Netflixin käyttäminen Windows-tietokoneella tai -tabletilla

Tästä artikkelista saat tietoa Windows-tietokoneesi tai -tablettisi Netflix-ominaisuuksista sekä siitä, kuinka voit määrittää tilisi ja kirjautua ulos. Jos et tiedä, toimiiko Netflix laitteessasi, noudata kohdassa Netflixin käyttäminen annettuja ohjeita. Netflix-sovellus on saatavilla Windows 10:een ja sitä uudempiin käyttöjärjestelmiin. Jos käytössäsi on vanhempi Windows-versio, voit katsoa Netflix.comia verkkoselaimella.

Netflix-ominaisuudet
Netflixin käyttäminen
Kirjaudu ulos Netflixistä
Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-tarkkuudella

Netflixiä voi katsoa Windows-tietokoneilla käyttämällä tuettua selainta tai Netflix-sovellusta Windows 10:llä ja sitä uudemmilla käyttöjärjestelmillä. Windows-tietokoneiden Netflix-striimausominaisuudet:

Navigointi

• Voit selata elokuvajulisteiden rivejä: Etusivulla on rivikaupalla selattavia tv-sarjoja ja elokuvia. Voit myös selata lajityyppien mukaan Selaa-pudotusvalikon kautta.

• Haku: Voit hakea tiettyjä elokuvia tai tv-sarjoja, näyttelijöitä, ohjaajia tai lajityyppejä hakukentässä, joka sijaitsee oikeassa yläkulmassa.

• Tv-sarjan tai elokuvan sivut: Vie osoitin tietyn tv-sarjan tai elokuvan julisteen päälle. Näet lisätietoja, kuten lyhyen kuvauksen, tuotantovuoden ja ikärajan. Klikkaa tai napauta nimikettä ikkunassa saadaksesi kaikki tiedot näkyviin.

• Toisto: Klikkaa julistetta toistaaksesi sarjan tai elokuvan. Nimikkeen toiston aikana voit käyttää soittimen näytön alareunassa olevaa vierityspalkkia liikkuaksesi eteenpäin tai taaksepäin tai nähdäksesi lisävaihtoehtoja. Poistu videon toistosta valitsemalla ruudun vasemmassa yläkulmassa oleva Takaisin-painike. Jos vierityspalkki tai Takaisin-painike eivät ole näkyvissä, liikuta osoitinta, kunnes ne tulevat näkyviin.

Lataukset

Windows 10- ja Windows 11 -käyttöjärjestelmien Netflix-sovellus tukee nimikkeiden lataamista, joten voit katsoa sarjoja ja elokuvia ilman verkkoyhteyttä. Ladatut nimikkeet ovat käytettävissä jopa 1080p:n tarkkuudella.

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni

Valitsemalla Ääni ja tekstitys -kuvakkeen voit ottaa käyttöön vaihtoehtoisen ääniraidan tai saatavilla olevan tekstityksen.

Voit katsoa valittuja sarjoja ja elokuvia Dolby Atmos -yhteensopivilla Windows-tietokoneilla Dolby Atmos -äänillä käyttämällä Edge-selainta tai Windowsin Netflix-sovellusta.

Kuvatarkkuus

Windows-tietokoneet tukevat Netflixin katsomista seuraavilla kuvanlaaduilla:

Selain tai Netflix-sovellus

Kuvanlaatu

Kuvatarkkuus

Google Chrome

Täysi teräväpiirto (Täysi HD)

1080p

Microsoft Edge

*Ultra high definition (UHD)

*High Dynamic Range (HDR)

4K or 2160p

Mozilla Firefox

Teräväpiirto (HD)

720p

Opera

Teräväpiirto (HD)

720p

Windowsin Netflix-sovellus

*Ultra high definition (UHD)

*High Dynamic Range (HDR)

4K or 2160p

*Laitteilla, jotka täyttävät alla mainituissa osioissa luetellut UHD- tai HDR-järjestelmävaatimukset.

Vaikka Netflix voikin toimia joillakin tukemattomilla selaimilla, ne eivät välttämättä tarjoa parasta kokemusta ja saattavat aiheuttaa ongelmia.

Netflixin sivusto

Voit katsoa Netflixiä useimmilla nykyaikaisilla verkkoselaimilla, joita tuemme.

Näin pääset alkuun:

1. Siirry osoitteeseen netflix.com.

2. Klikkaa Kirjaudu sisään. Jos et ole vielä Netflixin jäsen, näin rekisteröidyt jäseneksi.

3. Syötä Netflixissä käyttämäsi sähköpostiosoite tai puhelinnumero ja salasana.

4. Klikkaa Kirjaudu sisään.

Netflix-sovellus Windows 10:lle ja sitä uudemmille käyttöjärjestelmille

1. Valitse Käynnistä-valikosta Kauppa (Store).

2. Valitse Haku (Search)

3. Kirjoita hakukenttään Netflix ja paina Enter.

4. Valitse hakutuloksista Netflix.

5. Valitse Asenna (Install).

• Jos sinua kehotetaan kirjautumaan sisään, kirjaudu sisään Microsoft-tiedoillasi.

6. Palaa Käynnistä (Start) -valikkoon.

7. Valitse Netflix-sovellus.

8. Valitse Kirjaudu sisään.

9. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

10. Valitse Kirjaudu sisään.

Kun haluat kirjautua laitteellasi ulos Netflix-tililtä, voit tehdä sen noudattamalla näitä ohjeita.

Netflixin sivusto

1. Siirry haluamallasi selaimella osoitteeseen netflix.com.

2. Kun olet Netflixin etusivulla, pidä hiiren osoitinta sivun oikeassa yläkulmassa olevan profiilinimesi päällä.

3. Valitse Kirjaudu ulos Netflixistä.

4. Olet nyt kirjautunut ulos Netflix-tilistäsi.

Huomautus:
Näillä ohjeilla kirjaudut ulos Netflixistä vain käyttämälläsi selaimella. Jos olet kirjautunut Netflix-tiliisi useammalla selaimella, sinun täytyy toistaa nämä vaiheet kaikilla selaimilla, joilla olet kirjautunut Netflixiin.

Netflix-sovellus Windows 10:lle ja sitä uudemmille käyttöjärjestelmille

1. Kun olet Netflix-sovelluksessa, valitse Lisäasetukset sovelluksen oikeasta yläkulmasta.

2. Valitse Kirjaudu ulos.

3. Vahvista valinta valitsemalla uudestaan Kirjaudu ulos.

4. Olet nyt kirjautunut ulos Netflix-tilistäsi.

Jos haluat katsoa Netflixiä Ultra HD -tarkkuudella Windows-tietokoneella tai -tabletilla, sinulla tulee olla:

• Netflix-sopimus, joka sisältää katselun Ultra HD -tarkkuudella. Lisäksi videokuvan laadun tulee olla Automaattinen tai Korkea.

• Vakaa verkkoyhteys, jonka nopeus on vähintään 15 Mbit/s.

• Windows 10- tai Windows 11 -käyttöjärjestelmä, johon on asennettu viimeisimmät päivitykset.

• Netflixin tukema selain tai Windowsin Netflix-sovellus asennettuna.

• Uusimman HEVC-videolaajennuksen tulee olla asennettuna.

Huomautus:
    Monissa Windows 10- ja Windows 11 -laitteissa HEVC-videolaajennus on valmiiksi asennettuna. Osaan tietokoneista vaaditaan erillinen Microsoft-osto, ennen kuin laajennuksen voi asentaa. Jos et ole varma tai tarvitset apua videolaajennusten tai päivitysten asentamisessa, seuraa näitä ohjeita tai ota yhteyttä laitteen valmistajaan.
  • Yksi tai useampi näistä grafiikkaprosessoreista, jotka tukevat katsomista Ultra HD -tarkkuudella:

• NVIDIA GeForce -grafiikkaprosessori, joka täyttää nämä vaatimukset.

• AMD Radeon RX 400 -sarja tai uudempi grafiikkaprosessori

• Intelin 7. sukupolven Core-prosessori tai uudempi prosessori tai AMD Ryzen -prosessori.

Huomautus:
      Saatat joutua asentamaan uusimmat grafiikka-ajurit katsoaksesi Ultra HD -tarkkuudella.
  • 4K-kuvatarkkuuden ja 60 Hz:n virkistystaajuuden sisäänrakennettu näyttö tai 4K-kuvatarkkuuden ja 60 Hz:n virkistystaajuuden ulkoinen näyttö tai ruutu, joka on HDCP 2.2 -yhteensopiva.

Jos sinulla on useampi liitetty näyttö, jokaisen näytön tulee täyttää nämä vaatimukset.

Jos tarvitset apua näiden vaatimusten täyttymisen tarkistamisessa, ota yhteyttä tietokoneesi tai näyttösi valmistajaan.

Jos haluat katsoa Netflixiä HDR-kuvalla Windows-tietokoneella, sinulla tulee olla:

• Netflix-sopimus, joka sisältää katselun HDR-kuvalla. Lisäksi videokuvan laadun tulee olla Automaattinen (Auto) tai Korkea (High).

• Vakaa verkkoyhteys, jonka nopeus on vähintään 15 Mbit/s.

• Windows 10- tai Windows 11 -käyttöjärjestelmä, johon on asennettu viimeisimmät päivitykset.

• Netflixin tukema selain tai Windowsin Netflix-sovellus asennettuna.

• Uusimman HEVC-videolaajennuksen tulee olla asennettuna.

Huomautus:
    Monissa Windows 10- ja Windows 11 -laitteissa HEVC-videolaajennus on valmiiksi asennettuna. Osaan tietokoneista vaaditaan erillinen Microsoft-osto, ennen kuin laajennuksen voi asentaa. Jos et ole varma tai tarvitset apua videolaajennusten tai päivitysten asentamisessa, seuraa näitä ohjeita tai ota yhteyttä laitteen valmistajaan.
  • Yksi tai useampi näistä grafiikkaprosessoreista, jotka tukevat katsomista HDR-kuvalla:

• NVIDIA GeForce -grafiikkaprosessori, joka täyttää nämä vaatimukset.

• AMD Radeon RX 400 -sarja tai uudempi grafiikkaprosessori

• Intelin 7. sukupolven Core-prosessori tai uudempi prosessori tai AMD Ryzen -prosessori.

Huomautus:
      Saatat joutua asentamaan uusimmat grafiikka-ajurit katsoaksesi HDR-kuvalla.
  • Näyttö, joka täyttää nämä Windowsin HDR-vaatimukset.

Jos sinulla on useampi liitetty näyttö, jokaisen näytön tulee myös täyttää nämä vaatimukset.

Jos tarvitset apua näiden vaatimusten täyttymisen tarkistamisessa, ota yhteyttä tietokoneesi tai näyttösi valmistajaan.