Netflix gebruiken op je Xbox

Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen en uitloggen van je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen in het gedeelte 'Netflix instellen'.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is op alle Xbox-gameconsoles beschikbaar. De Xbox bevat de volgende streamingfuncties voor Netflix:

Xbox 360

Navigatie
Scrol om door genres te bladeren. Druk op Y als je een specifieke titel wilt zoeken. Als je de Xbox Kinect met je Xbox 360 hebt, zeg je 'Xbox' voor een lijst met spraakopdrachten.

Resolutie
Kijk series en films tot 720p. Je kunt titels met een HD-symbool kijken in HD als je internetverbinding 5 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Ondertiteling en alternatieve audio
Start de serie of film en selecteer het pictogram Audio en ondertiteling om ondertiteling in te schakelen, indien beschikbaar. Bepaalde titels kunnen ook opnieuw worden afgespeeld in Dolby Digital Plus 5.1 surround sound vanuit dit scherm als de snelheid van je internetverbinding minstens 5 megabit per seconde is.

Xbox One, Xbox One S en Xbox One X

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op de Xbox One in alle regio's waar zowel de Netflix- als de Xbox Live-service beschikbaar is.

Navigatie
Scrol omhoog en omlaag om door genres te bladeren die specifiek op jou zijn afgestemd. Als je de Xbox Kinect met je Xbox One hebt, zeg je 'Xbox' voor een lijst met spraakopdrachten.

• Zoeken: als je vanuit de Netflix-app op de Y van je Xbox One-controller drukt, ga je naar de zoekpagina.

• Profielen, Netflix Kids, uitloggen: als je vanuit de Netflix-app op B drukt, ga je naar het Netflix-menu. Hier kun je profielen wijzigen, naar het gedeelte Netflix Kids gaan of de instellingenpagina openen, waar je kunt uitloggen bij je Netflix-account.

Resolutie
Kijk films tot 1080p HD op de Xbox One. Je kunt titels met een HD-symbool kijken in HD als je internetverbinding 5 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Kijk films tot 4K Ultra HD op de Xbox One S en Xbox One X. Titels met een Ultra HD-symbool kun je streamen in Ultra HD als je internetverbinding minstens 15 megabit per seconde ondersteunt.

Ondertiteling en alternatieve audio
Speel een serie of film af en selecteer het pictogram Audio en ondertiteling om ondertiteling in te schakelen, indien beschikbaar. Bepaalde titels kunnen ook worden afgespeeld in Dolby Digital Plus 5.1 surround sound vanuit dit scherm als de snelheid van je internetverbinding minstens 5 megabit per seconde is.

Op sommige apparaten kun je ook bepaalde titels kijken met Dolby Atmos-audio, waaronder de onderstaande modellen Meer informatie over Dolby Atmos vind je in ons artikel over het gebruik van Dolby Atmos op Netflix.

Xbox Series X en Xbox Series S

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op de Xbox Series X/S in alle regio's waar zowel de Netflix- als de Xbox Live-service beschikbaar is.

Navigatie
Scrol omhoog en omlaag om door genres te bladeren die specifiek op jou zijn afgestemd.

• Zoeken: als je vanuit de Netflix-app op Y van je Xbox One-controller drukt, ga je naar de zoekpagina.

• Profielen, Netflix Kids, uitloggen: als je vanuit de Netflix-app op B drukt, ga je naar het Netflix-menu. Hier kun je profielen wijzigen, naar het gedeelte Netflix Kids gaan of de instellingenpagina openen, waar je kunt uitloggen bij je Netflix-account.

Resolutie
Kijk series en films in 480p. Titels met een HD-symbool worden in High Definition gestreamd als je internetverbinding 15 megabit per seconde of meer ondersteunt.

Ondertiteling en alternatieve audio
Speel een serie of film af en selecteer het pictogram Audio en ondertiteling om ondertiteling in te schakelen, indien beschikbaar. Bepaalde titels kunnen ook worden afgespeeld in Dolby Digital Plus 5.1 surround sound vanuit dit scherm als de snelheid van je internetverbinding minstens 5 megabit per seconde is.

Op sommige apparaten kun je ook bepaalde titels kijken met Dolby Atmos-audio, waaronder de onderstaande modellen. Meer informatie over Dolby Atmos vind je in ons artikel over het het gebruik van Dolby Atmos op Netflix.

Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je Xbox LIVE-account als je je Xbox wilt koppelen aan je Netflix-account. Volg daarna de onderstaande stappen voor je apparaat. Bezoek de ondersteuningssite van Microsoft als je hulp nodig hebt bij het maken van een verbinding met je Xbox LIVE-account. Ga naar de ondersteuningssite van Microsoft als je hulp nodig hebt om verbinding te maken met een Xbox LIVE-account.

Xbox 360

Download de Netflix-app

Log in op je Xbox Live-account voordat je de onderstaande stappen uitvoert. Bezoek de ondersteuningssite van Microsoft als je hierbij verdere hulp nodig hebt.

1. Ga vanaf het Xbox 360-dashboard naar Apps.

2. Selecteer de tegel Netflix om de app te downloaden.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Log in bij Netflix

1. Ga op het Xbox 360-dashboard naar het gedeelte Apps en selecteer de tegel Netflix.

2. Selecteer Inloggen.

• Als je Inloggen niet ziet, selecteer je Ja in het scherm Ben je lid van Netflix? .

• Stel je lidmaatschap in als je nog geen lid bent.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Xbox One, Xbox One S en Xbox One X

Download de Netflix-app

Netflix is alleen beschikbaar op Xbox One in regio's waar zowel de Netflix- als de Xbox Live-service beschikbaar is.

1. Begin in het startscherm van de Xbox One.

2. Scrol naar rechts om de Store te openen.

3. Ga naar het gedeelte Apps en selecteer Netflix.

Opmerking:
    Als je Netflix niet ziet, selecteer je Alle apps zoeken om naar Netflix te zoeken.
  4. Selecteer Installeren.

5. Nadat de app is gedownload, selecteer je Starten om in te loggen bij Netflix.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Log in bij Netflix

1. Selecteer Netflix in het startscherm.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Xbox Series X en Xbox Series S

Download de Netflix-app

Netflix is alleen beschikbaar op de Xbox Series X/S in regio's waar zowel de Netflix- als de Xbox Live-service beschikbaar is.

1. Begin in het startscherm van de Xbox Series X/S.

2. Scrol naar rechts om de Store te openen.

3. Ga naar het gedeelte Apps en selecteer Netflix.

Opmerking:
    Als je Netflix niet ziet, selecteer je Alle apps zoeken om naar Netflix te zoeken.
  4. Selecteer Installeren.

5. Nadat de app is gedownload, selecteer je Starten om in te loggen bij Netflix.

Ga door met de onderstaande stappen wanneer de download is voltooid.

Log in bij Netflix

1. Selecteer Netflix in het startscherm.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Volg deze stappen als je wilt uitloggen bij je Netflix-account op je apparaat.

Xbox 360

Je Netflix-account is gekoppeld aan elke Xbox-gamertag waarvoor de service is gebruikt. Je gamertag koppelen aan een ander Netflix-account:

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je een foutscherm ziet op je apparaat:

1. Selecteer Meer informatie.

2. Selecteer Uitloggen of Resetten.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je Ondersteuning of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Resetten of Deactiveren.

Als je je Netflix-account wilt loskoppelen van alle gamertags voor je lidmaatschap, kun je alle apparaten loskoppelen via de Netflix-website.

Xbox One, Xbox One S en Xbox One X

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je een foutscherm ziet op je apparaat:

1. Selecteer Meer informatie.

2. Selecteer Uitloggen of Resetten.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je Ondersteuning of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Resetten of Deactiveren.

Xbox Series X en Xbox Series S

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Selecteer onderaan Ondersteuning > Uitloggen > Ja.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je een foutscherm ziet op je apparaat:

1. Selecteer Meer informatie.

2. Selecteer Uitloggen of Resetten.

3. Log weer in en probeer Netflix opnieuw.

Als je Ondersteuning of Uitloggen niet kunt vinden:

1. Druk achtereenvolgens op deze knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het menu dat verschijnt Uitloggen, Resetten of Deactiveren.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde Xbox-gameconsoles. Als je Netflix in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een Ultra HD-tv uit 2014 of later met de Netflix-app waarmee je Ultra HD-content kunt kijken op 60 Hz.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Je kunt Netflix in Ultra HD kijken op de volgende Xbox-modellen:

• Xbox One S

• Xbox One X

• Xbox Series S

• Xbox Series X

Opmerking:
Controleer of een uitvoer van 4K mogelijk is in de resolutie-instellingen van je Xbox. Dan weet je zeker dat je in Ultra HD kunt kijken.

Netflix is beschikbaar in Dolby Vision en HDR op bepaalde Xbox-gameconsoles. Als je in Dolby Vision of HDR wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een streamingapparaat dat Dolby Vision of HDR en Netflix ondersteunt.

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 ondersteunt, aangesloten op je apparaat via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (meestal de HDMI 1-poort).

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit is ingesteld op Hoog.

Je kunt Netflix in Dolby Vision en HDR kijken op de volgende Xbox-modellen:

• Xbox One S

• Xbox One X

• Xbox Series S

• Xbox Series X