Netflix meldt 'Deze app is niet compatibel met je apparaat'.

De meest recente versie van de Netflix-app voor Android is niet compatibel met elk Android-apparaat waarop Android 5.0 (Lollipop) wordt uitgevoerd. Als je de Netflix-app hebt gedownload uit de Play Store en je wordt gevraagd om een eerdere compatibele versie te installeren, kun je hier een compatibele versie van de Netflix-app downloaden. Voor deze versie van de Netflix-app is een Android-versie tussen 4.4 (Kit Kat) en 7.1.2 (Nougat) vereist.

Eerst moet je je Android-telefoon of -tablet zo instellen dat je de app rechtstreeks vanaf Netflix kunt installeren:

1. Verwijder de Netflix-app als je dat nog niet hebt gedaan.

2. Ga naar Instellingen (Settings) nadat je de app hebt verwijderd.

3. Tik op Instellingen (Settings).

4. Tik op Beveiliging (Security).

5. Vink het vakje Onbekende bronnen: toestaan dat apps worden geïnstalleerd vanaf andere bronnen dan de Play Store (Unknown Sources: Allow installation of apps from sources other than the Play Store) aan.

6. Tik op OK om deze wijziging te bevestigen.

Opmerking:
Je kunt de oorspronkelijke instellingen herstellen zodra je de Netflix-app hebt geïnstalleerd.

Vervolgens ga je als volgt te werk op je Android-telefoon of -tablet:

1. Klik hier om de Netflix-app te downloaden.

2. Er wordt een leeg scherm geopend en vervolgens gesloten om aan te geven dat het downloaden is begonnen.

3. Veeg, als de download voltooid is, naar beneden op je scherm om het venster Meldingen (Notification) te openen.

4. Tik op het gedownloade Netflix-bestand en selecteer Installeren (Install).

5. De installatie is voltooid wanneer boven in het scherm op de meldingsbalk de tekst Netflix is geïnstalleerd (Successfully Installed Netflix) wordt weergegeven.

6. Ga naar de Netflix-app en start deze.

7. Voer desgevraagd je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in met het toetsenbord op het scherm.

Je kunt nu Netflix kijken op je Android-telefoon of -tablet. Veel plezier!