Hoe beheer ik het gebruik van mobiele data op Netflix?

Je kunt beheren hoeveel data Netflix gebruikt wanneer je streamt op mobiele netwerken met een iOS- of Android-apparaat.

Instellingen voor mobiel dataverbruik aanpassen

Je kunt eenvoudig minder bandbreedte verbruiken wanneer je Netflix kijkt door de instellingen voor mobiel dataverbruik aan te passen in je account. Je kunt kiezen uit vier instellingen voor dataverbruik. Elk van de volgende schattingen is per stream:

• Automatisch - Netflix selecteert een instelling voor dataverbruik die het dataverbruik afweegt tegen de videokwaliteit. Momenteel betekent dit dat je ongeveer 4 uur kunt kijken per GB aan gegevens.

• Alleen Wi-Fi - je kunt alleen streamen op het apparaat terwijl je verbinding hebt met Wi-Fi.

• Data besparen - kijk ongeveer 6 uur per GB.

• Maximale data - Alleen aanbevolen als je een onbeperkt data-abonnement hebt. Met deze instelling stream je met de hoogste kwaliteit die mogelijk is voor je apparaat en de content die je kijkt. Dit kan 1 GB per 20 minuten kosten, of meer afhankelijk van je apparaat en de netwerksnelheden.

De instelling selecteren die het beste werkt voor je mobiele-data-abonnement.

• Selecteer het pictogram Menu in de Netflix-app. Dit wordt weergegeven als in de linkerbovenhoek of als in de rechterbovenhoek.

• Selecteer App-instellingen (App Settings).

• Selecteer Mobiel datagebruik (Cellular Data Usage).

• Selecteer je voorkeursinstelling.

Wijzigingen die je aanbrengt in je instellingen voor datagebruik vanaf je mobiele apparaat, zijn alleen van toepassing op dat apparaat terwijl je streamt over een mobiel netwerk. Terwijl je verbinding hebt met Wi-Fi, proberen we te streamen in de hoogste kwaliteit die mogelijk is voor je verbindingssnelheid en de content die je kijkt.

Als je ook je datagebruik voor alle apparaten hebt ingesteld onder Instellingen voor afspelen (Playback settings) op de pagina Account , dan wordt deze instelling tijdens het streamen op mobiele apparaten niet overschreden. Ga voor meer informatie over instellingen voor afspelen naar Hoe kan ik het dataverbruik van Netflix beheersen?

globe