Netflix op je tv bedienen vanaf een telefoon

Gebruik Companion-modus als je Netflix op je tv wilt bedienen vanaf je telefoon.

• Bladeren op Netflix en zoeken naar series en films die je wilt kijken

• Snelkoppelingen gebruiken om naar Series, Films, Nieuw en populair, en Mijn lijst te gaan op je tv

• Content afspelen, pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen of naar een andere aflevering gaan

• Je afspeelinstellingen wijzigen, zoals talen en ondertiteling

De bètafunctie Companion-modus is beschikbaar voor een kleine groep leden die de meest recente versie van de mobiele Netflix-app hebben geïnstalleerd op een Android-telefoon of iPhone en die Netflix kijken op een tv of een streamingapparaat. Als je wilt controleren of je account is opgenomen in de bètatest, open je de mobiele Netflix-app en ga je rechtsonder naar het pictogram Companion-modus.

Je apparaten koppelen en Companion-modus gebruiken

1. Open Netflix op zowel je telefoon als je tv.

• Zorg dat je op beide apparaten bent ingelogd op hetzelfde Netflix-account.

2. Tik rechtsboven in de mobiele app op Companion-modus.

3. Tik op Verbinding maken met TV.

4. Kies je tv of een streamingapparaat.

5. Kies welk profiel je wilt gebruiken als dit wordt gevraagd. Als je Companion-modus wilt gebruiken, moeten beide apparaten zijn ingelogd op hetzelfde profiel.

Je ziet op beide apparaten een bericht dat de koppeling is geslaagd. Wanneer je je telefoon en tv eenmaal hebt verbonden, worden deze apparaten later automatisch verbonden als Netflix op beide apparaten is geopend en hetzelfde profiel wordt gebruikt.

Zo kun je zien of je telefoon is gekoppeld aan een tv:

• Het pictogram Companion-modus rechtsboven in de mobiele app lijkt te branden .

• Je ziet 'Gekoppeld aan tv' en de naam van de tv onderaan het scherm en nadat je op het pictogram Companion-modus hebt getikt.

Een gekoppelde telefoon loskoppelen:

1. Tik rechtsboven in de mobiele app op Companion-modus.

2. Tik op Loskoppelen.

Je ziet rechtsboven op je tv dat de telefoon die je momenteel gebruikt, is losgekoppeld.

Een telefoon wordt ook automatisch losgekoppeld als je de Netflix-app op je tv of telefoon sluit of als je je tv uitschakelt.

Opmerking:Nadat je Netflix op je tv hebt gesloten, geeft je telefoon mogelijk nog altijd een paar minuten aan dat deze is gekoppeld.

Nadat je de eerste keer verbinding hebt gemaakt, worden je telefoon en tv mogelijk automatisch verbonden wanneer Netflix op beide is geopend en ze hetzelfde profiel gebruiken.

Probleemoplossing

De meeste nieuwere apparaten worden ondersteund.

Zorg dat het apparaat is bijgewerkt. Weet je niet zeker hoe je de systeemsoftware van je apparaat kunt bijwerken? Raadpleeg dan de gebruikershandleiding of neem contact op met de fabrikant.

Vereist Android 7 of hoger en de nieuwste versie van de Netflix-app uit de Google Play Store. Zie De Netflix-app bijwerken op je Android-apparaat.

Vereist iOS 16 of hoger en de nieuwste versie van de Netflix-app uit de App Store. Zie De Netflix-app bijwerken op je iPhone, iPad of iPod touch.

Controleer of je besturingssysteem up-to-date is. Voor Companion-modus zijn Android 7 of hoger en de nieuwste versie van de Netflix-app uit de Google Play Store vereist. Zie De Netflix-app bijwerken op je Android-apparaat.

Controleer of het besturingssysteem up-to-date is. Voor Companion-modus zijn iOS 16 of hoger en de nieuwste versie van de Netflix-app uit de App Store vereist. Zie De Netflix-app bijwerken op je iPhone, iPad of iPod touch.

Als Netflix Tv niet gevonden meldt nadat je op je telefoon op het pictogram Companion-modus hebt getikt, controleer dan of je tv en telefoon zijn ingelogd op hetzelfde Netflix-account en dat Netflix is geopend op beide schermen. Probeer het vervolgens opnieuw. Je moet mogelijk ook de Netflix-app opnieuw starten op je tv en de Netflix-app opnieuw installeren op je mobiele apparaat.

Als je meerdere tv's van hetzelfde model hebt, kan het scherm Verbinding maken met tv een lijst met tekens bevatten wanneer je apparaten aansluit, naast de naam/het model van je tv. Werk de lijst met tv's af totdat je verbinding maakt met de tv die je wilt bedienen. Je ziet een bericht op je tv dat de verbinding is geslaagd.

Er kan maar één telefoon tegelijk aan een tv zijn gekoppeld via Companion-modus. Als je een nieuwe telefoon koppelt, worden andere apparaten losgekoppeld.

Als sommige knoppen voor de Companion-modus op je telefoon niet werken nadat je de apparaten hebt verbonden, start je de Netflix-app op je tv opnieuw en probeer je het nog een keer.

De meeste tv's en streamingapparaten zijn tijdelijk inactief nadat ze zijn uitgeschakeld. Hierdoor is het mogelijk dat de Companion-modus gedurende een bepaalde tijd verbonden lijkt totdat het apparaat volledig is uitgeschakeld.

Het is mogelijk dat de Netflix-app inactief is wanneer je tv is ingeschakeld, zelfs als deze op dat moment niet wordt gebruikt. Hierdoor kan het gebeuren dat de Companion-modus blijft vragen om gebruik.