Netflix meldt 'Het geselecteerde account en profiel moeten hetzelfde zijn op de controller en de doelapparaten' (16002)

Als je de foutcode 16002 ziet, samen met de volgende melding:

Het geselecteerde account en profiel moeten hetzelfde zijn op de controller en de doelapparaten (16002)

Er is mogelijk een probleem met de Netflix-configuratie waardoor je apparaat geen verbinding met het casting-apparaat kan maken. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Chromecast

Gebruik je een mobiel of satellietnetwerk?

Je service biedt mogelijk geen ondersteuning voor streaming of voldoet niet aan de minimumvereisten voor streaming van Netflix als je een mobiel of satellietnetwerk gebruikt. Neem contact op met je internetprovider voor hulp.

Een ander Netflix-profiel gebruiken

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix knop Profiel.

3. Tik op je profiel knop Profiel en tik op een ander profiel om hiernaar over te schakelen.

4. Volg de bovenstaande stappen om terug naar het oorspronkelijke profiel te gaan.

5. Probeer Netflix opnieuw te casten.

Schakel je Chromecast uit en weer in

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Schakel je telefoon of tablet uit en weer in

1. Schakel je telefoon of tablet uit. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld en niet alleen vergrendeld.

2. Schakel het apparaat weer in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Gegevens in de Netflix-app wissen

Als je de app opnieuw instelt, worden opgeslagen downloads op je apparaat verwijderd en word je uitgelogd bij Netflix.
  1. Ga op het apparaat naar het startscherm of de lijst met apps.

2. Houd het pictogram van de Netflix-app ingedrukt en tik op App-info.

3. Tik op Opslag en cache > Opslag wissen > OK.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
Mogelijk moet je op je apparaat andere stappen uitvoeren om gegevens van een app te wissen. Raadpleeg de handleiding bij het apparaat of neem contact op met de fabrikant voor hulp.

Andere apparaten die geschikt zijn voor casten

Gebruik je een mobiel of satellietnetwerk?

Je service biedt mogelijk geen ondersteuning voor streaming of voldoet niet aan de minimumvereisten voor streaming van Netflix als je een mobiel of satellietnetwerk gebruikt. Neem contact op met je internetprovider voor hulp.

Een ander Netflix-profiel gebruiken

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix knop Profiel.

3. Tik op je profiel knop Profiel en tik op een ander profiel om hiernaar over te schakelen.

4. Volg de bovenstaande stappen om terug naar het oorspronkelijke profiel te gaan.

5. Probeer Netflix opnieuw te casten.