Netflix meldt 'Je account is geblokkeerd vanwege een probleem met je betaling'.

Als je de foutcode E101 of deze melding ziet:

Je account is geblokkeerd vanwege een probleem met je betaling.

Het betekent dat Netflix de betaling voor je account niet kan verwerken. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

• Het betaalmiddel bevat mogelijk onvoldoende saldo.

• Andere lopende afschrijvingen of autorisaties kunnen van invloed zijn op het beschikbare saldo van je kaart.

• Het betaalmiddel is verlopen of is niet meer geldig.

• Je financiële instelling heeft de maandelijkse afschrijving niet goedgekeurd.

• De betalingsgegevens die je aan Netflix hebt verstrekt, komen niet overeen met die van je bank.

• Alleen VS: De postcode voor de creditcard van je Netflix-account komt niet overeen met de creditcard die bij je bank is geregistreerd.

Volg deze stappen om het probleem op te lossen.

Werk je betaalmiddel bij

Werk je betaalmiddel bij of wijzig het om opnieuw Netflix te kunnen kijken.

Je kunt hetzelfde betaalmiddel nogmaals proberen door je huidige accountgegevens opnieuw in te voeren. Je kunt ook een ander betaalmiddel proberen. Netflix probeert automatisch diverse keren om mislukte betalingen alsnog af te schrijven tijdens je factureringscyclus zodat je de service kunt blijven gebruiken.

Opmerking:
Als je je betaalmiddel hebt bijgewerkt maar nog altijd de fout ziet op je tv of een daarop aangesloten apparaat, klik dan op Terug of Vernieuwen om het systeem te vernieuwen zodat je weer Netflix kunt kijken.

Als het niet lukt om je huidige of een ander betaalmiddel te gebruiken, ga dan hieronder verder om het probleem op te lossen.

Neem contact op met je financiële instelling

Als je deze fout nog steeds ziet nadat je je betaalmiddel bijgewerkt hebt, moet je contact opnemen met je financiële instelling. Dit zijn enkele vragen die je kunt stellen om uit te zoeken waarom we je betaling niet kunnen verwerken:

• Is je saldo te laag voor de afschrijving van Netflix?

• Is je credit- of debitcard nog geldig of heb je een vervangende kaart gekregen van je financiële instelling?

• Kunnen credit- en debitcards worden gebruikt voor doorlopende facturering?

• Ondersteunt de kaart of de rekening internettransacties?

• Is de transactie verwerkt als een internationale afschrijving? Wordt dit ondersteund door je rekening?

• Is de transactie geweigerd om veiligheidsredenen?

• Ziet je financiële instelling de transactiepoging van Netflix? Kan je financiële instelling uitleggen waarom de transactie is afgewezen?

Nadat je het probleem hebt opgelost, kun je opnieuw proberen je betaling te doen op de Netflix-website. Als je nog steeds geen betaling kunt verrichten nadat je hebt gesproken met je financiële instelling, raden we je aan om een ander betaalmiddel te gebruiken.