Netflixin käyttäminen Amazon Fire TV -laitteella

Tervetuloa nauttimaan Netflixistä Amazon Fire TV -laitteella! Tästä artikkelista saat tietoa Netflixin ominaisuuksista sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä tukeeko laitteesi Netflixiä, seuraa välilehden ”Netflixin asentaminen” ohjeita ja yritä löytää Netflix-sovellus niiden avulla.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella

Tuetut alueet
Netflixiä voi käyttää Amazon Fire TV:llä, Fire TV Stickillä ja Fire TV Cubella kaikilla alueilla, missä Netflix-palvelu on saatavilla.

Navigointi
Useimmilla laitteilla Netflixin tv-sarjoja ja elokuvia voi selata riveittäin, ja Oman listan nimikkeille on oma rivi. Jokainen rivi edustaa omaa kategoriaansa (komediat, draamat, TV-sarjat jne.) sen pohjalta, mitä olet aikaisemmin katsellut.

Vanhemmissa laitteissa ei elokuvakategorioita ehkä ole järjestetty riveiksi, mutta niilläkin voit selata Omaa listaa, joka luodaan Netflixin verkkosivulla.

Joillakin alueille Netflixiä voi käyttää Alexan äänikomennoilla. Tähän toimintoon tarvitaan Amazon Voice Remote tai jokin muu Alexa-yhteensopiva laite (kuten Amazon Echo). Lisätietoja ääniohjauksesta tai sen saatavuudesta löytyy kohdista Alexa Voice Remoten käyttäminen tai Fire TV:n käyttäminen Alexa-laitteella.

Kuvatarkkuus
Useimmilla laitteilla voi striimata Netflixiä teräväpiirtotarkkuudella nopealla verkkoyhteydellä, ja laitteet toistavat sisällön korkeimmalla tuetulla tarkkuudella (lisätietoja on Verkkoyhteyden nopeussuosituksissa).

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni
Katso ohjeet, kuinka tekstitykset, kuulovammaistekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni (mukaan lukien 5.1-tilaääni) otetaan käyttöön monissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Jos haluat tarkistaa, tukeeko laitteesi 5.1-tilaääntä, siirry mihin tahansa Netflix-alkuperäissarjaan ja katso, onko vaihtoehtona 5.1-tilaääni. Mikäli ei, laitteesi ei ehkä tue tätä ominaisuutta, tai se pitää ottaa käyttöön. Monet laitteet sallivat sinun mukauttaa tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen ulkoasua. Vanhemmat laitteet näyttävät tekstityksen ja kuulovammaistekstityksen oletusulkoasussaan tai eivät näytä niitä ollenkaan.

Kun haluat yhdistää Amazon Fire TV -laitteen Netflix-tiliisi, siirry aloitusnäyttöön ja seuraa alla olevia ohjeita.

1. Valitse aloitusnäytöstä Haku (Search).

2. Kirjoita Netflix ja valitse sitten Netflix.

3. Valitse Netflix.

4. Valitse Ilmainen (Free) tai Lataa (Download).

5. Kun lataus on valmis, valitse Avaa (Open).

6. Valitse Kirjaudu sisään.

7. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Kun haluat katkaista Netflix-tilin ja Amazon Fire TV -laitteen välisen yhteyden, siirry aloitusnäyttöön ja seuraa alla olevia ohjeita.

1. Valitse Asetukset (Settings).

2. Valitse Sovellukset (Applications).

3. Valitse Hallinnoi kaikkia asennettuja sovelluksia (Manage all installed applications).

4. Vieritä näyttöä alas ja valitse Netflix.

5. Valitse Poista tiedot (Clear Data).

Eräillä Amazon Fire TV ‑laitteilla voi katsella Netflixiä Ultra HD ‑tarkkuudella. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• Television, joka on yhteensopiva Netflixin Ultra HD ‑striimauksen kanssa ja liitetty Amazon Fire TV -laitteeseen HDCP 2.2 tai uudempaa tukevan HDMI-portin kautta (yleensä HDMI 1 -portin).

• Suoratoistosopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD ‑tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa netflix.com/ChangePlan.

• Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Striimauslaaduksi on asetettu Auto tai Korkea. Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Netflixiä voi tällä hetkellä katsella Ultra HD ‑tarkkuudella seuraavilla Amazon Fire TV -laitteilla:

• Fire TV (uusi versio)

• Fire TV Cube

globe