Hvordan kan jeg sikre Netflix-kontoen min?

Vi vet at du bryr deg om sikkerheten til Netflix-kontoen din. Det gjør vi også. Hvis du har mottatt en e-post fra oss som oppfordrer deg til å endre passordet ditt, eller om du har oppdaget mistenkelig aktivitet, er våre beste anbefalinger for hvordan du kan sikre kontoen og personopplysningene dine her.

Bruk et passord som er unikt for Netflix, og endre det jevnlig

Brukerkontoer hos Netflix kan kompromitteres hvis passordet brukes om igjen. Dette kan skje når en Netflix-bruker bruker samme e-postadresse og passord på flere tjenester. Hvis noen av disse tjenestene kompromitteres, kan angriperen prøve å overta brukerens e-postadresse og passord på Netflix og overta kontoen.

Vi anbefaler at du bruker et passord som er:

• Unikt for Netflix.

• Inneholder minst 8 tegn.

• Er en blanding av store og små bokstaver, tall og symboler.

• Ikke er et ord som finnes i ordboken, et navn eller andre personopplysninger (som bursdag, adresse eller bryllupsdag).

Du kan bruke en passordbehandler, enten gjennom nettleseren eller som et tredjeparts produkt, for å holde styr på unike passord. Vi anbefaler også at du endrer passordet ditt med jevne mellomrom. Du kan oppdatere passordet fra Konto-siden på nettstedet til Netflix, eller sende deg selv en e-post eller tekstmelding.

Legg til et telefonnummer på kontoen din for ekstra sikkerhet

Legg til et telefonnummer for gjenoppretting på kontoen slik du kan komme inn på kontoen din fortere og gjøre den mer sikker. For å legge til eller oppdatere et telefonnummer, gå til Hvordan konfigurerer jeg telefonnummeret mitt for tilbakestilling av passord?

Når du har lagt til telefonnummeret ditt, vil du se en melding som ber deg om å bekrefte nummeret via tekstmelding. Velg Send kode og oppgi den koden du mottok på telefonen for å bekrefte telefonnummeret og aktivere det for gjenoppretting av passord.

Logg av enheter som ikke brukes

Hvis du planlegger å gi bort eller selge en enhet som du har brukt tidligere, bør du logge av alle kontoer og tjenester som du har brukt på enheten, inkludert Netflix. Hvis du ikke har gjort dette og du ikke lenger har enheten, kan du Logge av alle enheterKonto-siden. Merk deg at det kan ta opptil 8 timer å logge av alle enheter.

Vær obs på mulige forsøk på nettfisking (phishing)

Nettfisking (phishing) er når noen prøver å få tak i personopplysninger fra deg ved å utgi seg for å representere et nettsted eller Internett-selskap som du stoler på.

Nettfiskere går svært langt for å prøve å ta over kontoen din eller stjele personopplysningene dine. De kan opprette falske nettsider som ser ut som Netflix sine, eller sende ut e-post som imiterer oss og ber om personlig personopplysninger.

Netflix ber aldri om å få tilsendt personopplysninger fra deg via e-post. Dette inkluderer:

• Betalingsopplysninger (kredittkortnummer, debetkortnummer, direktebelastningskonto, PIN-kode osv.).

• Personnummer for amerikanske borgere (i hvilken som helst form), ID-nummer eller skattenummer.

• Kontopassordet ditt.

Netflix kan sende deg e-post, med en lenke til hjemmesiden vår, hvor vi ber deg om å oppdatere denne informasjonen, men se opp for falske e-postmeldinger som kan lenke til nettfiskingsnettsteder. Hvis du er usikker på en lenke i en e-post, kan du alltid holde pekeren over lenken for å se hva den lenker til. Du ser den ekte nettadressen nederst i de fleste nettlesere.

Hvis du tror du har mottatt en melding du mener er nettfisking, kan du gå til Brukerstøtte for å finne ut hvordan du rapporterer det til oss.

Sikre datamaskinen

For at du skal få en best mulig Netflix-opplevelse, er det viktig å holde datamaskinen fri for skadelig programvare og virus. Tegn på at datamaskinen din kan være infisert er for eksempel:

• Uvanlig treg datamaskinytelse.

• Popup-vinduer eller annonser viser mens du strømmer.

• Uventet omstart, krasj eller frysing.

Hvis du tror datamaskinen din er infisert, kan du bruke programvare for fjerning av skadelig programvare, annonseprogrammer eller virus, som anbefales av datamaskinprodusenten eller en pålitelig IT-ekspert.

Netflix som selskap anbefaler ikke og gir ikke offisiell støtte til bestemte leverandører, men våre støtteteknikere har hatt god erfaring med følgende når det gjelder å fjerne slike infeksjoner:

Husk at skadelig programvare kan utvikle seg, og andre skadelige programmer kan føre til lignende problemer. Uansett hvilket program du bruker, bør du sørge for at det er oppdatert med den siste programvareversjonen.

Rapporter bedrageri eller mistenkelig aktivitet

Vi hos Netflix tar svindel svært alvorlig. Hvis du ser mistenkelige eller ugjenkjennelige belastninger eller uautorisert kontoaktivitet, ber vi deg kontakte oss umiddelbart så vi kan hjelpe deg med å undersøke.

Rapporter sikkerhetsfeil til oss

Hvis du mener du har funnet en sikkerhetssårbarhet på en Netflix-eiendel eller i en Netflix-app, oppfordrer vi deg til å informere oss så fort som mulig og ikke avdekke sårbarheten offentlig før den er ordnet. Vi setter pris på hjelpen din, og vi gjennomgår alle rapporter og skal gjøre vårt beste for å håndtere problemet innen rimelig tid.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se våre fullstendige retningslinjer for ansvarlig avdekking.

Hvis du har spørsmål om hvordan vi beskytter informasjonen din, kan du se vår personvernerklæring.