV-sarjoja ja elokuvia valitsemalla lajityyppi.

• Haku: Klikkaa tai napauta oikean yläkulman suurennuslasia.

• TV-sarjan tai elokuvan sivut: Vie osoitin TV-sarjan tai elokuvan julisteen päälle. Näet ponnahdusikkunassa tietoja, kuten lyhyen kuvauksen, tuotantovuoden ja ikärajan. Klikkaamalla tai napauttamalla nimikettä ponnahdusikkunassa siirryt tv-sarjan tai elokuvan varsinaiselle tietosivulle.

• Toisto: Aloita tv-sarjan tai elokuvan toistaminen klikkaamalla tai napauttamalla sen julistetta. Nimikkeen toiston aikana voit käyttää sovellusruudun alalaidassa olevaa vierityspalkkia, josta näet lisää valintoja. Poistu toistotilasta klikkaamalla tai napauttamalla elokuvan vasenta yläkulmaa ja sieltä takaisin-painiketta.

• Cortanan liittäminen: Hae nimikkeitä Microsoftin Cortana-äänihaulla. Esimerkiksi: ”Netflix, hae Bojack Horseman.”

Kuvatarkkuus
Windows 10 -sovellus tukee stiimausta aina 4K-tarkkuuteen asti*.

Ladatut nimikkeet ovat käytettävissä jopa 1080p:n tarkkuudella.

*4K:lla striimaus edellyttää HDCP 2.2 ‑yhteensopivan näytön, joka sopii 4K-striimaukseen, Intelin 7:nnen sukupolven Core CPU:n sekä viimeisimmät Windows-päivitykset. Kysy tekniset tiedot laitteesi valmistajalta.

Tekstitys ja vaihtoehtoinen ääni
Windows 10 tukee tekstitystä ja vaihtoehtoista ääntä joissakin nimikkeissä ja 5.1-tilaääntä, kun se on saatavilla. Vaihda tekstitys tai kieliasetus valitsemalla Tekstitys ja vaihtoehtoinen ääni -kuvake näytön alaosassa.

Dolby Atmos -äänet
Dolby Atmos -äänet ovat saatavilla valikoiduissa nimikkeissä, jos käytössä on yhteensopiva äänijärjestelmä ja Windows 10 RS3 koontiversio 16299 tai uudempi.

Lataukset
Voit ladata valikoituja nimikkeitä katsottavaksi silloinkin, kun sinulla ei ole verkkoyhteyttä. Katso lisätietoja latauksia käsittelevästä artikkelista.

Kun haluat yhdistää Windows‑sovelluksen Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja noudata alla olevia ohjeita.

Windows 8

Asenna Netflix-sovellus
  1. Valitse Käynnistä (Start) -valikosta Kauppa (Store).

2. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Haku (Search).

3. Kirjoita hakukenttään Netflix ja paina Enter.

4. Valitse hakutuloksista Netflix.

5. Valitse Asenna (Install).

• Jos sinua kehotetaan kirjautumaan sisään, kirjaudu sisään Microsoft-tiedoillasi.

6. Palaa Käynnistä (Start) -valikkoon.

7. Valitse Netflix-sovellus (app).

8. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

9. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

10. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Eikö Netflixin lataaminen onnistu?

Jos et saa ladattua Netflix-sovellusta laitteeseesi, saattaa syynä olla internet-yhteyden ongelma. Saat apua ongelman ratkaisuun kohdasta Verkkoyhteysongelmien vianetsintä.

Jos saat tarkemman virheilmoituksen, kun yrität ladata Netflixiä laitteeseesi, joudut ehkä pyytämään apua laitteen valmistajalta.

Windows 10

Asenna Netflix-sovellus
  1. Valitse Käynnistä (Start) -valikosta Kauppa (Store).

2. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Haku (Search).

3. Kirjoita hakukenttään Netflix ja paina Enter.

4. Valitse hakutuloksista Netflix.

5. Valitse Asenna (Install).

• Jos sinua kehotetaan kirjautumaan sisään, kirjaudu sisään Microsoft-tiedoillasi.

6. Palaa Käynnistä (Start) -valikkoon.

7. Valitse Netflix-sovellus (app).

8. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

9. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

10. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Eikö Netflixin lataaminen onnistu?

Jos et saa ladattua Netflix-sovellusta laitteeseesi, saattaa syynä olla internet-yhteyden ongelma. Saat apua ongelman ratkaisuun kohdasta Verkkoyhteysongelmien vianetsintä.

Jos saat tarkemman virheilmoituksen, kun yrität ladata Netflixiä laitteeseesi, joudut ehkä pyytämään apua laitteen valmistajalta.

Kun haluat kirjautua laitteellasi ulos Netflix-tililtä, voit tehdä sen noudattamalla seuraavia ohjeita.

Windows 8

1. Kun olet Netflix-sovelluksessa, avaa oikopolkupalkki (Charms bar) pyyhkäisemällä ruudun oikeaa reunaa.

2. Valitse oikopolkupalkista Asetukset.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valinta valitsemalla uudestaan Kirjaudu ulos.

Windows 10

1. Kun olet Netflix-sovelluksessa, valitse Lisäasetukset sovelluksen oikeasta yläkulmasta.

2. Valitse Kirjaudu ulos.

3. Vahvista valinta valitsemalla uudestaan Kirjaudu ulos.

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella Windows 10 -sovelluksella. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• Windows 10 -tietokoneen, johon on asennettu viimeisimmät Windows-päivitykset

• 4K-toistoon sopivan 60 Hz:n virkistystaajuudella toimivan näytön (HDCP 2.2 -liitännällä, jos se on ulkoinen näyttö)

Huomautus:
    Kaikkien tietokoneeseen liitettyjen näyttöjen tulee täyttää vaatimukset, jotta Ultra HD -striimaus onnistuu.
  • Intelin 7. sukupolven tai uudemman Core-prosessorin tai NVIDIAn grafiikkaprosessorin, joka täyttää nämä vaatimukset

• Striimaussopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD -tarkkuudella Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa Netflix.com/ChangePlan.

• Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Auto tai Korkea. Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Windows Storen Netflix-sovelluksella Netflixiä voi katsoa HDR-kuvalla.

Jotta voit striimata HDR-sisältöä Windows-sovelluksella, järjestelmäsi on täytettävä seuraavat vähimmäisvaatimukset:

Jos käytät Intelin integroitua grafiikkaprosessoria:

• Vaatii Windows 10:n Creators-päivityksen (versio 1703).

• CPU: 7. sukupolven Core (i3, i5 tai i7 7xxx tai 7Yxx) tai uudempi prosessori.

• Näytönohjain: 22.XX.XX-sarja, versio 4708 tai uudempi.

Huomautus:
Laitteissa on oltava valmistajan HDR-tuki.

Jos käytät NVIDIAn erillistä grafiikkaprosessoria:

• Vaatii Windows 10:n Fall Creators-päivityksen (versio 1703).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- ja 1080-kortit, joissa on vähintään 3 Gt RAM-videomuistia.

• Näytönohjain: 387.68 (23.21.13.8768) tai uudempi.

Huomautus:
Laitteiden on tuettava Microsoft PlayReadyn versiota 3.0 tai uudempaa.

Jos et ole varma, täyttääkö televisiosi nämä vaatimukset, ota yhteyttä valmistajaan.