Netflix meldt 'Kan geen verbinding maken met Netflix'.

Als de volgende foutmelding wordt weergegeven:

Kan geen verbinding maken met Netflix. Probeer het opnieuw of ga naar: www.netflix.com/help.

Dit wijst er meestal op dat gegevens op het apparaat moeten worden vernieuwd of dat er een probleem is met de netwerkverbinding waardoor je apparaat geen contact kan maken met de Netflix-service. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Blu-rayspeler

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Afmelden bij Netflix

1. Selecteer in het foutscherm in de Netflix-app Meer informatie (More Info) of Meer details (More Details) en ga door naar stap 2. Ga hieronder verder als je Meer informatie (More Info) of Meer details (More Details) niet ziet.

• Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram en ga door naar stap 2. Ga hieronder verder als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet ziet.

• Geef het deactiveringsscherm weer door de volgende reeks in te voeren met de pijlknoppen op de afstandsbediening van het apparaat:

• Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog

2. Selecteer Herstel (Reset).

• Als je Resetten (Reset) niet ziet, selecteer je Afmelden (Sign Out) of Deactiveren (Deactivate).

3. Meld je weer aan nadat je bent afgemeld en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je blu-rayspeler en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de blu-rayspeler uit of haal de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Settopbox of streaming mediaplayer

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Controleren op speciale tekens, symbolen of emoji's

1. Controleer of je profielnaam speciale tekens, symbolen of emoji's bevat.

2. Als dit het geval is, verwijder deze tekens, symbolen of emoji's dan en wijzig je profielnaam op de pagina Account van de Netflix-website.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Afmelden bij Netflix

1. Selecteer in het foutscherm in de Netflix-app Meer informatie (More Info) of Meer details (More Details) en ga door naar stap 2. Ga hieronder verder als je Meer informatie (More Info) of Meer details (More Details) niet ziet.

• Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram en ga door naar stap 2. Ga hieronder verder als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet ziet.

• Geef het deactiveringsscherm weer door de volgende reeks in te voeren met de pijlknoppen op de afstandsbediening van het apparaat:

• Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog

2. Selecteer Herstel (Reset).

• Als je Resetten (Reset) niet ziet, selecteer je Afmelden (Sign Out) of Deactiveren (Deactivate).

3. Meld je weer aan nadat je bent afgemeld en probeer Netflix opnieuw.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan-uitknop, of als je apparaat er geen heeft, laat je de stekker van je apparaat ten minste drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Smart-tv

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

De Netflix-app opnieuw laden

1. Selecteer Meer details (More Details) op het foutscherm.

2. Selecteer Netflix opnieuw laden (Reload Netflix).

3. Als de app opnieuw is geladen, probeer je Netflix opnieuw.

Als je deze stappen niet kunt uitvoeren, ga dan hieronder verder met de probleemoplossing.

Afmelden bij Netflix

1. Selecteer in het foutscherm in de Netflix-app Meer informatie (More Info) of Meer details (More Details) en ga door naar stap 2. Ga hieronder verder als je Meer informatie (More Info) of Meer details (More Details) niet ziet.

• Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram en ga door naar stap 2. Ga hieronder verder als je Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram niet ziet.

• Geef het deactiveringsscherm weer door de volgende reeks in te voeren met de pijlknoppen op de afstandsbediening van het apparaat:

• Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog

2. Selecteer Herstel (Reset).

• Als je Resetten (Reset) niet ziet, selecteer je Afmelden (Sign Out) of Deactiveren (Deactivate).

3. Meld je weer aan nadat je bent afgemeld en probeer Netflix opnieuw.

Netflix opnieuw opstarten

1. Selecteer Afsluiten (Exit) in het foutscherm.

2. Probeer Netflix opnieuw te starten.

Start je thuisnetwerk opnieuw op

Trek voor deze stap de stekker van je smart-tv en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel je smart-tv weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Xbox 360

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Afmelden bij Netflix

1. Druk vanuit de Netflix-app op de rode B-knop van de Xbox 360-controller.

2. Selecteer in het menu op het scherm het tandwielpictogram () aan de rechterkant.

3. Selecteer Afmelden (Sign Out).

4. Selecteer Ja (Yes) ter bevestiging.

5. Meld je weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Als je het tandwielpictogram niet kunt vinden:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:

• omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer Afmelden (Sign Out), Opnieuw beginnen (Start Over), Deactiveren (Deactivate) of Resetten (Reset).

3. Meld je weer aan en probeer Netflix opnieuw.