Bruke Netflix på en Windows-app

Velkommen til Netflix på din Windows App! Du kan bruke denne artikkelen til å lære mer om Netflix-funksjonene og hvordan du kan sette opp og logge ut av kontoen din. Hvis du er usikker på om enheten din støtter Netflix, kan du følge trinnene du finner under fanen "Konfigurer Netflix" (Set up Netflix) for å forsøke å finne Netflix-appen. Netflix-appen er tilgjengelig på Windows 8 og nyere versjoner.

Netflix-funksjoner
Konfigurer Netflix
Logge av Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Denne delen beskriver funksjonene du finner på Netflix-appen som lastes ned fra Windows Store. Gå til Bruke Netflix på en Windows-datamaskin hvis du strømmer Netflix gjennom en nettleser.

Windows 8

Netflix-strømmefunksjoner på Windows 8-appen inkluderer:

Støttede regioner:

Netflix er tilgjengelig på Windows 8 i alle regioner hvor Netflix er tilgjengelig.

Navigasjon:

• Bla gjennom sjangerkolonner: Klikk eller trykk på en sjangertittel for å bla gjennom filmer og serier.

• Søk: Klikk på forstørrelsesglassikonet i det øvre høyre hjørnet for å komme inn på søk.

• Film eller serie-sider: Hold pekeren over en plakat for en film eller serie for å se mer informasjon – for eksempel et kort sammendrag, produksjonsår eller aldersgrense. Hvis du klikker på tittelen i popup-vinduet, kommer du til siden med fullstendig informasjon om filmen eller serien.

• Avspilling: Trykk eller klikk på en plakat for å begynne avspillingen av en film eller serie. Under videoavspilling kan du bruke rullefeltet nederst i appen til å vise flere alternativer. Du kan avslutte videoavspillingen ved å klikke i hjørnet øverst til venstre i filmen og velge tilbake-knappen.

• Cortana-integrering: På Windows 8.1 og nyere kan du bruke Microsofts Cortana-stemmesøk til å finne titler! For eksempel: "Netflix, finn Bojack Horseman."

Oppløsning:

Windows 8 støtter strømming i 1080p.

Undertekster og alternativ lyd:

Windows 8 støtter undertekster og alternativ lyd på utvalgte titler eller 5.1-surroundlyd når det er tilgjengelig. Velg ikonet Undertekster og alternativ lyd nederst på skjermbildet for å konfigurere underteksting og alternativ språklyd.

Windows 10

Netflix-strømmefunksjoner på Windows 10-appen inkluderer:

Støttede regioner:

Netflix er tilgjengelig på Windows 10 i alle regioner hvor Netflix er tilgjengelig.

Navigasjon:

• Bla gjennom sjangerkolonner: Klikk eller trykk på en sjangertittel for å bla gjennom filmer og serier.

• Søk: Klikk på forstørrelsesglassikonet i det øvre høyre hjørnet for å komme inn på søk.

• Film eller serie-sider: Hold pekeren over en plakat for en film eller serie for å se mer informasjon – for eksempel et kort sammendrag, produksjonsår eller aldersgrense. Hvis du klikker på tittelen i popup-vinduet, kommer du til siden med fullstendig informasjon om filmen eller serien.

• Avspilling: Trykk eller klikk på en plakat for å begynne avspillingen av en film eller serie. Under videoavspilling kan du bruke rullefeltet nederst i appen til å vise flere alternativer. Du kan avslutte videoavspillingen ved å klikke i hjørnet øverst til venstre i filmen og velge tilbake-knappen.

• Cortana-integrering: Bruk Microsofts Cortana-stemmesøk til å finne titler! For eksempel: "Netflix, finn Bojack Horseman."

Oppløsning:

Windows 10-appen støtter strømming i opptil 4K*.

Nedlastede titler er tilgjengelige i opp til 1080p.

*Strømming i 4K krever en tilkobling for HDCP 2.2 til en skjerm som kan vise 4K, Intels 7. generasjons CPU-kjerne og de siste Windows-oppdateringene. Kontakt produsenten av systemet for å bekrefte spesifikasjonene.

Undertekster og alternativ lyd:

Windows 10 støtter undertekster og alternativ lyd på utvalgte titler eller 5.1-surroundlyd når det er tilgjengelig. Velg ikonet Undertekster og alternativ lyd nederst på skjermbildet for å konfigurere underteksting og alternativ språklyd.

Nedlastinger:

Last ned utvalgte titler som du kan se når du ikke er tilkoblet Internett. Se artikkelen om nedlastninger for mer informasjon.

For å koble Windows-appen til Netflix-kontoen må du først være på hovedskjermbildet (Home) og deretter følge trinnene nedenfor.

Windows 8

Installer Netflix-appen
  1. Velg Lagre (Store) fra Start-menyen.

2. Hent frem symbollinjen (Charms Bar) ved å sveipe fra høyre eller bevege musen til hjørnet øverst til høyre på skjermen.

3. Velg Søk (Search).

4. Skriv Netflix i søkefeltet, og trykk Enter.

5. Velg Netflix i søkeresultatene.

6. Velg Installer (Install).

• Hvis du blir bedt om å logge inn, logger du på med Microsoft-kontoen din.

7. Gå tilbake til Start-menyen.

8. Velg Netflix-appen.

9. Velg Logg inn.

10. Oppgi e-postadressen og passordet for Netflix.

11. Velg Logg inn (Sign In).

Enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din. Kos deg!

Har du problemer med å laste ned Netflix?

Hvis du har problemer med å laste ned Netflix-appen til enheten din, kan årsaken være et problem med Internett-forbindelsen. Gå til Feilsøke problemer med nettverkstilkobling for å få hjelp til å løse problemet.

Hvis du ser en feilmelding når du prøver å laste ned Netflix til enheten din, kan det hende du må ta kontakt med produsenten av enheten for å få mer hjelp.

Windows 10

Installer Netflix-appen
  1. Velg Butikk (Store) fra Start-menyen.

2. Velg Søk fra det øvre høyre hjørnet av skjermen.

3. Skriv Netflix i søkefeltet, og trykk Enter.

4. Velg Netflix fra resultatene.

5. Velg Gratis/Installer (Free/Install).

• Hvis du blir bedt om å logge inn, logger du på med Microsoft-kontoen din.

6. Gå tilbake til Start-menyen.

7. Velg Netflix-appen.

8. Velg Logg inn.

9. Oppgi e-postadressen og passordet for Netflix.

10. Velg Logg inn (Sign In).

Enheten er nå koblet til Netflix-kontoen din. Kos deg!

Har du problemer med å laste ned Netflix?

Hvis du har problemer med å laste ned Netflix-appen til enheten din, kan årsaken være et problem med Internett-forbindelsen. Gå til Feilsøke problemer med nettverkstilkobling for å få hjelp til å løse problemet.

Hvis du ser en feilmelding når du prøver å laste ned Netflix til enheten din, kan det hende du må ta kontakt med produsenten av enheten for å få mer hjelp.

Følg trinnene nedenfor for å logge ut av Netflix-kontoen på enheten din.

Windows 8

1. I Netflix-appen sveiper du fra høyre på skjermen for å åpne symbollinjen (Charms bar).

2. Velg alternativet Innstillinger (Settings) på symbollinjen.

3. Velg Logg ut (Sign Out).

4. Velg Logg av (Sign Out) på nytt for å bekrefte.

Windows 10

1. I Netflix-appen velger du ikonet Flere alternativer (More Options) øverst til høyre.

2. Velg Logg ut (Sign Out).

3. Velg Logg av (Sign Out) på nytt for å bekrefte.

Netflix er tilgjengelig i Ultra HD i Windows 10-appen. For å strømme i Ultra HD trenger du:

• En tilkobling for HDCP 2.2 til en skjerm som kan vise 4K, Intels 7. generasjons Core-prosessor og de siste Windows-oppdateringene.

• Et abonnement som støtter strømming i Ultra HD. Du kan finne ut hvilket abonnement du har, på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil Internett-tilkoblingshastighet på 25 megabit per sekund eller raskere.

• Strømmekvaliteten er satt til Høy eller Automatisk. Du finner mer informasjon om innstillinger for videokvalitet i artikkelen Avspillingsinnstillinger.

Du kan strømme Netflix i HDR på en Windows-datamaskin i nettleseren Microsoft Edge eller med Netflix-appen som er tilgjengelig i Windows Store.

Hvis du vil strømme innhold i HDR på en Windows-datamaskin, må systemet oppfylle eller overskride følgende systemkrav:

Hvis du bruker integrert Intel GPU:

• Windows 10 Creators Update kreves (versjon 1703).

• Prosessor: 7. generasjon Core (i3, i5 eller i7 7xxx eller 7Yxx) eller nyere.

• Grafikkdriver: 22.XX.XX-serien, versjon 4708 eller nyere.

Merk:
Enhetene må være aktivert for HDR av produsenten.

Hvis du bruker atskilt NVIDIA GPU:

• Windows 10 Fall Creators Update kreves (versjon 1703).

• GPU: 1050-, 1060-, 1070- og 1080-kort med minst 3 GB video-RAM.

• Grafikkdriver: 387.68 (23.21.13.8768) eller nyere.