Bruke Netflix på Apple TV

Velkommen til Netflix på Apple TV! Du kan bruke denne artikkelen til å lære mer om Netflix-funksjonene og hvordan du kan sette opp og logge ut av kontoen din. Hvis du er usikker på om enheten din støtter Netflix, kan du følge trinnene du finner under fanen "Konfigurer Netflix" (Set up Netflix) for å forsøke å finne Netflix-appen.

Netflix-funksjoner
Konfigurer Netflix
Logge av Netflix
Netflix i Ultra HD

Netflix er tilgjengelig på Apple TV 2 og nyere.

Støttede regioner

Netflix er tilgjengelig i hele verden, og de fleste enheter vil virke overalt hvor Netflix er tilgjengelig, men noen eldre enheter vil bare fungere i landet hvor de ble kjøpt. Se vårt kart over støttede regioner (Supported Regions) for mer informasjon. Dersom du vurderer å kjøpe en ny enhet, bør du ta kontakt med produsenten for å se om den støtter Netflix i din region.

Eldre enheter kan be deg om å gå inn på netflix.com/activate for å konfigurere enheten. Disse enhetene har bare støtte for Netflix i USA og Canada.

Navigering

På de fleste enheter kan du bla gjennom rader med serier og filmer i Netflix, inkludert en rad som bare viser det du har valgt å legge til i Min liste. Hver rad representerer en kategori (komedier, dramaer, TV-serier osv.) som vi viser deg basert på hva du har sett på tidligere.

Hvis du vil spole fremover eller bakover på Apple TV 4, må du kontrollere at tittelen er satt på pause eller at styreplaten er valgt.

Oppløsning

De fleste enheter kan strømme Netflix i høy oppløsning over en rask Internett-tilkobling og spiller av Netflix ved høyeste tilgjengelige oppløsning (se anbefalinger for Internett-tilkoblingshastighet for å få mer informasjon).

Undertekster og alternativ lyd

Lær hvordan du aktiverer undertekster, teksting for hørselshemmede og alternativ lyd (inkludert 5.1 surroundlyd), som er tilgjengelig for mange serier og filmer. For å sjekke om enheten din støtter 5.1-lyd, kan du gå til hvilken som helst Netflix-originalserie og se om den har et alternativ for 5.1-lyd. Hvis ikke, støtter ikke enheten denne funksjonen. Mange enheter lar deg tilpasse utseendet på undertekster og teksting. Enkelte enheter vil enten vise undertekster og teksting i standardvisningen, eller ikke være konfigurert for å vise undertekster.

Foreldrekontroll

Netflix lar deg bruke foreldrekontroll på individuelle profiler.

Apple TV 2 eller Apple TV 3

For å koble en Apple TV til Netflix-kontoen din må du først være på hovedskjermbildet (Home) og følge trinnene nedenfor.

1. Velg Netflix fra hovedmenyen på Apple-TV.

2. Velg Allerede medlem? Logg på.

3. Oppgi e-postadresse og passordet for Netflix.

Enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din. Kos deg!

Apple TV 4 eller Apple TV 4K

For å koble en Apple TV til Netflix-kontoen din må du først være på hovedskjermbildet (Home) og følge trinnene nedenfor.

Installer Netflix-appen

1. Velg App Store på hovedskjermbildet

2. Søk etter Netflix i App Store for å finne appen, og velg deretter Kjøp (Get) for å starte installasjonen.

3. Når installasjonen er ferdig, vises Netflix-appen på hovedskjermbildet.

Logg på Netflix

1. Start Netflix-appen.

2. Velg Logg inn (Sign in) for å bruke en eksisterende Netflix-konto, eller Start din gratismåned (Start your free month) for å opprette en ny konto.

3. Når du har valgt Logg på (Sign In), oppgir du e-postadressen og passordet for Netflix.

• Hvis du blir belastet for Netflix via iTunes, må du passe på at Apple TV er logget på riktig iTunes-konto og velge Gjenopprett kjøp (Restore Purchases) når du blir bedt om å oppgi e-postadresse og passord.

Enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din. Kos deg!

Apple TV 2 eller Apple TV 3

Følg trinnene nedenfor for å logge ut av Netflix-kontoen på enheten din.

1. Begynn på hovedskjermbildet til Netflix.

2. Hvis kontoen din har profiler, velger du Bytt profil (Switch Profiles).

• Hvis kontoen din ikke har profiler, velger du Logg ut (Sign Out).

3. Velg Logg ut (Sign Out).

Så snart enheten er ferdig deaktivert, kan du koble deg til som en annen bruker.

Apple TV 4 eller Apple TV 4K

Følg trinnene nedenfor for å logge ut av Netflix-kontoen på enheten din.

1. Når du er i Netflix-appen, trykker du på Meny-knappen (Menu) på fjernkontrollen.

2. Velg Innstillinger (Settings).

3. Velg Logg ut (Sign Out).

Så snart enheten er ferdig deaktivert, kan du koble deg til som en annen bruker.

Netflix er tilgjengelig i Ultra HD på enkelte Apple TV-strømmespillere. For å strømme i Ultra HD trenger du:

• En TV som er kompatibel med strømming i Ultra HD fra Netflix, koblet til Apple TV via en HDMI-port som støtter HDCP 2.2 eller nyere (vanligvis HDMI 1-porten).

• Et abonnement som støtter strømming i Ultra HD. Du kan finne ut hvilket abonnement du har, på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil Internett-forbindelse på 25 megabit eller mer.

• Strømmekvaliteten er satt til Automatisk (Auto) eller Høy (High). Du finner mer informasjon om innstillinger for videokvalitet i artikkelen Avspillingsinnstillinger.

De følgende Apple TV-modellene støtter for øyeblikket Netflix i Ultra HD:

• Apple TV 4K