Jag fick ett e-postmeddelande om att en ny inloggning gjorts på mitt konto

Vi vill hjälpa dig att hålla ditt konto säkert. Därför skickar vi ett e-postmeddelande till dig när nya enheter loggar in på ditt Netflix-konto. Platsen för inloggningen kanske inte stämmer överens exakt med var du befinner dig eftersom den bygger på IP-adressen din enhet använder, och tidpunkten som visas är i lokal tid för den nya inloggningen.

Om du inte känner igen inloggningen rekommenderar vi att du byter lösenord omedelbart. För att byta lösenord kan du skicka ett e-postmeddelande eller textmeddelande för lösenordsåterställning till dig själv.

Läs Så här skyddar du ditt konto för att få fler tips på hur du skyddar din information.