Bruke Netflix på en datamaskin eller et nettbrett med Windows

Velkommen til Netflix på en datamaskin eller et nettbrett med Windows! Du kan bruke denne artikkelen til å lære mer om Netflix-funksjonene og hvordan du kan sette opp og logge ut av kontoen din. Hvis du er usikker på om enheten din støtter Netflix, kan du følge trinnene i delen Konfigurer Netflix for å forsøke å finne Netflix-appen. Netflix-appen er tilgjengelig på Windows 8 og nyere versjoner. Hvis du bruker en tidligere versjon av Windows, kan du bruke Netflix.com fra en nettleser.

Netflix-funksjoner
Konfigurer Netflix
Logge av Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix-nettstedet

Netflix er tilgjengelig på Windows-datamaskiner som bruker nettleserne Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox eller Opera, eller Netflix-appen for Windows 8 eller Windows 10. Strømmefunksjoner for Netflix på Windows-datamaskiner inkluderer:

Navigering
Bla gjennom rader med filmplakater: Startsiden på Netflix.com viser rader med serier og filmer som du kan bla gjennom. Du kan også bla gjennom sjangrer i Bla gjennom-rullegardinmenyen.

Søk: Søk etter bestemte serie- eller filmtitler, skuespillere, regissører eller sjangrer i søkefeltet øverst til høyre på menyraden på Netflix.com.

Film- eller seriesider: Hold pekeren over en bestemt plakat for en film eller serie for å se mer informasjon – for eksempel et kort sammendrag, produksjonsår eller aldersgrense. Hvis du klikker på tittelen i denne delen, kommer du til siden med fullstendig informasjon om den aktuelle serien eller filmen.

Avspilling: Klikk på en plakat for å begynne avspillingen av en serie eller film. Mens tittelen spilles av kan du bruke rullefeltet nederst i avspillingsskjermbildet til å spole fremover, bakover eller for å vise flere alternativer. Hvis du vil avslutte avspilling, velger du Tilbake-knappen øverst til venstre på skjermbildet. Hvis rullefeltet eller Tilbake-knappen ikke er synlige på skjermen, beveger du bare på markøren til de vises.

Støttede regioner
Netflix støtter strømming på Windows-datamaskiner som bruker støttede nettlesere, i alle regioner der Netflix er tilgjengelig.

Oppløsning
Windows-datamaskiner støtter strømming i følgende nettleseroppløsninger:

• Google Chrome opptil 720p

• Internet Explorer opptil 1080p

• Microsoft Edge opptil 4K*

• Mozilla Firefox opptil 720p

• Opera opptil 720p

• Windows 8-app opptil 1080p

• Windows 10-app opptil 4K*

*Strømming i 4K krever en HDCP 2.2-kompatibel tilkobling til en 60 Hz 4K-kompatibel skjerm, Intels 7. generasjon Core-prosessor eller nyere, og de nyeste Windows-oppdateringene. Kontakt produsenten av systemet for å bekrefte spesifikasjonene.

Undertekster og alternativ lyd
Velg ikonet Lyd og undertekster (Audio and Subtitles) for å velge et lydspor på et annet språk eller slå på tilgjengelige undertekster.

Netflix-app for Windows 8

Netflix-strømmefunksjoner på Windows 8-appen inkluderer:

Støttede regioner

Netflix er tilgjengelig på Windows 8 i alle regioner hvor Netflix er tilgjengelig.

Navigering

• Bla gjennom sjangerkolonner: Klikk eller trykk på en sjangertittel for å bla gjennom filmer og serier.

• Søk: Klikk eller trykk på forstørrelsesglassikonet i det øvre høyre hjørnet for å komme inn på søk.

• Film- eller seriesider: Hold pekeren over en plakat for en film eller serie for å se mer informasjon – for eksempel et kort sammendrag, produksjonsår eller aldersgrense. Hvis du klikker eller trykker på tittelen i popupvinduet, kommer du til siden med fullstendig informasjon om serien eller filmen.

• Avspilling: Trykk eller klikk på en plakat for å begynne avspillingen av en serie eller film. Under videoavspilling kan du bruke rullefeltet nederst i appen til å vise flere alternativer. Du kan avslutte videoavspillingen ved å trykke eller klikke i hjørnet øverst til venstre i filmen og velge tilbake-knappen.

• Cortana-integrering: I Windows 8.1 og nyere kan du bruke Microsofts Cortana-stemmesøk til å finne titler. For eksempel: "Netflix, finn Bojack Horseman."

Oppløsning

Windows 8 støtter strømming i 1080p.

Undertekster og alternativ lyd

Windows 8 støtter undertekster og alternativ lyd på utvalgte titler og 5.1-surroundlyd når det er tilgjengelig. Velg ikonet Undertekster og alternativ lyd (Subtitles and Alternate Audio) nederst på skjermbildet for å konfigurere underteksting og alternativ språklyd.

Netflix-app for Windows 10

Netflix-strømmefunksjoner på Windows 10-appen inkluderer:

Støttede regioner

Netflix er tilgjengelig på Windows 10 i alle regioner hvor Netflix er tilgjengelig.

Navigering

• Bla gjennom sjangerkolonner: Klikk eller trykk på en sjangertittel for å bla gjennom filmer og serier.

• Søk: Klikk eller trykk på forstørrelsesglassikonet i det øvre høyre hjørnet for å komme inn på søk.

• Film- eller seriesider: Hold pekeren over en plakat for en film eller serie for å se mer informasjon – for eksempel et kort sammendrag, produksjonsår eller aldersgrense. Hvis du klikker eller trykker på tittelen i popupvinduet, kommer du til siden med fullstendig informasjon om serien eller filmen.

• Avspilling: Trykk eller klikk på en plakat for å begynne avspillingen av en serie eller film. Under videoavspilling kan du bruke rullefeltet nederst i appen til å vise flere alternativer. Du kan avslutte videoavspillingen ved å trykke eller klikke i hjørnet øverst til venstre i filmen og velge tilbake-knappen.

• Cortana-integrering: Bruk Microsofts Cortana-stemmesøk til å finne titler. For eksempel: "Netflix, finn Bojack Horseman."

Oppløsning

Windows 10-appen støtter strømming i opptil 4K*.

Nedlastede titler er tilgjengelige i opp til 1080p.

*Strømming i 4K krever en tilkobling for HDCP 2.2 til en skjerm som kan vise 4K, Intels 7. generasjons CPU-kjerne og de siste Windows-oppdateringene. Sjekk med produsenten av enheten for å bekrefte spesifikasjonene.

Undertekster og alternativ lyd

Windows 10 støtter undertekster og alternativ lyd på utvalgte titler og 5.1-surroundlyd når det er tilgjengelig. Velg ikonet Undertekster og alternativ lyd nederst på skjermbildet for å konfigurere underteksting og alternativ språklyd.

Dolby Atmos-lyd

Dolby Atmos-lyd er tilgjengelig for utvalgte titler med et kompatibelt lydanlegg og Windows 10 RS3 Build 16299 eller nyere.

Nedlastinger

Last ned utvalgte titler som du kan se når du ikke er tilkoblet Internett. Se artikkelen om nedlastninger for mer informasjon.

Netflix-nettstedet

Du kan se Netflix på Windows-datamaskinen ved å gå til Netflix.com. Nettleserne Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox og Opera har støtte for å se Netflix på Netflix.com. Fullstendige systemkrav er tilgjengelige her.

1. Gå til netflix.com i den foretrukne nettleseren din.

2. Velg Logg inn.

3. Oppgi e-postadresse og passordet for Netflix.

Nå er du logget på Netflix-kontoen din. Kos deg!

Netflix-app for Windows 8

1. Velg Butikk (Store) fra Start-menyen.

2. Hent frem symbollinjen (Charms Bar) ved å sveipe fra høyre eller bevege musen til øverste høyre hjørne på skjermen.

3. Velg Søk (Search).

4. Skriv Netflix i søkefeltet, og trykk Enter.

5. Velg Netflix fra søkeresultatet.

6. Velg Installer (Install).

• Hvis du blir bedt om å logge inn, logger du på med Microsoft-kontoen din.

7. Gå tilbake til Start-menyen.

8. Velg Netflix-appen.

9. Velg Logg inn.

10. Oppgi e-postadressen og passordet for Netflix.

11. Velg Logg inn (Sign In).

Enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din. Kos deg!

Netflix-app for Windows 10

Installer Netflix-appen
  1. Velg Butikk (Store) fra Start-menyen.

2. Velg Søk fra det øvre høyre hjørnet av skjermen.

3. Skriv Netflix i søkefeltet, og trykk Enter.

4. Velg Netflix fra resultatene.

5. Velg Installer (Install).

• Hvis du blir bedt om å logge inn, logger du på med Microsoft-kontoen din.

6. Gå tilbake til Start-menyen.

7. Velg Netflix-appen.

8. Velg Logg inn.

9. Oppgi e-postadressen og passordet for Netflix.

10. Velg Logg inn (Sign In).

Enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din. Kos deg!

Følg trinnene nedenfor for å logge ut av Netflix-kontoen på enheten din.

Netflix-nettstedet

1. Gå til netflix.com i den foretrukne nettleseren din.

2. På Netflix-startsiden holder du markøren over profilnavnet ditt øverst til høyre på siden.

3. Velg Logg ut av Netflix.

4. Nå er du logget ut av Netflix-kontoen din.

Merk:
Disse trinnene vil bare logge deg ut av Netflix i den aktuelle nettleseren. Hvis du er logget på Netflix-kontoen i flere nettlesere, må du gjenta disse trinnene i alle nettleserne du bruker for å få tilgang til Netflix.

Netflix-app for Windows 8

1. I Netflix-appen sveiper du fra høyre på skjermen for å åpne symbollinjen (Charms bar).

2. Velg alternativet Innstillinger (Settings) på symbollinjen.

3. Velg Logg ut (Sign Out).

4. Velg Logg ut (Sign Out) på nytt for å bekrefte.

Netflix-app for Windows 10

1. I Netflix-appen velger du ikonet Flere alternativer (More Options) øverst til høyre.

2. Velg Logg ut (Sign Out).

3. Velg Logg ut (Sign Out) på nytt for å bekrefte.

Netflix er tilgjengelig i Ultra HD på datamaskiner og nettbrett med Windows. For å strømme i Ultra HD trenger du:

• En datamaskin eller et nettbrett med Windows og de nyeste Windows-oppdateringene installert.

• Microsoft Edge-nettleseren eller Netflix-appen for Windows 10.

• En skjerm som kan vise 60 Hz 4K (med HDCP 2.2-tilkobling hvis skjermen er ekstern).

Merk:
    Hver skjerm som er koblet til datamaskinen din må oppfylle disse kravene for å kunne strømme i Ultra HD.
  • Intels 7. generasjons Core-prosessor (i3, i5 eller i7-modeller i seriene 7xxx eller 7Yxx) eller nyere, eller en NVIDIA-grafikkprosessor som oppfyller disse kravene.

• Et abonnement som støtter strømming i Ultra HD. Du kan finne ut hvilket abonnement du har på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil Internett-tilkoblingshastighet på 25 megabit per sekund eller raskere.

• Strømmekvaliteten er satt til Automatisk eller Høy. Du finner mer informasjon om innstillinger for videokvalitet i artikkelenAvspillingsinnstillinger.

Netflix er tilgjengelig i HDR på datamaskiner og nettbrett med Windows 10 ved å bruke Microsoft Edge-nettleseren eller Netflix-appen for Windows.

Hvis du vil strømme innhold i HDR på en Windows-datamaskin, må systemet oppfylle eller overskride følgende systemkrav:

Hvis du bruker integrert Intel GPU:

• Windows 10 Creators Update (versjon 1709).

• Prosessor: 7. generasjon Core-prosessor (i3, i5 eller i7-modeller i seriene 7xxx eller 7Yxx) eller nyere.

• Grafikkdriver: 22.XX.XX-serien, versjon 4708 eller nyere.

Merk:
Enhetene må være aktivert for HDR av produsenten.

Hvis du bruker atskilt NVIDIA GPU:

• Windows 10 Fall Creators Update (versjon 1709).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- og 1080-kort med minst 3 GB video-RAM.

• Grafikkdriver: 387.68 (23.21.13.8768) eller nyere.

Merk:
Enhetene må støtte Microsoft PlayReady 3.0 eller nyere.

Hvis du er usikker på om datamaskinen oppfyller disse kravene, bør du ta kontakt med produsenten.