Slik sikrer du kontoen din

Her er våre beste anbefalinger for hvordan du kan sikre kontoen og personopplysningene dine.

Bruk et passord for Netflix som du ikke bruker noe annet sted

Hvis du bruker den samme kombinasjonen av e-postadresse og passord for mer enn ett nettsted, én app eller tjeneste og en person med uærlige hensikter får tilgang, kan de bruke denne e-postadressen og dette passordet til å ta kontroll over alle andre kontoer som benytter seg av denne kombinasjonen.

Passordet bør være:
  • Et annet enn det du bruker til andre nettsteder eller apper

• Inneholder minst 8 tegn

• Er en blanding av store og små bokstaver, tall og symboler

• vanskelig å gjette seg fram til – så ikke bruk "passord", "12345678" eller personopplysninger (navn, fødselsdato, adresse)

Et passordprogram kan gjøre det enklere å holde orden på unike passord.

Andre tiltak du bør treffe

Logg av enheter du ikke bruker eller kjenner igjen

Du kan logge ut av alle enheter, eller logge ut av bestemte ubrukte enheter eller enheter du ikke kjenner igjen med nylig strømmehistorikk fra Administrer tilgang og enheter-siden.

Hvis du kvitter deg med en enhet som du tidligere har brukt til å se på Netflix, må du sørge for å logge ut av Netflix og eventuelle andre kontoer og tjenester du brukte på enheten.

Vær obs på falske meldinger eller nettsteder (phishing)

Nettfisking (phishing) er forsøk på å få tak i personopplysningene dine ved å utgi seg for å representere et nettsted eller internettselskap som du stoler på.

Nettfiskere går svært langt for å ta over kontoen din eller stjele personopplysningene dine. De kan opprette falske nettsider som ser ut som Netflix, eller sende ut e-poster eller tekstmeldinger som imiterer oss og ber om personopplysninger.

Har du mottatt en phishingmelding eller besøkt et phishingnettsted? Se Phishing eller mistenkelige e-poster eller tekstmeldinger som hevder å komme fra Netflix.

Rapporter bedrageri eller mistenkelig aktivitet

Vi hos Netflix tar svindel alvorlig. Ta kontakt med oss hvis du oppdager mistenkelige eller ukjente belastninger eller uautorisert aktivitet på kontoen din.

Legg til et telefonnummer for gjenoppretting av passord

Legg til et telefonnummer på kontoen din, slik at du kan gjenopprette passordet ditt hvis du glemmer det. Se Slik legger du til, endrer eller sletter et telefonnummer.

Sikre datamaskinen

Hold datamaskinen din fri for skadelig programvare og virus. Tegn på at datamaskinen din kan være infisert er for eksempel:

• Uvanlig treg datamaskinytelse

• Popup-vinduer eller annonser viser mens du strømmer

• Uventet omstart, krasj eller frysing

Hvis du tror datamaskinen din er infisert, kan du bruke programvare for fjerning av skadelig programvare, annonseprogrammer eller virus, som anbefales av datamaskinprodusenten eller en pålitelig IT-ekspert.

Netflix anbefaler ikke noen bestemt programvare, men støtteteknikerne våre har hatt gode erfaringer med følgende for fjerning av virus og skadelig programvare:

Husk at nye virus og ny skadelig programvare dukker opp hele tiden. Uansett hvilket program du bruker, bør du sørge for at det er oppdatert med den siste versjonen.

Rapporter sikkerhetsfeil til oss

Hvis du mener du har funnet en sikkerhetssårbarhet på en Netflix-eiendel eller i en Netflix-app, oppfordrer vi deg om å informere oss så fort som mulig via bug bounty-programmet vårt. Ikke avdekk svakheten offentlig før den er fikset. Vi setter pris på hjelpen din. Vi gjennomgår alle rapporter og gjør vårt beste for å håndtere problemet innen rimelig tid.

Hvis du vil vite mer, kan du se våre fullstendige retningslinjer for ansvarlig avdekking.

Hvis du har spørsmål om hvordan vi beskytter informasjonen din, kan du se vår personvernerklæring.