Mij wordt steeds gevraagd om Silverlight te installeren.

Als je herhaaldelijk wordt gevraagd om Silverlight te installeren wanneer je Netflix probeert te kijken, kan dit wijzen op een probleem met de machtigingen op de computer. Ook kan het zijn dat je browser niet compatibel is met Silverlight. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Stappen voor Windows
Stappen voor Mac

Problemen met je browser oplossen

1. Wis cookies in de browser
    De browser verwijst mogelijk naar een verouderde of beschadigde instelling in het cookiebestand.

1. Ga naar netflix.com/clearcookies om het Netflix-cookie te wissen. Je wordt nu afgemeld bij Netflix.com en je gaat naar het Netflix-startscherm.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In) om je weer aan te melden en de serie of film weer af te spelen.

2. Start de browser opnieuw
    Soms kun je dit probleem verhelpen door de browser opnieuw op te starten.

• Sluit de browser af, start deze opnieuw en speel je serie of film opnieuw af.

3. Probeer een andere browser
    We raden je aan je browser bij te werken naar een versie die HTML5 ondersteunt, zodat je zeker weet dat je computer is geoptimaliseerd voor onze webplayer. Download de nieuwste versie van Google Chrome, Mozilla Firefox of Opera en probeer Netflix opnieuw. Onze webplayer werkt het beste met:

• Google Chrome op Windows XP Service Pack 2 of hoger.

• Mozilla Firefox op Windows Vista of hoger.

• Opera op Windows Vista Service Pack 2 of hoger.

Controleer of Silverlight is ingeschakeld

Het is mogelijk dat de browser-invoegtoepassing Silverlight, waarmee content van Netflix wordt afgespeeld, is uitgeschakeld. Volg de onderstaande stappen om te controleren of deze invoegtoepassing is ingeschakeld in de webbrowser van je voorkeur.

Internet Explorer:

1. Druk op het toetsenbord op de toets Alt.

2. Selecteer boven in het browservenster het menu Extra (Tools).

3. Selecteer Invoegtoepassingen beheren (Manage Add-ons).

4. Selecteer in het linkerdeelvenster Werkbalken en uitbreidingen (Toolbars and Extensions) onder Typen invoegtoepassingen (Add-on Types).

5. Selecteer Alle invoegtoepassingen (All Add-ons) in de vervolgkeuzelijst onder in het linkerdeelvenster.

6. Selecteer Microsoft Silverlight.

7. Klik rechtsonder in het venster op Inschakelen (Enable) als deze invoegtoepassing is uitgeschakeld.

8. Sluit en herstart Internet Explorer en probeer Netflix opnieuw.

Google Chrome:

1. Typ in de adresbalk chrome://plugins om naar het menu Plugins van Chrome te gaan.

2. Selecteer onder Silverlight Inschakelen (Enable).

3. Sluit en herstart Chrome en probeer Netflix opnieuw.

Mozilla Firefox:

1. Selecteer rechtsboven in de browser het menupictogram.

2. Selecteer Invoegtoepassingen (Add-ons).

3. Selecteer Plug-ins (Plugins) in het venster links.

4. Ga naar de Silverlight-invoegtoepassing en selecteer Altijd activeren (Always Activate) in het vervolgkeuzemenu rechts.

5. Sluit en herstart Firefox en probeer Netflix opnieuw.

ActiveX-filteren uitschakelen in Internet Explorer

1. Selecteer in de rechterbovenhoek van je browser het tandwielpictogram () of Extra (Tools).

2. Selecteer Beveiliging (Safety).

3. Schakel ActiveX Filtering uit.

De installatie van de Silverlight-invoegtoepassing ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Je voert mogelijk een verouderde versie van de Silverlight-invoegtoepassing uit of de invoegtoepassing is beschadigd.

De installatie van de Silverlight-invoegtoepassing ongedaan maken:

Windows 8

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Druk desgewenst de volgende stappen af.

2. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen (Settings). Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbenedenhoek van het scherm aan en klik je op Instellingen (Settings).

3. Selecteer Configuratiescherm (Control Panel).

4. Selecteer onder Programma's (Programs) de optie Een programma verwijderen (Uninstall a program).

5. Selecteer Microsoft Silverlight.

6. Selecteer Verwijderen (Uninstall).

Windows 7/Vista

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Het is aanbevolen om de volgende stappen af te drukken.

2. Klik op de knop Start.

3. Selecteer Configuratiescherm (Control Panel).

4. Stel rechtsboven Weergeven op (View by) in op Categorie (Category).

5. Klik onder Programma's (Programs) op Een programma verwijderen (Uninstall a program).

6. Selecteer Microsoft Silverlight.

7. Selecteer Verwijderen (Uninstall).

Windows XP

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Druk desgewenst de volgende stappen af.

2. Klik op de knop Start.

3. Selecteer Configuratiescherm (Control Panel).

4. Selecteer Software (Add or Remove Programs).

5. Selecteer Microsoft Silverlight.

6. Klik op Verwijderen (Remove).

De nieuwste versie van de Silverlight-invoegtoepassing installeren:

1. Ga naar Netflix.com en speel een titel af.

2. Volg de instructies om Silverlight te downloaden en installeren op een Windows-pc.

Problemen met je browser oplossen

1. Wis cookies in de browser
    De browser verwijst mogelijk naar een verouderde of beschadigde instelling in het cookiebestand.

1. Ga naar netflix.com/clearcookies om het Netflix-cookie te wissen. Je wordt nu afgemeld bij Netflix.com en je gaat naar het Netflix-startscherm.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In) om je weer aan te melden en de serie of film weer af te spelen.

2. Start de browser opnieuw
    Soms kun je dit probleem verhelpen door de browser opnieuw op te starten.

• Sluit de browser, start deze opnieuw en speel je serie of film weer af.

3. Probeer een andere browser
    We raden je aan je browser bij te werken naar een versie die HTML5 ondersteunt, zodat je zeker weet dat je computer is geoptimaliseerd voor onze webplayer. Download de nieuwste versie van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Safari en probeer Netflix opnieuw. Onze webplayer werkt het beste met:

• Google Chrome op Mac OS X 10.9 of hoger (Snow Leopard).

• Mozilla Firefox op Mac OS X 10.7 of hoger.

• Opera op Mac OS X 10.9 of hoger.

• Safari op Mac OS X 10.10 of hoger.

Controleer of Silverlight is ingeschakeld

Het is mogelijk dat de browser-invoegtoepassing Silverlight, waarmee content van Netflix wordt afgespeeld, is uitgeschakeld. Volg de onderstaande stappen om te controleren of deze invoegtoepassing is ingeschakeld in de webbrowser van je voorkeur.

Safari:

1. Zorg ervoor dat Safari is geopend en selecteer Safari in de linkerbovenhoek.

2. Selecteer Voorkeuren (Preferences).

3. Selecteer Beveiliging (Security).

4. Schakel Sta plugins toe (Allow Plug-ins) in.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Als Sta plugins toe (Allow Plug-ins) al is ingeschakeld:

1. Selecteer Plugin-instellingen (Plug-in Settings).

2. Schakel het vakje naast Silverlight in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Firefox:

1. Selecteer Extra (Tools) in de menubalk boven aan het scherm.

2. Selecteer Invoegtoepassingen (Add-ons).

3. Selecteer Plugins.

4. Ga naar de Silverlight-invoegtoepassing en selecteer Altijd activeren (Always Activate) in het vervolgkeuzemenu rechts.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Google Chrome:

1. Typ in de adresbalk chrome://plugins om naar het menu Plugins van Chrome te gaan.

2. Selecteer onder Silverlight Inschakelen (Enable).

3. Probeer Netflix opnieuw.

De installatie van de Silverlight-invoegtoepassing ongedaan maken en opnieuw uitvoeren

Je voert mogelijk een verouderde versie van de Silverlight-invoegtoepassing uit of de invoegtoepassing is beschadigd.

De installatie van de Silverlight-invoegtoepassing ongedaan maken:

1. Sluit alle geopende browsers, inclusief dit venster. Druk desgewenst de volgende stappen af.

2. Klik onder in het scherm in de Dock op het pictogram Finder.

3. Klik boven in het scherm op de menubalk op Ga (Go) en selecteer Computer.

4. Klik op het pictogram Macintosh HD.

5. Selecteer Bibliotheek.

6. Selecteer Internetplugins (Internet Plug-Ins).

7. Sleep Silverlight.plugin naar de prullenbak.

8. Klik op het prullenbakpictogram en selecteer Leegmaken (Empty).

9. Nadat je de prullenbak hebt geleegd, is de installatie van Microsoft Silverlight ongedaan gemaakt.

De nieuwste versie van de Silverlight-invoegtoepassing installeren:

1. Meld je aan op de Netflix-website en druk bij een willekeurige titel op Afspelen (Play).

2. Volg de instructies om Silverlight te downloaden en installeren op een Mac.

Sommige leden zien mogelijk het bericht Silverlight.dmg kan niet worden geopend omdat het afkomstig is van een niet-geïdentificeerde ontwikkelaar (Silverlight.dmg cannot be opened because it is from an unidentified developer) wanneer ze Silverlight proberen te installeren. Dit komt redelijk vaak voor bij toepassingen die niet zijn gedownload vanuit de Mac App Store. Als je dit bericht ziet, kun je via de volgende stappen de installatie van Silverlight voltooien.

1. Klik met de rechtermuisknop of houd Control op het toetsenbord ingedrukt en klik op Silverlight.pkg.

2. Klik in het pop-upmenu op Openen (Open).

3. Klik op Openen (Open) wanneer je wordt gevraagd: 'Silverlight.pkg' komt niet uit de Mac App Store. Weet u zeker dat u dit wilt openen? Als u Silverlight.pkg opent, kan dit bestand altijd worden uitgevoerd op deze Mac ("Silverlight.pkg" is not from the Mac App Store. Are you sure you want to open it? Opening "Silverlight.pkg" will always allow it to run on this Mac.).

4. Volg de instructies om de installatie te voltooien.

5. Nadat de installatie is voltooid, probeer je Netflix opnieuw.

globe