Netflix-fout 113

Als je de foutcode 113 op je Apple TV ziet, vaak samen met een van de volgende meldingen:

Er is een probleem opgetreden tijdens het inloggen.
De accountnaam of het wachtwoord voor je Netflix-account kan niet worden geverifieerd. Probeer het opnieuw. Ga naar www.netflix.com/support voor meer informatie.

Dit wijst meestal op een probleem met je inloggegevens. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

E-mailadres en wachtwoord controleren

Controleer of het e-mailadres op je tv correct is. Zo niet, klik dan op Vorige om terug te gaan en het te corrigeren.

Voer je wachtwoord opnieuw in. Denk eraan dat Netflix-wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn. Klik op het pijltje op het scherm om te wisselen tussen hoofdletters en kleine letters. Klik op Wachtwoord weergeven om je wachtwoord te bekijken en te controleren of het correct is.

Reset je wachtwoord

Mogelijk moet je je wachtwoord resetten. Ga hiervoor naar How to change or reset your password Je wachtwoord wijzigen of resetten.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

De Netflix-app opnieuw installeren

Netflix verwijderen

1. Markeer de Netflix-app in het startscherm van Apple TV.

2. Houd het midden van het touchpad of de clickpad-ring van je afstandsbediening ingedrukt totdat het Netflix-pictogram begint te trillen.

3. Druk op de knop afspelen/pauzeren (play/pause) om de app te verwijderen.

4. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.

Netflix opnieuw installeren

1. Open in het startscherm van de Apple TV de App Store.

2. Zoek naar 'Netflix' om de app te vinden en selecteer Installeren.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Werk je Apple TV bij

1. Ga naar het startscherm en selecteer Instellingen.

2. Selecteer Systeem > Software-updates > Software bijwerken.

3. Selecteer indien beschikbaar Download en installeer. Als je deze optie niet ziet is je apparaat up-to-date.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
Deze stappen kunnen voor jouw Apple TV-model anders zijn. Ga naar de supportsite van Apple voor stappen om je Apple TV-software bij te werken..

Alle instellingen herstellen op de Apple TV

Met deze stappen wordt je Apple TV gewist, worden opgeslagen instellingen gereset en worden gegevens op je apparaat gewist, zoals je inlognaam voor Netflix en je gebruikersnaam en wachtwoord voor het wifinetwerk. Houd deze gegevens bij de hand en volg deze stappen alleen als het probleem niet is opgelost met andere stappen.

Los het probleem als volgt op:

1. Volg stappen van Apple om je Apple TV te resetten of de fabriekswaarden te herstellen.

2. Probeer Netflix opnieuw nadat je Apple TV is gereset en de eerste setup is voltooid.