Det står ”Ett fel har uppstått med Netflix”.

Om du ser något av följande felmeddelanden:

Ett fel har uppstått med Netflix. Försöker fastställa problemet. (Netflix has encountered an error. Attempting to determine problem.)
Ett fel har uppstått med Netflix. Försöker igen om [X] sekunder. (Netflix has encountered an error. Retrying in X seconds.)

Det beror oftast på ett problem med nätverksanslutningen som hindrar din enhet från att nå Netflix. Följ felsökningsstegen för din enhet nedan för att lösa problemet.

Amazon Fire TV/Stick

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

PlayStation 3

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

PlayStation 4

Kontrollera att ditt nätverk kan spela upp Netflix

Offentliga nätverk:

Fråga om Netflix är blockerat när du använder Wi-Fi-nätverk på offentliga platser som kaféer, hotell eller skolor.

Privata nätverk:

Se efter om din anslutning är långsammare än våra rekommenderade hastigheter och kontakta din internetleverantör om du behöver hjälp.

Om du ansluter via en trådlös surfzon, eller från ett mobil- eller satellitnätverk, kan det hända att din anslutning är för långsam för att du ska kunna använda Netflix.

Smart-tv

Kontrollera din internetanslutning

Du kan testa enhetens anslutning genom att prova en annan app som använder internet. På vissa enheter kan du testa nätverket under enhetens inställningar.

Om andra appar inte heller fungerar, eller om du ser ett nätverksfel, innebär det vanligtvis att enheten inte är ansluten.

Obs!
Eftersom olika enheter ansluter till internet och felsöker nätverket på olika sätt har Netflix kundtjänst inte möjlighet att hjälpa till med detta på din enhet.

Om du vill se hur anslutningen går till på din enhet:

• Läs instruktionerna eller användarhandboken som du fick med enheten.

• Kontakta enhetens tillverkare för att få hjälp att ansluta enheten till internet.

Om enheten är ansluten men problemen kvarstår följer du nedanstående steg.

Kontrollera din anslutningshastighet

Följ stegen nedan för att kontrollera din anslutningshastighet via Netflix-appen på din enhet.

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Längst ner väljer du Få hjälp (Get Help) > Kontrollera ditt nätverk (Check your Network).

Obs!
    Om du inte ser Få hjälp (Get Help) går du uppåt och väljer Inställningar ikon för inställningar.
  3. Netflix-appen kontrollerar att du kan ansluta till internet och till Netflix. Din anslutningshastighet kontrolleras också.

4. När testet är klart ser du om din anslutning uppfyller våra hastighetsrekommendationer för internetanslutningar.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av eller koppla ur din smart-tv.

2. Koppla ur ditt modem (och din trådlösa router om det är en separat enhet) från strömkällan i 30 sekunder.

3. Koppla in modemet och vänta tills alla indikatorlampor lyser med fast sken. Om din router är separat från ditt modem ska du koppla in den och vänta tills alla indikatorlampor lyser.

4. Sätt på din smart-tv och prova Netflix igen.

Återställ till standardinställningar för anslutning

Om du har ändrat anslutningsinställningarna på din enhet måste du återställa dem till standardinställningarna.

Detta kan gälla följande inställningar:

• Anpassade modeminställningar.

• VPN- eller proxyinställningar.

• Anpassade DNS-inställningar.

Kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ändra dessa inställningar.

När du har återställt dessa inställningar provar du Netflix igen.