Volymen på Netflix är för låg eller helt tyst

Netflix kan ha en lägre inställd ljudnivå jämfört med andra appar eller direktsänd tv. Om du har svårt att höra Netflix på grund av att volymen är för låg betyder det vanligtvis att en inställning på din enhet behöver ändras.

Följ stegen för din enhet för att lösa problemet.

Amazon Fire-surfplatta

Installera om Netflix-appen

1. Från hemskärmen navigerar du till Inställningar (Settings).

2. Välj Lagring (Storage).

3. Hitta alternativet Installera appar som stöds på ditt SD-kort (Install Supported Apps on Your SD Card) och stäng av det.

4. Återvänd till Hemskärmen (Home) och välj Appstore.

5. Klicka på förstoringsglaset i det övre högra hörnet.

6. Skriv in Netflix i sökfältet och välj sedan sökikonen.

7. Välj Netflix i sökresultatet.

8. Välj Ladda ner (Download), Installera (Install) eller Hämta app (Get App).

9. När appen har laddats ner väljer du Öppna (Open) och provar Netflix igen.

Apple TV 2 eller Apple TV 3

Ändra dina ljudinställningar

1. Gå till menyn på Apple TV och välj sedan Inställningar (Settings).

2. Välj Ljud och video (Audio & Video) > Dolby > Auto.

3. Prova Netflix igen.

Om det inte löser problemet går du tillbaka till inställningen Dolby, väljer Av (Off) och provar sedan Netflix igen.

Om du använder hörseltekniska hjälpmedel

Om du använder hörseltekniska hjälpmedel när du tittar på Netflix, som t.ex. ett headset som förstärker talets ljud, kan du behöva justera streamingenhetens utgångsinställningar för ljud till Stereo eller Linjär PCM (Linear PCM). Kontakta tillverkaren av din streamingenhet för att få hjälp med att justera de här inställningarna.

Fortsätt felsökningen nedan om du inte använder någon av de här enheterna.

Det här ska du göra härnäst

Vi undersöker det här problemet. Kontakta oss för att hjälpa oss med vår undersökning.

PlayStation 3

Aktivera stereoljud
  1. Från hemskärmen på PlayStation navigerar du till Inställningar (Settings).

2. Navigera till Ljudinställningar (Sound Settings).

3. Välj Utgångsinställningar (Audio Output Settings).

4. Markera den kabeltyp du använder just nu för att ansluta din PlayStation 3 till din TV eller ditt hemmabiosystem och tryck på X.

• Om du har valt Audio Input Connector/SCART/AV MULTI trycker du på X för att spara inställningarna. Prova sedan Netflix igen.

• Om du valt HDMI, välj Manuell (Manual) och fortsätt till nästa steg.

5. Se till att Linear PCM 2. CH 44.1 kHz och Linear PCM 2. Ch 48 kHz är markerade.

6. Se till att Dolby Digital och Dolby Digital Plus är avmarkerade.

7. Tryck på Höger-pilen

8. Tryck på OK om du uppmanas att göra det.

9. Tryck på X för att spara inställningarna.

10. Prova Netflix igen.

Samsung smart-tv

Ändra högtalarinställningarna

1. Tryck på knappen Meny (Menu) på fjärrkontrollen till din Samsung-tv.

2. Välj Ljud (Sound).

3. Välj Ytterligare inställningar (Additional Settings).

• Om du inte ser Ytterligare inställningar (Additional Settings) väljer du Högtalarinställningar (Speaker Settings).

4. Ställ in Automatisk volym (Auto Volume) på Normal.

5. Prova Netflix igen.

Felsök din maskinvaruanslutning

Det kan ha uppstått ett problem med anslutningen mellan din enhet och tv:n.

Så här åtgärdar du problemet:

1. Se till att du använder en HDMI-kabel.

2. Prova att vända på HDMI-kabeln.

3. Koppla bort mottagare eller ljudsystem och anslut enheten direkt till din tv med en HDMI-kabel.

4. Prova att ansluta till en annan HDMI-port på tv:n.

5. Prova en ny HDMI-kabel.

6. Om du har möjlighet kan du prova en HDMI-port på en annan tv.

• Om du kan streama på en annan tv kan det vara ett problem med HDMI-porten på den tv du använde först. Kontakta tv-tillverkaren för att få hjälp.

Om du använder hörseltekniska hjälpmedel

Om du använder hörseltekniska hjälpmedel när du tittar på Netflix, som t.ex. ett headset som förstärker talets ljud, kan du behöva justera streamingenhetens utgångsinställningar för ljud till Stereo eller Linjär PCM (Linear PCM). Kontakta tillverkaren av din streamingenhet för att få hjälp med att justera de här inställningarna.

Fortsätt felsökningen nedan om du inte använder någon av de här enheterna.

Kontakta enhetens tillverkare

De här stegen kan radera appar, data och inställningar som sparats på din enhet. Se till att du har lösenordet till ditt Wi-Fi-nätverk och inloggningsinformationen för Netflix innan du sätter igång.

För att lösa det här problemet måste du kontakta företaget som tillverkade din enhet.

Be dem om hjälp med följande steg när du pratar med dem. Prova Netflix igen efter varje steg för att se om det löste problemet.

1. Uppdatera din enhets inbyggda programvara till den senaste versionen.

2. Återställ enheten till fabriksinställningarna.

Om tillverkaren inte kan lösa problemet, eller om dessa steg inte åtgärdar problemet, måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.

Alla andra enheter

Ändra dina ljudinställningar

Kontrollera ljudinställningarna i Netflix-appen om din enhet är ansluten direkt till tv:n. Om surround-ljud (5.1) har valts, prova att ändra till Stereo istället. Om du är osäker på hur du ändrar ljudinställningarna i Netflix-appen kan du läsa artikeln om alternativt ljud.

Om ljudproblemen försvinner när du ändrar till stereo kan det hända att din utrustning inte är kompatibel med surround-ljud. Om du tror att din utrustning är kompatibel med 5.1-ljud kontaktar du enhetens tillverkare för att få hjälp.

Obs!
Om du måste ändra dina ljudinställningar till stereo varje gång du spelar upp en film eller serie kan det finnas en inställning på din enhet som orsakar att den använder 5.1-ljud som standard. Kontakta enhetens tillverkare om du är osäker på hur man ändrar inställningen så att stereoljud är standard.