Viktig information om Netflix-hjälpmedel

Här är de senaste uppdateringarna av hjälpmedel för Netflix-appen.

TV

2022

Oktober

• Lade till märken för Syntolkning och Textning för hörselskadade i titelbeskrivningen samt aktiverade text till tal för märkena.

Januari

• Åtgärdade problem med skärmläsare och raden Fortsätt titta

• Förhindra tal när Netflix är i bakgrunden.

2021

Juni

• Åtgärdade problem med skärmläsare vid registrering.

April

• Lade till saknat tal på olika knappar och på informationssidan för titlar.

Mars

• Åtgärdade saknat tal när man bläddrar på en barnprofil.

Januari

• Åtgärdade problem med text till tal-funktionen vid inloggning och bläddring.

2020

September

• Åtgärdade problem med undertexter som plötsligt försvann på vissa titlar.

April

• Åtgärdade problem med undertexter som inte visades eller försvann för snabbt.

Februari

• Förbättrade text till tal-funktionen för kommunikation kring att ändra e-postadress eller lösenord.

iOS

2022

Maj

• Lade till märke på informationssidan för titlar med syntolkning.

Januari

• Lade till stöd för anpassade VoiceOver-åtgärder i fliken Nytt och hett (till exempel Spela upp trailer och Lägg till i Min lista).

• Lade till stöd för dynamisk text för text, ikon och knappar under fliken Nytt och hett.

2021

December

• Förbättrade VoiceOver-navigeringen i Snabba skratt

• Aktiverade anpassade åtgärder för alla knappar i Snabba skratt (till exempel Dela och Spela upp klipp).

Juli

• Utökade stödet för dynamisk text för allt innehåll på startsidan.

Maj

• Lade till stöd för dynamisk text för att ändra textstorleken på informationssidan som visas när man valt en serie eller film.

Januari

2020

November

• Lade till stöd för dynamisk text för utökad information om titlar, radrubriker och Fortsätt titta.

• Förbättrade möjligheten att filtrera titlar snabbare.

Oktober

Juni

• Förbättrade titelinfo för ikoner (exempelvis Dolby-märken).

Maj

April

• Förbättrade VoiceOver-åtgärder i sektionen Nytt och hett/Kommer snart.

Februari

• Uppdatering för att se till att automatisk uppspelning av trailers stängs av när VoiceOver körs.

• Uppdatering för att se till att undertexter i trailers inte blir upplästa när volymen är avstängd.

2019

December

• Förbättrade stödet för röststyrning.

Juni

• Uppdatering för att göra ändringar av uppspelningskontroller synliga.

• Uppdatering för att göra uppspelningskontroller synliga längre innan de döljs.

Android

2023

Januari

• Fokusera på knappen Se eftertexter när skärmläsaren är aktiv efter att ett avsnitt eller en film har avslutats.

2022

Oktober

• Lade till möjligheten att ändra undertexternas utseende i appen.

• Lade till märken för Syntolkning och Textning för hörselskadade på titelns informationssida.

Juli

• Förbättrad färgkontrast för platshållare för text i sökfältet.

• Åtgärdade kontrolltyp för knappar på inloggningssidan.

Juni

• Genomförde förbättringar för knapparna (exempelvis etiketter och beskrivningar) och kontroller i spelaren och på informationssidan för titlar.

Mars

• Förbättrade kompatibiliteten mellan text (till exempel avsnittstitlar) och skärmläsarprogram.

Februari

• Åtgärdade problem med knappar på pop-up-rutan med titelinformation och skärmläsarprogram.

Januari

• Lade till etiketter med kategorinamn i rader.

• Förbättrade märkningen för ikoner på hjälpsidan (t.ex. knappen Avsluta samtal).

• Lade till innehållsetikett för Tillbaka-knappen för funktionen Spela upp nåt.

• Ökade storleken för beröringsytan för knapparna Serier, Filmer och Kategorierhemskärmen.

• Ökade storleken för knapparna Spela upp och Ladda ner på informationssidan för titlar.

• Lade till innehållsetikett för Stäng-knapparna på registreringssidorna.

2021

December

• Åtgärdade redundans relaterad till skärmläsare och innehållsetiketter på raden Fortsätt titta.

November

• Förbättrad hantering av stor text och långa avsnittstitlar och beskrivningar på informationssidan för titlar.

• Ändrade gränssnittet för val av säsong till en knapp på informationssidan för titlar.

Augusti

• Lade till och förbättrade innehållsetiketter på ikonknappar för funktionen Snabba skratt.

2020

November

• Förbättrade taggning av radnamn som rubriker för enklare navigering (på mobiler som använder Android version 9 eller senare).

• Lade till en knapp för att visa uppspelningskontroller i spelaren som gör det lättare att visa uppspelningsalternativ på skärmen.

Maj

• Förbättrade väntetiden för att dölja uppspelningskontroller för att följa vad som valts för Android-inställningen Ändra väntetiden för åtgärder.

• Åtgärdade den nya skärmen för att redigera en profil.

• Lade till namn på navigeringsflikar för skärmläsare.

December

Oktober

• Förbättrade gränssnittet för interaktiva val.

Augusti

Juli

• Förbättrade hjälpmedel för bonusmaterial.

Juni

• Åtgärdade problem med gränssnittet för betyg med tummar.