Slik bruker du undertekster, teksting eller velger språk for lydspor

Du kan endre undertekster, teksting og språk for lydspor for mange serier og filmer. Netflix viser 5–7 relevante språk på TV-er og TV-tilkoblede enheter basert på hvor du befinner deg, og språkinnstillingene dine. For iPhone, iPad, Android-telefoner og -nettbrett og nettlesere ser du alle tilgjengelige språk for en tittel. For nedlastinger viser Netflix de 2 mest relevante språkene.

Merk:
Det kan hende du får opp undertekster selv om innstillingen for undertekster er slått av for serier og filmer der noe av dialogen er på et annet språk enn tittelens opprinnelige språk.

Slik bruker du undertekster, teksting eller velger språk for lydspor:

1. Åpne Netflix, og spill av en serie eller film.

2. Utfør handlingen som er oppført for enheten din:

Enhet

Handling

Mobiltelefoner eller nettbrett, datamaskiner

Trykk eller klikk på skjermen

Smart TV-er, Blu-ray-spillere, mottakere, spillkonsoller, strømmespillere

Trykk på pil opp eller pil ned på fjernkontrollen.

Apple TV 2 eller Apple TV 3

Hold inne midtknappen på Apple TV-fjernkontrollen.

Apple TV 4 og Apple TV 4K

Sveip oppover eller trykk på pil opp på Apple TV-fjernkontrollen.

4. Velg Lyd og undertekster undertekster-knapp øverst eller nederst i skjermbildet. På TV-er kan språkalternativer vises nederst uten ikonet. Du kan velge fra de viste språkene eller velge Andre for å se alle språkalternativer.

5. Endre lyd eller undertekster.

Merk:
Preferanser for undertekster og lyd lagres normalt ikke hvis du ser på titler for Barn fra en voksenprofil. De lagres når du ser på en profil for Barn. Hvis du må tilbakestille undertekstene hver gang du prøver å se noe, kan du spille av en tittel med aldersgrense Tenåringer eller eldre i 2–3 minutter for å angi foretrukket språk for undertekster. Dette lagrer innstillingene dine for fremtidige visninger.

Hvis du ser etter titler som er tilgjengelige med teksting for hørselshemmede (SDH), kan du se etter SDH-merket  på en tittels informasjonsside.

Merk:
Enkelte serier er eventuelt ikke tilgjengelige med SDH for alle sesonger eller episoder.

Hvis en tittel ikke har teksting for hørselshemmede tilgjengelig, kan det hende du som standard får undertekster som bare inkluderer dialog og som ikke inkluderer kontekst som lyder eller musikk.