Jeg har mottatt en mistenkelig e-post eller tekstmelding som hevder å være fra Netflix

Hvis du har mottatt en e-post eller tekstmelding (SMS) som ber om informasjon som brukernavn, passord eller betalingsmåte, og som ser ut til å komme fra Netflix, stemmer det sannsynligvis ikke. Her får du noen tips som kan hjelpe deg å identifisere og håndtere mistenkelige e-poster eller tekstmeldinger og sikre kontoen din.

Hvordan kan jeg vite om en e-post eller tekstmelding ble sendt av Netflix?

Husk følgende når du skal avgjøre om den ble sendt av oss:

• Vi kommer aldri til å spørre om personopplysninger via e-post. Dette inkluderer:

• Kredittkortnummer

• Opplysninger om bankkonto

• Netflix-passord

• Vi kommer aldri til å be om betaling via en tredjepartsleverandør eller -nettside.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg har mottatt en mistenkelig e-post eller tekstmelding?

Svindlere kan ikke få opplysninger om deg hvis du ikke oppgir dem.

Hvis du har mottatt en mistenkelig e-post

1. Ikke klikk på noen av lenkene eller åpne noen av vedleggene.

2. Videresend e-posten til phishing@netflix.com.

3. Slett e-posten.

Hvis du har mottatt en mistenkelig tekstmelding (SMS)

iPhone, iPad og iPod Touch

1. Trykk og hold på meldingen du vil videresende

2. Trykk på Mer… og deretter på videresend-pilen Videresend-pilen .

3. Skriv inn phishing@netflix.com.

4. Trykk på Send Send-pilen.

5. Slett meldingen.

Android

1. Trykk og hold på meldingen du vil videresende

2. Trykk på Mer Meny og deretter Videresend.

3. Skriv inn phishing@netflix.com.

4. Trykk på Send Send-pilen.

5. Slett meldingen.

Merk:
Tekstmeldingskostnad kan tilkomme.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg har åpnet en lenke eller oppgitt personopplysninger?

• Endre Netflix-passordet ditt til et nytt, sterkt og unikt passord.

• Oppdater passordet ditt på andre nettsteder hvor du bruker den samme kombinasjonen av e-post og passord.

• Ta kontakt med banken din hvis du oppga betalingsopplysninger, da de kan ha blitt kompromittert.

• Videresend meldingen til phishing@netflix.com ved å følge trinnene ovenfor.

Hva er den beste metoden for å sikre opplysningene mine?

Vær varsom når du får en e-post eller tekstmelding som ber deg oppgi personopplysninger.

• Hold musepekeren over lenkene før du klikker på dem, slik at du kan være sikker på at de fører dit de skal.

• Ikke klikk på lenken når du er i tvil. Gå heller direkte til selskapets nettsted.

• Kontroller adressen til avsenderen for å finne ut om den ser legitim ut.

• Aldri oppgi personopplysninger eller sensitive økonomiske opplysninger på e-post.

• Installer antivirusprogramvare som kan bidra til å beskytte enhetene og personopplysningene dine.

Kontakt oss hvis du tror at noen har tatt over kontoen din, så vi kan hjelpe deg med å fortsette å strømme favorittseriene dine.