Netflixin käyttäminen Amazon Fire TV:llä

Tästä artikkelista saat tietoa Amazon Fire TV -laitteesi Netflix-ominaisuuksista sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä, toimiiko Netflix laitteessasi, noudata kohdassa Netflixin käyttäminen annettuja ohjeita.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-kuvalla

Tuetut alueet
Netflixiä voi käyttää tietyillä Amazon Fire TV -laitteilla kaikilla alueilla, missä laite ja Netflix-palvelu ovat saatavilla.

Navigointi
Useimmilla laitteilla sarjoja ja elokuvia voi selata riveittäin, ja Oman listan nimikkeille on oma rivi. Jokainen rivi edustaa omaa kategoriaansa, kuten komediat, draamat, TV-sarjat jne. sen pohjalta, mitä olet aikaisemmin katsellut.

Vanhemmissa laitteissa ei elokuvakategorioita ehkä ole järjestetty riveiksi, mutta niilläkin voit selata Omaa listaa, joka luodaan Netflixin verkkosivulla.

Äänikomennot

Joillakin alueilla voi käyttää Netflixiä käyttämällä Alexan äänikomentoja. Tähän toimintoon tarvitaan Amazon Voice Remote tai jokin muu Alexaa käyttävä laite (esim. Amazon Echo).

Fire TV -laitteilla voidaan käyttää Toista jotakin -ominaisuutta käyttämällä äänikomentoja, kuten “Alexa, toista jotakin Netflixissä”, jolla toiminto avautuu ja toistaa TV-sarjan tai elokuvan.

Kuvatarkkuus
Useimmilla laitteilla voi striimata Netflixiä teräväpiirtotarkkuudella nopealla verkkoyhteydellä, ja laitteet toistavat sisällön korkeimmalla tuetulla tarkuudella.

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni
Näiden ohjeiden avulla voit ottaa käytöön tekstitykset, kuulovammaistekstitykset ja vaihtoehtoisen äänen (mukaan lukien 5.1-tilaääni), jotka ovat saatavilla monissa TV-sarjoissa ja elokuvissa. Jos haluat tarkistaa, toimiiko 5.1-tilaääni laitteellasi, siirry mihin tahansa Netflix-alkuperäissarjaan ja katso, onko vaihtoehtona 5.1-tilaääni. Mikäli ei, laitteesi ei ehkä tue tätä ominaisuutta, tai se pitää ottaa käyttöön. Monet laitteet sallivat sinun mukauttaa tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen ulkoasua. Vanhemmat laitteet näyttävät tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen oletusulkoasussaan tai eivät näytä niitä ollenkaan.

Joillakin laitteilla voit myös striimata valikoituja nimikkeitä Dolby Atmos -äänillä.

Laitesarja

Kuvatarkkuus

Tekstitys ja ääni

Fire TV (1. sukupolvi)

1080p HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Fire TV (2. sukupolvi)

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Fire TV (3. sukupolvi)

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Fire TV Cube (1. sukupolvi)

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni, Dolby Atmos

Fire TV Cube (2. sukupolvi)

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni, Dolby Atmos

Fire TV Stick (1. sukupolvi)

1080p HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Fire TV Stick (2. sukupolvi)

1080p HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Fire TV Stick (3. sukupolvi)

1080p HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni, Dolby Atmos

Fire TV Stick Basic Edition

1080p HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Fire TV Stick Lite

1080p HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Fire TV Stick 4K

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Fire TV Stick 4K Max

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni, Dolby Atmos

Fire TV 4-Series -älytelevisio

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Fire TV Omni Series -älytelevisio

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Anker Nebular Soundbar Fire TV Edition

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

TCL Alto 8+ Soundbar Fire TV Edition

4K Ultra HD

Tekstitys, vaihtoehtoinen ääni, 5.1-tilaääni

Kun haluat yhdistää Amazon Fire TV -laitteen Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja seuraa alla olevia ohjeita.

1. Valitse aloitusnäytöstä Haku (Search).

2. Kirjoita Netflix ja valitse sitten Netflix.

3. Valitse Netflix.

4. Valitse Ilmainen (Free) tai Lataa (Download).

5. Kun lataus on valmis, valitse Avaa (Open).

6. Valitse Kirjaudu sisään.

7. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi.

Kun haluat katkaista Netflix-tilin ja Amazon Fire TV -laitteen välisen yhteyden, siirry aloitusnäyttöön ja seuraa alla olevia ohjeita.

1. Valitse Asetukset (Settings).

2. Valitse Sovellukset (Applications).

3. Valitse Hallinnoi kaikkia asennettuja sovelluksia (Manage all installed applications).

4. Vieritä näyttöä alas ja valitse Netflix.

5. Valitse Poista tiedot (Clear Data).

Eräillä Amazon Fire TV ‑laitteilla voi katsella Netflixiä Ultra HD ‑tarkkuudella. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitaan:

• Televisio, joka on yhteensopiva Netflixin Ultra HD ‑striimauksen kanssa ja liitetty Amazon Fire TV -laitteeseen HDCP 2.2 tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta (yleensä HDMI 1 -portin).

• Striimaussopimus, joka sisältää katselun Ultra HD -tarkkuudella Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteesta netflix.com/ChangePlan.

• Vakaa internet-yhteys, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Automaattinen tai Korkea. Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Netflixiä voi tällä hetkellä katsella Ultra HD ‑tarkkuudella seuraavilla Amazon Fire TV -laitteilla:

• Fire TV (2. ja 3. sukupolvi)

• Fire TV Cube (1. ja 2. sukupolvi)

• Fire TV Stick 4K

• Fire TV Stick 4K Max

• Fire TV 4-Series -älytelevisio

• Fire TV Omni Series -älytelevisio

• Anker Nebular Soundbar Fire TV Edition

• TCL Alto 8+ Soundbar Fire TV Edition

Tietyillä Amazon Fire TV -laitteilla voi katsella Netflixiä Dolby Vision- ja HDR-kuvalla. Striimaukseen Dolby Vision- tai HDR-kuvalla tarvitset

• Netflix-sopimus, johon sisältyy Ultra HD -striimaus.

• Striimauslaite, joka tukee Netflixiä ja joko Dolby Visionia tai HDR:ää

• Älytelevisio, joka tukee joko Dolby Visionia tai HDR10-kuvaa, ja on liitetty laitteeseen HDCP 2.2:ta tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta (yleensä HDMI 1 -portin).

• Vakaa internet-yhteys, jonka nopeus on vähintään 15 Mbit/s

• Striimauslaaduksi on asetettu Korkea.

Netflixiä voi tällä hetkellä katsella HDR-kuvalla seuraavilla Fire TV -laitteilla:

• Fire TV (3. sukupolvi)

• Fire TV Cube (1. ja 2. sukupolvi)

• Fire TV Stick (3. sukupolvi)

• Fire TV Stick Lite

• Fire TV Stick 4K

• Fire TV Stick 4K Max

• Fire TV 4-Series -älytelevisio

• Fire TV Omni Series -älytelevisio

• Anker Nebular Soundbar Fire TV Edition

• TCL Alto 8+ Soundbar Fire TV Edition