Netflixin käyttäminen Windows-tietokoneella tai -tabletilla

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä Windows-tietokoneella tai -tabletilla! Tästä artikkelista saat tietoa Netflixin ominaisuuksista sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä, tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa osion ”Netflixin käyttäminen” ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla. Netflix-sovellus in saatavilla Windows 8:aan ja sitä uudempiin käyttöjärjestelmiin. Jos käytössäsi on vanhempi Windows-versio, voit käyttää Netflix.comia verkkoselaimella.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-tarkkuudella

Netflixin sivusto

Netflixiä voi katsoa Windows-tietokoneilla käyttämällä joko Google Chrome-, Internet Explorer-, Microsoft Edge-, Mozilla Firefox- tai Opera-selainta, tai Netflix-sovellusta Windows 8:lla tai Windows 10:llä. Windows-tietokoneiden Netflix-striimausominaisuudet:

Navigointi
Voit selata elokuvajulisteiden rivejä: Netflix.com-sivuston etusivulla on runsaasti selattavia tv-sarjoja ja elokuvia. Voit myös selata lajityyppien mukaan Selaa-pudotusvalikon kautta.

Haku: Voit hakea tiettyjä elokuvia tai TV-ohjelmia, näyttelijöitä, ohjaajia tai lajityyppejä hakukentässä, joka on valikkorivillä oikeassa yläkulmassa osoitteessa Netflix.com.

Tv-sarjan tai elokuvan sivut: Vie osoitin tietyn tv-sarjan tai elokuvan julisteen päälle. Näet lisätietoja, kuten lyhyen kuvauksen, tuotantovuoden ja ikärajan. Klikkaamalla tässä osiossa olevaa nimikettä siirryt tv-sarjan tai elokuvan varsinaiselle kuvaussivulle.

Toisto: Aloita tv-sarjan tai elokuvan toistaminen klikkaamalla sen julistetta. Nimikkeen toiston aikana voit käyttää soittimen näytön alareunassa olevaa vierityspalkkia liikkuaksesi eteenpäin, taaksepäin tai nähdäksesi lisävaihtoehtoja. Poistu videon toistosta valitsemalla näytön vasemmassa yläkulmassa oleva paluunuoli. Jos vierityspalkki tai paluunuoli eivät ole näkyvissä, liikuta osoitinta, kunnes ne tulevat näkyviin.

Tuetut alueet
Netflix tukee striimausta Windows-tietokoneilla, joissa käytetään tuettuja selaimia, kaikilla niillä alueilla, missä Netflix on saatavilla.

Kuvatarkkuus
Windows-tietokoneet tukevat striimausta seuraavilla selaintarkkuuksilla:

• Google Chrome – tarkkuus maks. 720p

• Internet Explorer – tarkkuus maks. 1080p

• Microsoft Edge – maks. 4K*

• Mozilla Firefox – tarkkuus maks. 720p

• Opera – tarkkuus maks. 720p

• Windows 8 -sovellus – tarkkuus maks. 1080p

• Windows 10 -sovellus – tarkkuus maks. 4K*

*4K:lla striimaus vaatii 60 Hz:n virkistystaajuuteen ja 4K-toistoon sopivan näytön, jossa on HDCP 2.2 -yhteensopiva liitäntä, Intelin 7. sukupolven tai uudemman Core-prosessorin sekä viimeisimmät Windows-päivitykset. Ota yhteys järjestelmäsi valmistajaan ja tarkista heiltä tekniset tiedot.

Tekstitys ja vaihtoehtoinen ääni
Valitsemalla kuvakkeen Ääni ja tekstitys voit ottaa käyttöön vaihtoehtoisen ääniraidan tai saatavilla olevan tekstityksen.

Joillakin laitteilla, kuten alla luetelluilla, voit myös striimata valikoituja nimikkeitä Dolby Atmos -äänillä. Lisätietoja Dolby Atmosista löytyy artikkelista Dolby Atmos Netflixissä.

• Microsoft Edge -selain ja Windows 10 -tietokone tai -tabletti (vaatii Windows 10 RS3 Build 16299 -version tai uudemman)

Windows 8:n Netflix-sovellus

Netflixin striimausominaisuuksia Windows 8 -sovelluksessa ovat mm.

Tuetut alueet

Netflixiä voi käyttää Windows 8:lla kaikilla niillä alueilla, missä Netflix on saatavilla.

Navigointi

• Selaa lajityyppien sarakkeita: Selaa tietyn lajityypin TV-sarjoja ja elokuvia valitsemalla lajityyppi.

• Haku: Klikkaa tai napauta oikean yläkulman suurennuslasia.

• TV-sarjan tai elokuvan sivut: Vie osoitin TV-sarjan tai elokuvan julisteen päälle. Näet ponnahdusikkunassa tietoja, kuten lyhyen kuvauksen, tuotantovuoden ja ikärajan. Klikkaamalla tai napauttamalla nimikettä ponnahdusikkunassa siirryt tv-sarjan tai elokuvan varsinaiselle tietosivulle.

• Toisto: Aloita tv-sarjan tai elokuvan toistaminen klikkaamalla tai napauttamalla sen julistetta. Nimikkeen toiston aikana voit käyttää sovellusruudun alalaidassa olevaa vierityspalkkia, josta näet lisää valintoja. Poistu toistotilasta klikkaamalla tai napauttamalla elokuvan vasenta yläkulmaa ja sieltä takaisin-painiketta.

• Cortanan liittäminen: Voit hakea nimikkeitä Microsoftin Cortana-äänihaulla Windows 8.1 -käyttöjärjestelmässä ja sitä uudemmissa versioissa. Esimerkiksi: ”Netflix, hae Bojack Horseman”.

Kuvatarkkuus

Windows 8 tukee suoratoistoa 1080p-tarkkuudella.

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni

Windows 8 tukee tekstitystä ja vaihtoehtoista puhekieltä tietyissä nimikkeissä ja 5.1-tilaääntä, kun se on saatavilla. Valitse Tekstitys ja vaihtoehtoinen kieli (Subtitles and Alternate Audio) -kuvake näytön alaosassa, kun haluat vaihtaa tekstitystä tai ääniraitaa.

Windows 10:n Netflix-sovellus

Netflixin striimausominaisuuksia Windows 10 ‑sovelluksessa ovat mm.

Tuetut alueet

Netflixiä voi käyttää Windows 10:llä kaikilla niillä alueilla, missä Netflix on saatavilla.

Navigointi

• Selaa lajityyppien sarakkeita: Selaa tietyn lajityypin TV-sarjoja ja elokuvia valitsemalla lajityyppi.

• Haku: Klikkaa tai napauta oikean yläkulman suurennuslasia.

• TV-sarjan tai elokuvan sivut: Vie osoitin TV-sarjan tai elokuvan julisteen päälle. Näet ponnahdusikkunassa tietoja, kuten lyhyen kuvauksen, tuotantovuoden ja ikärajan. Klikkaamalla tai napauttamalla nimikettä ponnahdusikkunassa siirryt tv-sarjan tai elokuvan varsinaiselle tietosivulle.

• Toisto: Aloita tv-sarjan tai elokuvan toistaminen klikkaamalla tai napauttamalla sen julistetta. Nimikkeen toiston aikana voit käyttää sovellusruudun alalaidassa olevaa vierityspalkkia, josta näet lisää valintoja. Poistu toistotilasta klikkaamalla tai napauttamalla elokuvan vasenta yläkulmaa ja sieltä takaisin-painiketta.

• Cortanan liittäminen: Hae nimikkeitä Microsoftin Cortana-äänihaulla. Esimerkiksi: ”Netflix, hae Bojack Horseman”.

Kuvatarkkuus

Windows 10 ‑sovellus tukee striimausta aina 4K-tarkkuuteen asti*.

Ladatut nimikkeet ovat käytettävissä jopa 1080p:n tarkkuudella.

*4K:lla striimaus edellyttää HDCP 2.2 ‑yhteensopivan näytön, joka sopii 4K-striimaukseen, Intelin 7:nnen sukupolven Core CPU:n sekä viimeisimmät Windows-päivitykset. Kysy tekniset tiedot laitteesi valmistajalta.

Lataukset

Voit ladata valikoituja nimikkeitä katsottavaksi silloinkin, kun sinulla ei ole verkkoyhteyttä. Katso lisätietoja latauksia käsittelevästä artikkelista.

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni

Windows 10 tukee tekstitystä ja vaihtoehtoista puhekieltä tietyissä nimikkeissä ja 5.1-tilaääntä, kun se on saatavilla. Vaihda tekstitys tai kieliasetus valitsemalla Tekstitys ja vaihtoehtoinen ääni -kuvake näytön alaosassa.

Joillakin laitteilla, kuten alla luetelluilla, voit myös striimata valikoituja nimikkeitä Dolby Atmos -äänillä. Lisätietoja Dolby Atmosista löytyy artikkelista Dolby Atmos Netflixissä.

• Windows 10 -tietokone tai -tabletti (vaatii Windows 10 RS3 Build 16299 -version tai uudemman)

Netflixin sivusto

Voit katsoa Netflixiä Windows-tietokoneella osoitteessa Netflix.com. Katselu Netflix.com-sivustolla onnistuu Google Chrome-, Internet Explorer-, Microsoft Edge-, Mozilla Firefox- ja Opera-selaimilla. Kaikki järjestelmävaatimukset löytyvät tästä.

1. Siirry haluamallasi selaimella osoitteeseen netflix.com.

2. Valitse Kirjaudu sisään.

3. Syötä Netflixissä käyttämäsi sähköpostiosoite ja salasana.

Olet nyt kirjautunut sisään Netflix-tiliisi. Nauti!

Windows 8:n Netflix-sovellus

1. Valitse Käynnistä-valikosta Kauppa (Store).

2. Tuo Oikopolut-palkki (Charms Bar) esiin pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle tai viemällä hiiren osoitin näytön oikeaan yläkulmaan.

3. Valitse Haku (Search)

4. Kirjoita hakukenttään Netflix ja paina Enter.

5. Valitse hakutuloksista Netflix.

6. Valitse Asenna (Install).

• Jos sinua kehotetaan kirjautumaan sisään, kirjaudu sisään Microsoft-tiedoillasi.

7. Palaa Käynnistä (Start) -valikkoon.

8. Valitse Netflix-sovellus (app).

9. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

10. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

11. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Windows 10:n Netflix-sovellus

Asenna Netflix-sovellus
  1. Valitse Käynnistä (Start) -valikosta Kauppa (Store).

2. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Haku (Search).

3. Kirjoita hakukenttään Netflix ja paina Enter.

4. Valitse hakutuloksista Netflix.

5. Valitse Asenna (Install).

• Jos sinua kehotetaan kirjautumaan sisään, kirjaudu sisään Microsoft-tiedoillasi.

6. Palaa Käynnistä (Start) -valikkoon.

7. Valitse Netflix-sovellus (app).

8. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

9. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

10. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Kun haluat kirjautua laitteellasi ulos Netflix-tililtä, voit tehdä sen noudattamalla seuraavia ohjeita.

Netflixin sivusto

1. Siirry haluamallasi selaimella osoitteeseen netflix.com.

2. Kun olet Netflixin etusivulla, pidä hiiren osoitinta sivun oikeassa yläkulmassa olevan profiilinimesi päällä.

3. Valitse Kirjaudu ulos Netflixistä.

4. Olet nyt kirjautunut ulos Netflix-tilistäsi.

Huomautus:
Näillä ohjeilla kirjaudut ulos Netflixistä vain käyttämälläsi selaimella. Jos olet kirjautunut Netflix-tiliisi useammalla selaimella, sinun täytyy toistaa nämä vaiheet kaikilla selaimilla, joilla olet kirjautunut Netflixiin.

Windows 8:n Netflix-sovellus

1. Kun olet Netflix-sovelluksessa, avaa oikopolkupalkki (Charms bar) pyyhkäisemällä ruudun oikeaa reunaa.

2. Valitse oikopolkupalkista Asetukset.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valinta valitsemalla uudestaan Kirjaudu ulos.

Windows 10:n Netflix-sovellus

1. Kun olet Netflix-sovelluksessa, valitse Lisäasetukset sovelluksen oikeasta yläkulmasta.

2. Valitse Kirjaudu ulos.

3. Vahvista valinta valitsemalla uudestaan Kirjaudu ulos.

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella Windows-tietokoneilla ja -tableteilla. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• Windows 10 -tietokoneen tai -tabletin, johon on asennettu viimeisimmät Windows-päivitykset

• Microsoft Edge -selaimen tai Netflix-sovelluksen Windows 10:lle.

• 4K-toistoon sopivan 60 Hz:n virkistystaajuudella toimivan näytön (HDCP 2.2 -liitännällä, jos se on ulkoinen näyttö)

Huomautus:
    Kaikkien tietokoneeseen liitettyjen näyttöjen tulee täyttää vaatimukset, jotta Ultra HD -striimaus onnistuu.
  • Intelin 7. sukupolven tai uudemman Core-prosessorin (mallit i3, i5 tai i7 sarjoissa 7xxx tai 7Yxx) tai NVIDIAn grafiikkaprosessorin, joka täyttää nämä vaatimukset

• Striimaussopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD -tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa netflix.com/ChangePlan.

• Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Auto tai Korkea. Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Netflixiä voi katsoa HDR-kuvalla Windows-tietokoneilla ja -tableteilla, joissa on Microsoft Edge -selain tai Windowsin Netflix-sovellus.

Jotta voit striimata HDR-sisältöä Windows-tietokoneella, järjestelmäsi on täytettävä seuraavat vähimmäisvaatimukset:

Jos käytät Intelin integroitua grafiikkaprosessoria:

• Windows 10:n Creators-päivitys (versio 1709).

• CPU: 7. sukupolven Core-prosessori (mallit i3, i5 tai i7 sarjoissa 7xxx tai 7Yxx) tai uudempi.

• Näytönohjain: 22.XX.XX-sarja, versio 4708 tai uudempi.

Huomautus:
Laitteissa on oltava valmistajan HDR-tuki.

Jos käytät NVIDIAn erillistä grafiikkaprosessoria:

• Windows 10:n Fall Creators -päivitys (versio 1709).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- ja 1080-kortit, joissa on vähintään 3 Gt RAM-videomuistia.

• Näytönohjain: 387.68 (23.21.13.8768) tai uudempi.

Huomautus:
Laitteiden on tuettava Microsoft PlayReadyn versiota 3.0 tai uudempaa.

Jos et ole varma, täyttääkö televisiosi nämä vaatimukset, ota yhteyttä valmistajaan.