Netflix gebruiken op je Apple TV

Welkom bij Netflix op je Apple TV. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD

Netflix is beschikbaar op Apple TV 2 en hoger.

Ondersteunde regio's

Netflix is beschikbaar in diverse landen wereldwijd. De meeste apparaten werken waar Netflix beschikbaar is, hoewel sommige oudere apparaten alleen werken in het land waar ze zijn aangeschaft. Bekijk ons overzicht van ondersteunde regio's voor details. Als je overweegt om een nieuw apparaat aan te schaffen, vraag dan bij de fabrikant na of Netflix in je regio wordt ondersteund.

Op oudere apparaten wordt je mogelijk gevraagd om naar netflix.com/activate te gaan en je apparaat in te stellen. Op deze apparaten wordt Netflix alleen in de VS en Canada ondersteund.

Navigatie:

Op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst (My List). Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Om vooruit of terug te spoelen op je Apple TV 4, zorg je ervoor dat je titel gepauzeerd is of je touchpad is geselecteerd.

Resolutie

Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertiteling, alternatieve audio

Lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Op sommige apparaten worden ondertiteling en bijschriften in hun standaardopmaak weergegeven of kan ondertiteling niet worden weergegeven.

Ouderlijk toezicht

Netflix biedt de mogelijkheid om ouderlijk toezicht in te stellen op afzonderlijke profielen.

Apple TV 2 of Apple TV 3

Wil je je Apple TV koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande stappen.

1. Selecteer Netflix in het hoofdmenu van je Apple TV.

2. Selecteer Ben je al lid? Meld je aan. (Already a member? Sign in)

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Apple TV 4 of Apple TV 4K

Wil je je Apple TV koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande stappen.

De Netflix-app installeren

1. Selecteer in het startscherm de App Store.

2. Zoek in de App Store naar Netflix om onze app te vinden, selecteer dan Download (Get) om de installatie te starten.

3. Na de installatie wordt de Netflix-app weergegeven op het startscherm.

Meld je aan bij Netflix

1. Start de Netflix-app.

2. Selecteer Aanmelden (Sign In) om een bestaand Netflix-account te gebruiken of Start je gratis maand (Start your free month) om een nieuw account aan te maken.

3. Nadat je op Aanmelden (Sign In) hebt geklikt, voer je je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

• Als je je Netflix-account betaalt via iTunes, zorg dan dat je bij je Apple TV bent aangemeld met het juiste iTunes-account en selecteer Aankopen herstellen (Restore Purchases) wanneer je wordt gevraagd je e-mailadres en wachtwoord in te voeren.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Apple TV 2 of Apple TV 3

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Selecteer Veranderen van profiel (Switch Profiles) als je account profielen heeft.

• Selecteer Afmelden (Sign Out) als je account geen profielen heeft.

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

Nadat het apparaat is gedeactiveerd, kun je je aanmelden als een andere gebruiker.

Apple TV 4 of Apple TV 4K

Volg de onderstaande stappen als je je wilt afmelden bij je Netflix-account op je apparaat.

1. Druk vanuit de Netflix-app op de knop Menu van de afstandsbediening.

2. Selecteer Instellingen (Settings).

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

Nadat het apparaat is gedeactiveerd, kun je je aanmelden als een andere gebruiker.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde streaming mediaplayers van Apple TV. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen, aangesloten op je Apple TV via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een abonnement waarmee je kunt streamen in Ultra HD. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

De volgende Apple TV-modellen ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• Apple TV 4K

globe