Hakkelig, schokkerig, te hoog of vervormd geluid

Als het geluid hakkelig, schokkerig, te hoog of vervormd is wanneer je Netflix probeert te kijken, betekent dit meestal dat er een probleem is met de titel die je probeert te kijken, of een probleem met het apparaat dat je gebruikt. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Apple TV 2 of Apple TV 3

Wijzig je geluidsinstellingen

1. Ga naar het Apple TV-menu en selecteer Instellingen.

2. Selecteer Audio en videoDolby > Automatisch.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Als hiermee het probleem niet is opgelost, ga je weer naar de instelling Dolby en kies je Uit. Probeer Netflix nu opnieuw.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Apple TV 4 of Apple TV 4K

Wijzig je geluidsinstellingen

1. Ga naar het instellingenmenu van de Apple TV en selecteer Video en audio.

2. Scrol omlaag naar Audio en selecteer Audio-uitvoer.

3. Selecteer Wijzig uitvoer (Change Format).

4. Selecteer Nieuwe uitvoer en kies Dolby Digital 5.1.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, ga je weer naar het menu Wijzig uitvoer, kies je Stereo en probeer je Netflix opnieuw.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Blu-rayspeler

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Druk één keer op de aan-uitknop van het apparaat en wacht 1 minuut of laat in plaats hiervan de stekker 3 minuten lang uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Problemen met je apparaatverbindingen oplossen

Als je een externe audio-ontvanger, een soundbar of luidsprekers gebruikt:

1. Controleer of de luidsprekers goed zijn aangesloten op de ontvanger.

2. Controleer of de optische of HDMI-verbindingen goed zijn aangesloten.

3. Probeer de uiteinden van de optische/HDMI-kabel om te draaien of gebruik een andere kabel.

De audio-instellingen van je apparaat controleren

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, ligt het misschien aan de audio-instellingen op je apparaat of geluidsapparatuur.

De audio-instellingen van je apparaat controleren of een probleem met geluid oplossen:

• Volg de instructies of handleiding bij het apparaat of de geluidsapparatuur.

• Neem contact op met de fabrikant van het apparaat of de geluidsapparatuur voor meer hulp.

Opmerking:
Omdat de stappen voor het controleren van de audio-instellingen of het oplossen van een geluidsprobleem uniek zijn voor elk apparaat, kan de klantenservice van Netflix je niet helpen met vervolgstappen voor je apparaat.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of het wijzigen van de audio-instellingen niet heeft geholpen, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.

Roku

Pas je audio-instellingen aan

1. Druk op de knop Home van je Roku-afstandsbediening.

2. Scrol omhoog of omlaag en selecteer Instellingen (Settings).

3. Selecteer Audio.

4. Stel de Audiomodus (Audio mode) in op Stereo.

5. Stel HDMI in op PCM-Stereo.

• Als je HDMI niet ziet, stel dan S/PDIF in op PCM-Stereo.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Settopbox

Wijzig je geluidsinstellingen

Controleer de geluidsinstellingen van de Netflix-app als het apparaat rechtstreeks is verbonden met je tv. Als surround sound (5.1) s geselecteerd, wijzig deze instelling dan in Stereo. Als je niet zeker weet hoe je de geluidsinstellingen van de Netflix-app wijzigt, kun je het artikel over alternatieve audio raadplegen.

Als het audioprobleem is opgelost door stereo in te stellen, is je apparatuur mogelijk niet compatibel met surround sound. Neem contact op met de apparaatfabrikant voor hulp als je van mening bent dat je apparatuur compatibel zou moeten zijn met 5.1-audio.

Opmerking:
Als je de audio-instelling telkens moet wijzigen in stereo bij het afspelen van een serie of film, bevat je apparaat mogelijk een instelling waarmee standaard 5.1 audio wordt gebruikt. Neem contact op met de apparaatfabrikant voor hulp als je stereogeluid als standaard wilt instellen.

Smart-tv

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Druk één keer op de aan-uitknop van het apparaat en wacht 1 minuut of laat in plaats hiervan de stekker 3 minuten lang uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Problemen met je apparaatverbindingen oplossen

Als je een externe audio-ontvanger, een soundbar of luidsprekers gebruikt:

1. Controleer of de luidsprekers goed zijn aangesloten op de ontvanger.

2. Controleer of de optische of HDMI-verbindingen goed zijn aangesloten.

3. Probeer de uiteinden van de optische/HDMI-kabel om te draaien of gebruik een andere kabel.

De audio-instellingen van je apparaat controleren

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, ligt het misschien aan de audio-instellingen op je apparaat of geluidsapparatuur.

De audio-instellingen van je apparaat controleren of een probleem met geluid oplossen:

• Volg de instructies of handleiding bij het apparaat of de geluidsapparatuur.

• Neem contact op met de fabrikant van het apparaat of de geluidsapparatuur voor meer hulp.

Opmerking:
Omdat de stappen voor het controleren van de audio-instellingen of het oplossen van een geluidsprobleem uniek zijn voor elk apparaat, kan de klantenservice van Netflix je niet helpen met vervolgstappen voor je apparaat.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of het wijzigen van de audio-instellingen niet heeft geholpen, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.