Rumsligt ljud på Netflix

Rumsligt ljud på Netflix är tillgängligt med Premium-abonnemang och förbättrar ljudet utan behov av surroundhögtalare eller hemmabioutrustning. Det fungerar på alla enheter med stöd för Netflix.

Du hittar serier och filmer med rumsligt ljud på din enhet genom att söka efter ”rumsligt ljud” i Netflix-appen. Titlar med rumsligt ljud kommer att ha ett märke för rumsligt ljud bredvid beskrivningen.

Serier och filmer som stöder rumsligt ljud kommer automatiskt att spelas upp med rumsligt ljud aktiverat.

Du behöver:

Obs!Tv-apparater eller soundbars som använder 5.1-surroundljud eller Dolby Atmos sker uppspelning med den tekniken istället för rumsligt ljud. På vissa tv-apparater eller enheter kan du behöva ändra utgångsinställningarna för ljud från 5.1 till stereo för att uppspelning ska ske med rumsligt ljud. Kontakta tillverkaren av enheten eller ljudutrustningen för att få mer information.

Du behöver Netflix Premium-abonnemang, en kompatibel enhet och kompatibla öronsnäckor eller hörlurar.

Välj ett alternativ för att se en lista över kompatibla enheter och de steg du följer för att aktivera spårning av huvudrörelser:

Samsung-mobiler och öronsnäckor som erbjuder rumsligt ljud för Netflix:

• Samsung Galaxy S23

• Galaxy Buds Pro

• Galaxy Buds2

• Galaxy Buds2 Pro

Så här aktiverar du spårning av huvudrörelser:

1. Anslut öronsnäckorna till din mobil.

2. Öppna appen Galaxy Wearable.

3. Tryck på Hörlursinställningar (Earbud Settings) > Avancerat (Advanced). För Buds2 Pro trycker du på 360-ljud (360 audio).

4. Tryck på reglaget för att aktivera 360-ljud.

5. Tryck på reglaget för att aktivera Huvudspårning (Head tracking).