Använda Netflix på din Mac-dator

Läs den här artikeln för att lära dig om Netflix funktioner på din Mac, och hur du konfigurerar och loggar ut från ditt konto..

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix är tillgängligt på Mac-datorer med följande webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera och Safari. Netflix streamingfunktioner på Mac-datorer omfattar bland annat:

Navigering
Bläddra bland filmaffischer: Huvudsidan på Netflix.com visar serier och filmer som du kan bläddra bland. Du kan också bläddra bland genrer i menyn Bläddra.

Sök: Sök efter filmer eller serier, skådespelare, regissörer eller genrer från sökfältet längst upp till höger i menyfältet på Netflix.com.

Obs!
Hitta serier och filmer genom att söka direkt på Netflix.com när du använder din Mac.

Informationssidor för filmer och serier: Håll muspekaren över en specifik serie- eller filmaffisch för att se ytterligare information som en kort sammanfattning, produktionsår och åldersgräns. Om du klickar på titeln i detta avsnitt kommer du till den fullständiga beskrivningen för serien eller filmen.

Uppspelning: Klicka på en affisch för att börja spela upp en serie eller film. Medan titeln spelas upp kan du använda rullningslisten längst ned på spelarskärmen för att snabbspola framåt eller bakåt, eller för att se fler alternativ. För att lämna videouppspelningen trycker du på tillbaka-knappen längst upp i det vänstra hörnet på skärmen. Om rullningslisten eller bakåtknappen inte syns på skärmen flyttar du på muspekaren tills de syns.

Regioner som stöds
Netflix stödjer streaming på Mac-datorer med de webbläsare som stöds i alla regioner där Netflix är tillgängligt.

Upplösning
Mac-datorer stödjer streaming i följande webbläsarupplösningar:

• Google Chrome upp till 720p

• Mozilla Firefox upp till 720p

• Opera upp till 720p

• Safari upp till 1080p på macOS 10.10 till 10.15

• Safari upp till 4K på macOS 11.0 eller senare

Undertexter och alternativt ljud
Välj ikonen Ljud och undertexter för att välja alternativa språkljud eller sätta på tillgängliga undertexter.

Du kan titta på Netflix på din Mac-dator genom att gå till Netflix.com. Du kan titta på Netflix.com med följande webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera och Safari. Fullständiga systemkrav hittar du här. Följ nedanstående steg för att logga in på ditt Netflix-konto med din webbläsare.

1. Gå till netflix.com i en webbläsare.

2. Välj Logga in (Sign In).

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Du har nu loggat in på ditt Netflix-konto.

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din Mac-dator.

1. Använd den webbläsare du föredrar och gå till netflix.com.

2. Gå till Netflix hemskärm och håll muspekaren över ditt profilnamn längst upp till höger i webbläsaren.

3. Välj Logga ut från Netflix (Sign Out of Netflix).

Du har nu loggat ut från ditt Netflix-konto.

Obs!
Observera att du med denna åtgärd endast loggar ut från Netflix i din aktuella webbläsare. Om du är inloggad på ditt Netflix-konto i mer än en webbläsare måste du upprepa ovanstående steg i alla webbläsare du använder för att se på Netflix.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på Mac-datorer. För att streama i Ultra HD behöver du:

• En Mac-dator med macOS 11.0 Big Sur installerat.

• Den senaste versionen av webbläsaren Safari

• Välj en Mac från 2018 eller senare med ett Apple T2-säkerhetschip

• En 60 Hz- och 4K-kompatibel skärm (med HDCP 2.2-anslutning om det rör sig om en extern skärm).

Obs!
    Varje skärm som är ansluten till din dator måste uppfylla dessa krav för att kunna streama i Ultra HD.
  • Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• Inställningen för streamingkvalitet är Auto eller Hög (High). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Obs!
macOS 11.0 Big Sur utvecklas just nu och finns tillgängligt för testpersoner. Mer information om macOS 11.0 Big Sur hittar du på Apples webbsida.

Netflix är tillgängligt i HDR på Mac-datorer med webbläsaren Safari.

Om du vill streama HDR-innehåll på din Mac måste ditt system uppfylla följande krav:

• macOS Catalina 10.15.4 eller senare

• En kompatibel Mac-modell med en skärm som stödjer HDR

• Om du använder en kabel eller adapter måste denna ha stöd för HDR

• Kryssrutan för HDR har markerats i Systeminställningar (System Preferences) > Bildskärm (Display)

Om du är osäker på om din dator uppfyller kraven kan du kontakta datortillverkaren.