Netflix-fout NW-2-5

Er is een fout opgetreden. Nieuwe poging over [X] seconden.
Code: NW-2-5

Deze fout treedt op wanneer het apparaat geen verbinding met Netflix kan maken door een netwerkprobleem.

Los het probleem als volgt op:

Je internetverbinding controleren

Je kunt de internetverbinding van het apparaat testen door een andere app te proberen die verbinding maakt met het internet. Op sommige apparaten kun je via de instellingen een netwerktest uitvoeren.

Als andere apps niet werken of als je een netwerkfout krijgt, betekent dat meestal dat je apparaat geen verbinding heeft met het internet.

Opmerking:
Omdat de stappen om verbinding te maken met het internet of netwerkproblemen op te lossen vaak per apparaat verschillen, kan de Netflix-klantenservice geen stappenplan geven voor jouw apparaat.

Zo ontdek je hoe je verbinding maakt met jouw apparaat:

• Raadpleeg de instructies of handleiding van je apparaat.

• Neem contact op met de fabrikant om te vragen hoe je vanaf het apparaat verbinding moet maken met het internet.

Ga naar de volgende stappen als je apparaat verbinding heeft maar de problemen aanhouden.

Controleer of je netwerk Netflix kan afspelen.

Openbare netwerken:

Vraag op plaatsen met wifi, zoals een café, hotel of school, of videoservices als Netflix worden geblokkeerd.

Privénetwerken:

Kijk of je verbinding trager is dan onze aanbevolen snelheden en neem voor hulp contact op met je internetprovider.

Verbindingen zoals mobiele hotspots, mobiele netwerken of satellietnetwerken kunnen te traag zijn voor Netflix.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit en trek de strekker van je modem en router uit het stopcontact.

2. Steek na 30 seconden de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.

3. Wacht 1 minuut en schakel dan je apparaat in.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
Sommige apparaten, modems en routers doen er wat langer over om opnieuw verbinding te maken met internet.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Je wifi-signaal verbeteren:

• Zet je router en je apparaat dichter bij elkaar. Zet ze zo mogelijk in dezelfde ruimte.

• Zorg dat je router niet in de buurt staat van andere draadloze apparaten en toestellen.

• Zet je router op een open plek los van de vloer. Routers hebben een betere ontvangst als ze op een bureau of boekenplank staan.

Je standaardverbindingsinstellingen herstellen

Als je de verbindingsinstellingen op je apparaat hebt gewijzigd, moet je de fabrieksinstellingen herstellen.

Deze instellingen kunnen zijn:

• Instellingen voor aangepast modem.

• Virtual Private Network (VPN) of instellingen voor de proxyservice.

• Aangepaste DNS-instellingen.

Neem contact op met de apparaatfabrikant als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van deze instellingen.

Probeer Netflix opnieuw nadat je deze instellingen hebt gereset.

Volg de stappen voor je apparaat als de bovenstaande stappen niet werken.

Gameconsoles

PlayStation 3

De DNS-instellingen van je PlayStation controleren

1. Selecteer Systeeminstellingen in het startscherm.

2. Kies Netwerkinstellingen > Instellingen internetverbinding > OK.

3. Kies Aangepast.

4. Kies het verbindingstype dat je gebruikt:

• Kies voor Draadloos de volgende opties:

• Kies in het gedeelte WLAN-instellingen de optie Handmatig invoeren.

• Kies IP-adresinstellingen.

• Kies voor eKabelverbinding de optie Automatisch detecteren bij Bedieningsmodus.

5. Kies deze opties bij het doorlopen van de volgende instellingen:

• IP-adresinstellingen > Automatisch

• DHCP-host > Niet opgeven

• DNS-instellingen > Automatisch

• Proxyserver > Niet gebruiken

• MTU > Automatisch

• UPnP > Inschakelen

6. Druk op de X-knop om je instellingen op te slaan.

7. Kies Verbinding testen.

8. Probeer Netflix opnieuw.

Contact opnemen met je internetprovider

Dit probleem kan optreden wanneer er een probleem is met de DNS-server (Domain Name System) waarmee je apparaat verbinding maakt. Neem contact op met je internetprovider (ISP) voor hulp bij het oplossen van een DNS-probleem.

Vraag je ISP om:

• Te controleren of je apparaat verbinding kan maken met deze Netflix-adressen:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Te controleren op DNS-problemen op je modem of router, het apparaat of met hun DNS-servers.

• Een andere DNS-server te proberen om te zien of dit het probleem oplost.

Je kunt het beste voor het einde van je gesprek met de ISP Netflix opnieuw proberen om te controleren of het probleem is verholpen.

PlayStation 4

De DNS-instellingen van je PlayStation controleren

1. Ga naar het hoofdmenu en selecteer Instellingen.

2. Selecteer Netwerk > Internetverbinding instellen.

3. Kies het verbindingstype dat je gebruikt:

• Kies Wifi gebruiken onder Aangepast en kies je wifinetwerk.

• Kies Een netwerkkabel gebruiken onder Aangepast > Bedieningsmodus.

4. Kies deze opties bij het doorlopen van de volgende instellingen:

• IP-adresinstellingen > Automatisch

• DHCP-host > Niet opgeven

• DNS-instellingen > Automatisch.

• Proxyserver > Niet gebruiken

• MTU-instellingen > Automatisch

5. Kies Verbinding testen.

6. Probeer Netflix opnieuw.

Contact opnemen met je internetprovider

Dit probleem kan optreden wanneer er een probleem is met de DNS-server (Domain Name System) waarmee je apparaat verbinding maakt. Neem contact op met je internetprovider (ISP) voor hulp bij het oplossen van een DNS-probleem.

Vraag je ISP om:

• Te controleren of je apparaat verbinding kan maken met deze Netflix-adressen:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Te controleren op DNS-problemen op je modem of router, het apparaat of met hun DNS-servers.

• Een andere DNS-server te proberen om te zien of dit het probleem oplost.

Je kunt het beste voor het einde van je gesprek met de ISP Netflix opnieuw proberen om te controleren of het probleem is verholpen.

PlayStation 5

De DNS-instellingen van je PlayStation controleren

1. Ga naar het hoofdmenu en selecteer Instellingen.

2. Selecteer Netwerk > Internetverbinding instellen.

3. Kies het verbindingstype dat je gebruikt:

• Kies Wifi gebruiken onder Aangepast en kies je wifinetwerk.

• Kies Een netwerkkabel gebruiken onder Aangepast > Bedieningsmodus.

4. Kies deze opties bij het doorlopen van de volgende instellingen:

• IP-adresinstellingen > Automatisch

• DHCP-host > Niet opgeven

• DNS-instellingen > Automatisch.

• Proxyserver > Niet gebruiken

• MTU-instellingen > Automatisch

5. Kies Verbinding testen.

6. Probeer Netflix opnieuw.

Contact opnemen met je internetprovider

Dit probleem kan optreden wanneer er een probleem is met de DNS-server (Domain Name System) waarmee je apparaat verbinding maakt. Neem contact op met je internetprovider (ISP) voor hulp bij het oplossen van een DNS-probleem.

Vraag je ISP om:

• Te controleren of je apparaat verbinding kan maken met deze Netflix-adressen:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Te controleren op DNS-problemen op je modem of router, het apparaat of met hun DNS-servers.

• Een andere DNS-server te proberen om te zien of dit het probleem oplost.

Je kunt het beste voor het einde van je gesprek met de ISP Netflix opnieuw proberen om te controleren of het probleem is verholpen.

Xbox 360

De DNS-instellingen van je Xbox controleren

1. Druk op de controller op de Guide-knop.

2. Ga naar Instellingen en kies Systeeminstellingen.

3. Kies Netwerkinstellingen.

4. Kies het netwerk en selecteer Netwerk configureren.

5. Kies DNS-instellingen en kies Automatisch.

6. Schakel je Xbox uit en weer in.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Contact opnemen met je internetprovider

Dit probleem kan optreden wanneer er een probleem is met de DNS-server (Domain Name System) waarmee je apparaat verbinding maakt. Neem contact op met je internetprovider (ISP) voor hulp bij het oplossen van een DNS-probleem.

Vraag je ISP om:

• Te controleren of je apparaat verbinding kan maken met deze Netflix-adressen:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Te controleren op DNS-problemen op je modem of router, het apparaat of met hun DNS-servers.

• Een andere DNS-server te proberen om te zien of dit het probleem oplost.

Je kunt het beste voor het einde van je gesprek met de ISP Netflix opnieuw proberen om te controleren of het probleem is verholpen.

Xbox One

De DNS-instellingen van je Xbox controleren

1. Druk op de Xbox-knop om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DNS-instellingen.

4. Selecteer Automatisch (Automatic).

5. Probeer Netflix opnieuw.

Contact opnemen met je internetprovider

Dit probleem kan optreden wanneer er een probleem is met de DNS-server (Domain Name System) waarmee je apparaat verbinding maakt. Neem contact op met je internetprovider (ISP) voor hulp bij het oplossen van een DNS-probleem.

Vraag je ISP om:

• Te controleren of je apparaat verbinding kan maken met deze Netflix-adressen:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Te controleren op DNS-problemen op je modem of router, het apparaat of met hun DNS-servers.

• Een andere DNS-server te proberen om te zien of dit het probleem oplost.

Je kunt het beste voor het einde van je gesprek met de ISP Netflix opnieuw proberen om te controleren of het probleem is verholpen.

Xbox Series X/S

De DNS-instellingen van je Xbox controleren

1. Druk op de Xbox-knop om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DNS-instellingen.

4. Selecteer Automatisch (Automatic).

5. Probeer Netflix opnieuw.

Contact opnemen met je internetprovider

Dit probleem kan optreden wanneer er een probleem is met de DNS-server (Domain Name System) waarmee je apparaat verbinding maakt. Neem contact op met je internetprovider (ISP) voor hulp bij het oplossen van een DNS-probleem.

Vraag je ISP om:

• Te controleren of je apparaat verbinding kan maken met deze Netflix-adressen:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Te controleren op DNS-problemen op je modem of router, het apparaat of met hun DNS-servers.

• Een andere DNS-server te proberen om te zien of dit het probleem oplost.

Je kunt het beste voor het einde van je gesprek met de ISP Netflix opnieuw proberen om te controleren of het probleem is verholpen.

Alle overige apparaten

Neem contact op met je internetprovider

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, neem dan contact op met je internetprovider (ISP) om het netwerkprobleem te helpen oplossen.

Je serviceprovider kan:

• Controleren of er een internetstoring in jouw regio is.

• Veel voorkomende problemen met routers en modems oplossen en onjuiste netwerkinstellingen opsporen.

• De netwerkverbinding opnieuw starten of resetten.

Laat je serviceprovider het volgende weten:

• Of het probleem zich alleen op een apparaat voordoet, of op meerdere apparaten in het netwerk.

• Of je verbinding maakt via wifi of rechtstreeks via een kabel.

Controleer voordat je het gesprek beëindigt het volgende:

• Ga in een webbrowser naar fast.com om je internetsnelheid en de verbinding met Netflix te testen.

• Probeer Netflix opnieuw af te spelen om te controleren of het probleem is opgelost.