Ik heb een e-mail met het onderwerp 'Reset van wachtwoord vereist' ontvangen

Als je een e-mail van Netflix hebt ontvangen met als onderwerp Reset van wachtwoord vereist, volg dan deze instructies om je wachtwoord te veranderen zodat je weer Netflix kunt kijken.

1. Klik of tik op de knop een nieuw wachtwoord instellen in de e-mail. Voor extra beveiliging kun je ook naar de Netflix-website gaan en achtereenvolgens 'Inloggen' en 'Hulp nodig?' selecteren.

2. Voer een wachtwoord in dat je niet eerder hebt gebruikt. Je kunt geen oud wachtwoord gebruiken. Als je je wachtwoord probeert te wijzigen in een wachtwoord dat je eerder hebt gebruikt, krijg je een foutmelding.

Je nieuwe wachtwoord moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

• uniek zijn voor Netflix en niet worden gebruikt voor andere websites of apps;

• uit minstens 8 tekens bestaan;

• een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens en zowel hoofd- als kleine letters bevatten;

• niet eenvoudig te raden zijn, zoals 'wachtwoord', '12345' of je persoonsgegevens (naam, geboortedatum, adres).

Met een wachtwoordmanager kun je eenvoudiger unieke wachtwoorden bijhouden.

Je moet je wachtwoord regelmatig wijzigen. Je kunt je abonnement bijwerken op de pagina Account, maar je kunt ook jezelf een e-mail of sms voor het resetten van je wachtwoord sturen.

Zie je de melding Dit wachtwoord is niet veilig of te algemeen wanneer je je wachtwoord reset of wijzigt? Dit betekent dat het door jou gekozen wachtwoord voorkomt op een lijst met gecompromitteerde of veelgebruikte wachtwoorden die we om veiligheidsredenen niet toestaan. Je moet dan een ander wachtwoord kiezen.

3. Selecteer Log uit op alle apparaten tijdens het resetproces,.

Opmerking:
    Het kan tot acht uur duren voordat alle apparaten die zijn ingelogd bij je account zijn verwijderd. Je moet opnieuw inloggen met je nieuwe wachtwoord op alle apparaten die je wilt gebruiken.
  4. Als je je oude Netflix-wachtwoord gebruikte voor andere websites en apps, kun je het beste hiervoor ook unieke wachtwoorden maken.

Waarom heeft Netflix mijn wachtwoord gewijzigd?

Soms moeten we wachtwoorden van accounts wijzigen om de volgende redenen:

• datalekken bij andere bedrijven

• phishing

• verdachte accountactiviteit

• malware-aanvallen

Ga naar Je account veilig houden voor meer manieren om je account te beveiligen. Ook vind je hier instructies voor het rapporteren van een verdachte e-mail.