Jag uppmanas installera Silverlight om och om igen.

Om du upprepade gånger uppmanas att installera Silverlight när du försöker titta på Netflix beror det ofta på ett behörighetsproblem på datorn, eller på att du använder en inkompatibel webbläsare. Prova felsökningsstegen nedan för att lösa problemet.

Steg för Windows
Steg för Mac

Felsök din webbläsare

1. Rensa webbläsarens cookies
    Din webbläsare kan använda sig av en föråldrad eller skadad inställning i cookiefilen.

1. Gå till netflix.com/clearcookies för att rensa Netflix-cookien. Denna åtgärd loggar ut dig från Netflix.com och för dig vidare till Netflix startsida.

2. Välj Logga in (Sign In) för att logga in och sedan spela upp din serie eller film igen.

2. Starta om din webbläsare
    Ibland kan det hjälpa att starta om webbläsaren.

• Avsluta webbläsaren, starta om den och spela upp serien eller filmen igen.

3. Prova en annan webbläsare
    Vi rekommenderar att du uppdaterar till en webbläsare som stödjer HTML5 för att säkerställa att datorn är optimerad för vår webbspelare. Hämta den senaste versionen av Google Chrome, Mozilla Firefox eller Opera och prova Netflix igen. Vår webbspelare fungerar bäst med:

• Google Chrome på Windows XP Service Pack 2 eller senare.

• Mozilla Firefox på Windows Vista eller senare.

• Opera på Windows Vista Service Pack 2 eller senare.

Kontrollera att Silverlight-tillägget är aktiverat

Det är möjligt att webbläsartillägget Silverlight, som används för att spela upp Netflix-innehåll, har inaktiverats. Följ stegen nedan för att kontrollera att tillägget är aktiverat i din primära webbläsare.

Internet Explorer:

1. Tryck på tangenten Alt på tangentbordet.

2. Välj menyn Verktyg (Tools) högst upp i webbläsarfönstret.

3. Välj Hantera tillägg (Manage Add-ons).

4. Välj Verktygsfält och tillägg (Toolbars and Extensions) under Tilläggstyper (Add-on Types) i den vänstra rutan.

5. Välj Alla tillägg (All Add-ons) på rullgardinsmenyn längst ned i den vänstra rutan.

6. Välj Microsoft Silverlight.

7. Om tillägget är inaktiverat klickar du på knappen Aktivera (Enable) i det nedre högra hörnet av fönstret.

8. Avsluta och starta om Internet Explorer och prova Netflix igen.

Google Chrome:

1. Skriv in chrome://plugins i adressfältet för att öppna menyn Plugin-program i Chrome.

2. Välj Aktivera (Enable) under Silverlight.

3. Avsluta och starta om Chrome och prova Netflix igen.

Mozilla Firefox:

1. Välj menyikonen i webbläsarens övre högra hörn.

2. Välj Tillägg (Add-ons).

3. Välj Plugin-program (Plugins) i panelen till vänster.

4. Leta reda på plugin-programmet Silverlight och välj Aktivera alltid (Always Activate) i nedrullningsmenyn till höger.

5. Avsluta och starta om Firefox och prova Netflix igen.

Inaktivera ActiveX-filtrering i Internet Explorer

1. Välj kugghjulsikonen () eller Verktyg (Tools) i det övre högra hörnet av webbläsaren.

2. Välj Säkerhet (Safety).

3. Avmarkera ActiveX-filtrering (ActiveX filtering).

Avinstallera och installera om plugin-programmet Silverlight

Du kanske använder en inaktuell version av plugin-programmet Silverlight, eller så kan plugin-programmet ha skadats.

Gör så här för att avinstallera Silverlight:

Windows 8

1. Stäng alla öppna webbläsare, inklusive det här fönstret! Det kan vara bra att skriva ut instruktionerna nedan.

2. Svep från den högra kanten av skärmen, klicka sedan på Inställningar (Settings). (Om du använder en mus, peka på det nedre högra hörnet av skärmen och klicka sedan på Inställningar (Settings).)

3. Välj Kontrollpanelen (Control Panel)

4. Under Program (Programs), välj Avinstallera ett program (Uninstall a program).

5. Leta reda på och välj Microsoft Silverlight.

6. Välj Avinstallera (Uninstall)

Windows 7/Vista

1. Stäng alla öppna webbläsare, inklusive det här fönstret! Det kan vara bra att skriva ut instruktionerna nedan.

2. Klicka på Startknappen

3. Välj Kontrollpanelen (Control Panel)

4. Ställ in Visa efter (View by) längst upp till höger till Kategori (Category)

5. Under Program (Programs), välj Avinstallera ett program (Uninstall a program)

6. Leta reda på och välj Microsoft Silverlight.

7. Välj Avinstallera (Uninstall)

Windows XP

1. Stäng alla öppna webbläsare, inklusive det här fönstret! Det kan vara bra att skriva ut instruktionerna nedan.

2. Klicka på Startknappen

3. Välj Kontrollpanelen (Control Panel)

4. Välj Lägg till eller ta bort program (Add or Remove Programs)

5. Leta reda på och välj Microsoft Silverlight.

6. Klicka på Ta bort (Remove).

Gör så här för att installera den senaste versionen av plugin-programmet Silverlight:

1. Navigera till Netflix.com och spela upp vilken titel som helst.

2. Följ instruktionerna för att ladda ner och installera Silverlight på din Windows-dator.

Felsök din webbläsare

1. Rensa webbläsarens cookies
    Din webbläsare kan använda sig av en föråldrad eller skadad inställning i cookiefilen.

1. Gå till netflix.com/clearcookies för att rensa Netflix-cookien. Denna åtgärd loggar ut dig från Netflix.com och för dig vidare till Netflix startsida.

2. Välj Logga in (Sign In) för att logga in och sedan spela upp din serie eller film igen.

2. Starta om din webbläsare
    Ibland kan det hjälpa att starta om webbläsaren.

• Avsluta webbläsaren, öppna den igen och spela upp din film eller tv-serie igen.

3. Prova en annan webbläsare
    Vi rekommenderar att du uppdaterar till en webbläsare som stödjer HTML5 för att säkerställa att datorn är optimerad för vår webbspelare. Hämta den senaste versionen av Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera eller Safari och prova Netflix igen. Vår webbspelare fungerar bäst med:

• Google Chrome på Mac OS X 10.9 (Snow Leopard) och senare.

• Mozilla Firefox på Mac OS X 10.7 och senare.

• Opera på Mac OS X 10.9 och senare.

• Safari på Mac OS X 10.10 och senare.

Kontrollera att Silverlight-tillägget är aktiverat

Det är möjligt att webbläsartillägget Silverlight, som används för att spela upp Netflix-innehåll, har inaktiverats. Följ stegen nedan för att kontrollera att tillägget är aktiverat i din primära webbläsare.

Safari:

1. När du har öppnat Safari väljer du Safari i det övre vänstra hörnet.

2. Välj Inställningar (Preferences).

3. Välj Säkerhet (Security).

4. Markera Tillåt plugin-program (Allow Plug-ins).

5. Prova Netflix igen.

Om Tillåt plugin-program (Allow Plug-ins) redan är markerat:

1. Välj Inställningar för plugin-program (Plug-in Settings).

2. Markera rutan bredvid Silverlight.

3. Prova Netflix igen.

Firefox:

1. Välj Verktyg (Tools) i menyraden högst upp på skärmen.

2. Välj Tillägg (Add-ons).

3. Choose Plugins.

4. Leta reda på plugin-programmet Silverlight och välj Aktivera alltid (Always Activate) i nedrullningsmenyn till höger.

5. Prova Netflix igen.

Google Chrome:

1. Skriv in chrome://plugins i adressfältet för att öppna menyn Plugin-program i Chrome.

2. Välj Aktivera (Enable) under Silverlight.

3. Prova Netflix igen.

Avinstallera och installera om plugin-programmet Silverlight

Du kanske använder en inaktuell version av plugin-programmet Silverlight, eller så kan plugin-programmet ha skadats.

Gör så här för att avinstallera Silverlight:

1. Stäng alla öppna webbläsare, inklusive det här fönstret! Det kan vara bra att skriva ut instruktionerna nedan.

2. Klicka på Finder-ikonen i Dock längst ner på skärmen.

3. I menyraden högst upp på skärmen väljer du (Go) och sedan Dator (Computer).

4. Klicka på Macintosh HD-symbolen.

5. Välj Bibliotek (Library).

6. Välj Plugin-program för internet (Internet Plugins).

7. Dra filen Silverlight.plugin till papperskorgen.

8. Klicka på papperskorgsikonen och välj Töm (Empty).

9. När du har tömt papperskorgen har du slutfört avinstallationen av Microsoft Silverlight.

Gör så här för att installera den senaste versionen av plugin-programmet Silverlight:

1. Logga in på Netflix.com och tryck på uppspelningsknappen på valfri titel.

2. Följ instruktionerna för att ladda ner och installera Silverlight på din Mac.

Vissa medlemmar kan se felmeddelandet Silverlight.dmg kan inte öppnas eftersom det är från en okänd utgivare (Silverlight.dmg cannot be opened because it is from an unidentified developer) när de försöker installera Silverlight. Detta är ganska vanligt för program som inte laddas ned från Mac App store. Om du ser detta meddelande ska du fortsätta med följande steg för att slutföra din installation av Silverlight.

1. Högerklicka eller håll ned Control på tangentbordet och klicka på Silverlight.pkg.

2. Klicka på Öppna (Open) i pop-up-menyn.

3. Klicka på Öppna (Open) när du ser ett meddelande om att ”Silverlight.pkg” inte kommer från Mac App Store. Är du säker på att du vill öppna den? Genom att öppna "Silverlight.pkg" kan den alltid köras på denna Mac.

4. Följ uppmaningarna för att slutföra installationen.

5. När installationen är klar provar du att starta Netflix igen.