Det står ”Ett enhetsfel uppstod (501.-1019).”

Om du ser ett felmeddelande på din Android-mobil eller Android-surfplatta där det står:

Ett enhetsfel uppstod. Starta om enheten och försök igen (501.-1019).

Detta tyder oftast på att information som lagrats på enheten måste uppdateras. Prova felsökningsstegen nedan för att lösa problemet.

Stäng av din enhet och sätt på den igen

1. Stäng av din mobil eller surfplatta. Se till att den är helt avstängd och inte bara låst.

2. Sätt på enheten igen.

3. Prova Netflix igen.

Vad ska jag göra härnäst?

Om du fortfarande stöter på problem när du har gått igenom stegen ovan kan du verifiera felmeddelandet som visas på din mobil eller surfplatta som kör Android:

• Om felmeddelandet har ändrats till ”Appen behöver startas om. Öppna den på nytt (502.-1019).” kan du använda den här artikeln för att lösa problemet.

• Om det fortfarande står ”Ett enhetsfel uppstod. Starta om enheten och försök igen (501.-1019).” bör du kontakta kundtjänst.