Netflixin käyttö Windows tietokoneella

Netflix Ultra HD ‑tarkkuudella
Netflix HDR-tarkkuudella

Netflixiä voi katsoa Windows-tietokoneilla käyttämällä joko Google Chrome-, Internet Explorer-, Microsoft Edge-, Mozilla Firefox- tai Opera-selainta, tai Windows 8- tai Windows 10 -sovellusta. Windows-tietokoneiden Netflix-striimausominaisuudet:

Navigointi:

Voit selata elokuvajulisteiden rivejä: Netflix.com-sivuston etusivulla on rivikaupalla selattavia tv-sarjoja ja elokuvia. Voit myös selata lajityyppien mukaan Selaa-pudotusvalikon kautta.

Haku: Voit hakea tiettyjä elokuvia tai TV-ohjelmia, näyttelijöitä, ohjaajia tai lajityyppejä hakukentässä, joka on valikkorivillä oikeassa yläkulmassa osoitteessa Netflix.com.

Elokuvan tai tv-sarjan sivut: Vie osoitin tietyn elokuvan tai tv-sarjan kuvan päälle, niin näet lisätietoja, kuten lyhyen kuvauksen, tuotantovuoden ja ikärajan. Klikkaamalla tässä osiossa olevaa nimikettä siirryt elokuvan tai tv-sarjan varsinaiselle kuvaussivulle.

Toisto: Aloita elokuvan tai tv-ohjelman toistaminen klikkaamalla sen julistetta. Videon toiston aikana voit käyttää soittimen näytön alareunassa oleva vierityspalkkia liikkuaksesi eteenpäin, taaksepäin tai nähdäksesi lisävaihtoehtoja. Poistu videon toistosta valitsemalla paluunuoli näytön vasemmassa yläkulmassa. Jos vierityspalkki tai paluunuoli eivät ole näkyvissä, liikuta osoitinta, kunnes ne tulevat näkyviin.

Tuetut alueet:

Netflix tukee suoratoistoa tuettuja selaimia käyttävissä Windows-tietokoneissa kaikilla niillä alueilla, missä Netflix on saatavilla.

Kuvatarkkuus:

Windows-tietokoneet voivat tukea striimausta jopa 4k-tarkkuudella, selaimesta riippuen.

• Google Chrome – tarkkuus maks. 720p

• Internet Explorer – tarkkuus maks. 1080p

• Microsoft Edge – maks. 4K*

• Mozilla Firefox – tarkkuus maks. 720p

• Opera – tarkkuus maks. 720p

• Windows 8 -sovellus – tarkkuus maks. 1080p

• Windows 10 -sovellus – tarkkuus maks. 4K*

*4K:lla striimaus edellyttää HDCP 2.2 ‑yhteensopivan näytön, joka sopii 4K-striimaukseen, Intelin 7:nnen sukupolven Core CPU:n sekä viimeisimmät Windows-päivitykset. Ota yhteys järjestelmäsi valmistajaan ja tarkista heiltä tekniset tiedot.

Tekstitykset ja vaihtoehtoinen ääni:

Valitsemalla Ääni ja tekstitys -kuvakkeen voit ottaa käyttöön vaihtoehtoisen ääniraidan tai tekstityksen, jos ne ovat saatavilla kyseiseen elokuvaan tai TV-ohjelmaan.

Voit katsoa Netflixiä Windows-tietokoneella osoitteessa Netflix.com. Katselu Netflix.com-sivulla onnistuu Google Chrome-, Internet Explorer-, Microsoft Edge-, Mozilla Firefox- ja Opera-selaimilla. Täydelliset järjestelmävaatimukset löytyvät tästä. Kirjaudu sisään Netflix-tiliisi selaimellasi alla olevien ohjeiden mukaan.

Osoitteessa Netflix.com

1. Siirry haluamallasi selaimella sivulle netflix.com.

2. Valitse Kirjaudu sisään.

3. Syötä Netflixissä käyttämäsi sähköpostiosoite ja salasana.

Olet nyt kirjautunut sisään Netflix-tiliisi. Nauti!

Windows 8 -sovellus

1. Valitse Käynnistä (Start) -valikosta Kauppa (Store).

2. Tuo Oikopolut-palkki (Charms Bar) esiin pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle tai viemällä hiiren osoitin näytön oikeaan yläkulmaan.

3. Valitse Haku (Search)

4. Kirjoita hakukenttään Netflix ja paina Enter.

5. Valitse tuloksista Netflix.

6. Valitse Asenna (Install).

• Jos sinua kehotetaan kirjautumaan sisään, kirjaudu sisään Microsoft-tiedoillasi.

7. Palaa Käynnistä (Start) -valikkoon.

8. Valitse Netflix-sovellus (app).

9. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

10. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

11. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Eikö Netflixin lataaminen onnistu?

Jos et saa ladattua Netflix-sovellusta laitteeseesi, saattaa vaikeus johtua internet-yhteyden ongelmasta. Saat apua ongelman ratkaisuun kohdasta Verkkoyhteysongelmien vianetsintä.

Jos saat tarkemman virheilmoituksen, kun yrität ladata Netflixiä laitteeseesi, joudut ehkä ottamaan yhteyttä laitteen valmistajaan ja pyytämän siltä apua.

Windows 10 -sovellus

1. Valitse Käynnistä (Start) -valikosta Kauppa (Store).

2. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Haku (Search).

3. Kirjoita hakukenttään Netflix ja paina Enter.

4. Valitse hakutuloksista Netflix.

5. Valitse Ilmainen/Asenna (Free/Install).

• Jos sinua kehotetaan kirjautumaan sisään, kirjaudu sisään Microsoft-tiedoillasi.

6. Palaa Käynnistä (Start) -valikkoon.

7. Valitse Netflix-sovellus (app).

8. Valitse Kirjaudu sisään (Sign In).

9. Kirjoita Netflix-sähköpostiosoite ja -salasana.

10. Valitse Kirjaudu sisään.

Laite on nyt yhdistetty Netflix-tiliisi. Nauti!

Eikö Netflixin lataaminen onnistu?

Jos et saa ladattua Netflix-sovellusta laitteeseesi, saattaa vaikeus johtua internet-yhteyden ongelmasta. Saat apua ongelman ratkaisuun kohdasta Verkkoyhteysongelmien vianetsintä.

Jos saat tarkemman virheilmoituksen, kun yrität ladata Netflixiä laitteeseesi, joudut ehkä ottamaan yhteyttä laitteen valmistajaan ja pyytämän siltä apua.

Osoitteessa Netflix.com

1. Siirry haluamallasi selaimella sivulle netflix.com.

2. Kun olet Netflixin etusivulla, pidä hiiren osoitinta sivun oikeassa yläkulmassa olevan profiilinimesi päällä.

3. Valitse Kirjaudu ulos Netflixistä.

4. Olet nyt kirjautunut ulos Netflix-tilistäsi.

Huomautus:
Näillä ohjeilla kirjaudut ulos Netflixistä vain käyttämälläsi selaimella. Jos olet kirjautunut Netflix-tiliisi useammalla selaimella, sinun täytyy toistaa nämä vaiheet kaikilla selaimilla, joilla olet kirjautunut Netflixiin.

Windows 8 -sovellus

1. Kun olet Netflix-sovelluksessa, avaa oikopolkupalkki (Charms bar) pyyhkäisemällä ruudun oikeaa reunaa.

2. Valitse oikopolkupalkista Asetukset.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

4. Vahvista valinta valitsemalla uudestaan Kirjaudu ulos.

Windows 10 -sovellus

1. Kun olet Netflix-sovelluksessa, valitse Lisäasetukset sovelluksen oikeasta yläkulmasta.

2. Valitse Kirjaudu ulos.

3. Vahvista valinta valitsemalla uudestaan Kirjaudu ulos.

Netflixiä voi katsella Ultra HD ‑tarkkuudella Windows-tietokoneilla. Suoratoistoon Ultra HD ‑tarkkuudella tarvitset:

• Microsoft Edge -selaimen tai Windows 10 -sovelluksen

• 4K-toistoon kykenevän näytön (HDCP 2.2 ‑yhteydellä, jos se on ulkoinen näyttö), Intelin 7:nnen sukupolven Core CPU:n sekä viimeisimmät Windows‑päivitykset

• Striimaussopimuksen, joka sisältää katselun Ultra HD ‑tarkkuudella. Voit tarkistaa nykyisen sopimuksesi osoitteessa netflix.com/ChangePlan.

• Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s.

• Suoratoistolaatu on asetettu parhaaksi (High) tai automaattiseksi (Automatic). Lisätietoja kuvanlaadun asetuksista on artikkelissa Toistoasetukset.

Voit striimata Netflixiä HDR-kuvalla Windows-tietokoneen Microsoft Edge ‑selaimella tai Windows-kaupasta saatavalla Netflix-sovelluksella.

Jotta voit striimata HDR-sisältöä Windows-tietokoneella, järjestelmäsi on täytettävä seuraavat vähimmäisvaatimukset:

Jos käytät Intelin integroitua grafiikkaprosessoria:

• Vaatii Windows 10:n Creators-päivityksen (versio 1703).

• CPU: 7. sukupolven Core (i3, i5 tai i7 7xxx tai 7Yxx) tai uudempi prosessori.

• Näytönohjain: 22.XX.XX-sarja, versio 4708 tai uudempi.

Huomautus:
Laitteissa on oltava valmistajan HDR-tuki.

Jos käytät NVIDIAn erillistä grafiikkaprosessoria:

• Vaatii Windows 10:n Fall Creators-päivityksen (versio 1703).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- ja 1080-kortit, joissa on vähintään 3 Gt RAM-videomuistia.

• Näytönohjain: 387.68 (23.21.13.8768) tai uudempi.