Netflix ber om inloggningsuppgifter varje gång

Om du uppmanas logga in på enheten varje gång du ansluter till Netflix kan det bero på ett tekniskt problem som gör att enheten inte kan förbli inloggad.

Obs!
Använd de här felsökningsstegen i stället om du inte kan logga in alls.

Följ stegen för din enhet för att lösa problemet.

TV-apparater och streamingspelare

Smart-tv

De här stegen kan radera appar, data och inställningar som sparats på din enhet. Se till att du har lösenordet till ditt Wi-Fi-nätverk och inloggningsinformationen för Netflix innan du sätter igång.

För att lösa det här problemet måste du kontakta företaget som tillverkade din enhet.

Be dem om hjälp med följande steg när du pratar med dem. Prova Netflix igen efter varje steg för att se om det löste problemet.

1. Uppdatera din enhets inbyggda programvara till den senaste versionen.

2. Återställ enheten till fabriksinställningarna.

Om tillverkaren inte kan lösa problemet, eller om dessa steg inte åtgärdar problemet, måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.

Fire TV Stick

Kontrollera enhetens årsmodell

1. Gå till Den senaste streamingaktiviteten (Recent device streaming activity) på din kontosida.

2. Hitta din Fire TV Stick i listan. Årsmodellen visas bredvid namnet på din enhet.

Om enhetens årsmodell är 2014 kan du bli ombedd att logga in oftare än vanligt. Det här är ett känt problem för 2014 års modell.

Om enhetens årsmodell är nyare än 2014 fortsätter du till nästa steg.

Kontrollera om det finns några firmware-uppdateringar

1. Tryck på hemknappen hemknapp på din Fire TV-fjärrkontroll.

2. Välj Inställningar inställningsmeny > Min Fire TV > Om.

3. Välj Leta efter systemuppdateringar eller Installera systemuppdatering.

Obs!
    Du kan behöva installera flera uppdateringar innan du kan använda den senaste versionen av den inbyggda programvaran.
  4. Prova Netflix igen.

Apple TV 2/3

Logga ut från ditt Apple ID

1. Välj Inställningar (Settings) på Hemskärmen (Home).

2. Välj iTunes Store.

3. Välj Apple ID:n (Apple IDs).

4. Välj Logga ut från Apple ID (Sign out of Apple ID).

5. När du har loggat ut går du till Hemskärmen (Home) och öppnar Inställningar (Settings).

6. Välj iTunes Store.

7. Välj Logga in (Sign In).

8. Ange ditt Apple ID och ditt lösenord och prova Netflix igen.

Uppdatera din Apple TV

1. Gå till hemskärmen och välj sedan Inställningar (Settings).

2. Välj System > Programuppdateringar (Software Updates) > Uppdatera programvara (Update Software).

3. Välj alternativet Ladda ner och installera (Download and Install) om det är tillgängligt. Om du inte ser det här alternativet är enheten redan uppdaterad.

4. Prova Netflix igen.

Obs!
Stegen kan vara annorlunda för din Apple TV-modell. Gå till Apples supportwebbplats för information om hur du uppdaterar programvaran för Apple TV.

Blu-ray-spelare

De här stegen kan radera appar, data och inställningar som sparats på din enhet. Se till att du har lösenordet till ditt Wi-Fi-nätverk och inloggningsinformationen för Netflix innan du sätter igång.

För att lösa det här problemet måste du kontakta företaget som tillverkade din enhet.

Be dem om hjälp med följande steg när du pratar med dem. Prova Netflix igen efter varje steg för att se om det löste problemet.

1. Uppdatera din enhets inbyggda programvara till den senaste versionen.

2. Återställ enheten till fabriksinställningarna.

Om tillverkaren inte kan lösa problemet, eller om dessa steg inte åtgärdar problemet, måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.

Mobiler och surfplattor

Android-mobil eller Android-surfplatta

Logga ut från Netflix

1. Öppna Netflix-appen.

2. Tryck på Mitt Netflix längst ner till höger.

3. Tryck på Meny längst upp till höger.

4. Tryck på Logga ut och tryck sedan på Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

5. Logga in på Netflix igen och gör ett nytt försök.

Uppdatera din Android OS-version

1. Öppna appen Inställningar (Settings).

2. Tryck på System > Systemuppdatering (System update).

3. Sök efter och installera tillgängliga uppdateringar.

4. Prova Netflix igen.

iPhone eller iPad

Logga ut från Netflix

1. Öppna Netflix-appen.

2. Tryck på Mitt Netflix längst ner till höger.

3. Tryck på Meny ikonen mer längst upp till höger.

4. Tryck på Logga ut utloggningsikon och tryck sedan på Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

5. Logga in på Netflix igen och gör ett nytt försök.

Uppdatera din iOS-version

Följ Apples steg för att uppdatera din enhet till den senaste versionen och prova sedan Netflix igen.

Datorer

Windows

Kontrollera webbläsarens cookie-inställningar.

Följ stegen för din webbläsare nedan.

Chrome

1. Klicka på Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält.

2. Klicka på Inställningar (Settings).

3. Klicka på Sekretess och säkerhet (Privacy & security).

4. Klicka på Cookies och webbplatsdata (Cookies and site data)

5. Kontrollera att inställningen Radera cookies och webbplatsdata när du avslutar Chrome (Clear cookies and site data when you quit Chrome) är inaktiverad.

6. Prova Netflix igen.

Firefox

1. Klicka på menyikonen längst upp till höger i webbläsaren.

2. Klicka på Inställningar (Preferences).

3. Klicka på Sekretess och säkerhet (Privacy & Security) i menyn till vänster.

4. Under Historik (History) letar du reda på nedrullningsmenyn Firefox kommer att: (Firefox will:) och väljer sedan Spara historik (Remember history).

5. Klicka på Starta om Firefox (Restart Firefox).

6. Prova Netflix igen.

Internet Explorer (version 11 eller senare)

1. Klicka på verktygsikonen längst upp till höger i webbläsaren.

2. Klicka på Internetalternativ (Internet Options).

3. Under Webbhistorik (Browsing History) avmarkerar du Ta bort webbhistorik när du avslutar (Delete browsing history on exit).

4. Prova Netflix igen.

Microsoft Edge

1. Klicka på knappen ... (mer) längst upp till höger i webbläsaren.

2. Klicka på Inställningar (Settings).

3. Klicka på Sekretess och tjänster (Privacy and services) i menyn till vänster.

4. Klicka påVälj vad du vill rensa (Choose what to clear) under rubriken Rensa webbinformation (Clear browsing data).

5. Se till att Cookies och andra webbplatsdata (Cookes and other site data) har inaktiverats.

Obs!
    Om du föredrar att ha den här inställningen aktiv måste du lägga till netflix.com i listan Rensa inte (Do not clear).
  6. Prova Netflix igen.

Opera

1. Klicka på knappen Opera i det övre vänstra hörnet.

2. Klicka på Inställningar (Settings).

3. Klicka på Sekretess och säkerhet (Privacy & security) i menyn till vänster.

4. Klicka på Inställningar för webbplatsen (Site Settings).

5. Klicka på Cookies och webbplatsdata (Cookies and site data)

6. Kontrollera att inställningen Rensa cookies och webbplatsdata när du avslutar Opera (Clear cookies and site data when you quit Opera) är inaktiverad.

7. Prova Netflix igen.

Uppdatera Windows

1. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet.

2. VäljInställningar (Settings).

3. Välj Uppdatering och säkerhet (Update & security).

4. Windows kommer att söka efter uppdateringar. Om det inte sker väljer du Sök efter uppdateringar (Check for updates).

5. Starta om datorn och prova Netflix igen när uppdateringarna har installerats.

Mac

Kontrollera webbläsarens cookie-inställningar.

Mac-dator

Följ stegen för din webbläsare nedan.

Chrome

1. Välj Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Sekretess och säkerhet (Privacy & security) i menyn till vänster.

4. Välj Cookies och webbplatsdata (Cookies and site data).

5. Kontrollera att inställningen Radera cookies och webbplatsdata när du avslutar Chrome (Clear cookies and site data when you quit Chrome) är inaktiverad.

6. Prova Netflix igen.

Firefox

1. Välj menyikonen längst upp till höger i webbläsaren.

2. Välj Inställningar (Preferences).

3. Välj Sekretess och säkerhet (Privacy & Security) i menyn till vänster.

4. Under Historik (History) letar du reda på nedrullningsmenyn Firefox kommer att: (Firefox will:) och väljer sedan Spara historik (Remember history).

5. Välj Starta om Firefox (Restart Firefox).

6. Prova Netflix igen.

Opera

1. Välj Opera i webbläsarens övre vänstra hörn.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Välj Sekretess och säkerhet (Privacy & security) i menyn till vänster.

4. Välj Inställningar för webbplatsen (Site Settings).

5. Välj Cookies och webbplatsdata (Cookies and site data).

6. Kontrollera att inställningen Rensa cookies och webbplatsdata när du avslutar Opera (Clear cookies and site data when you quit Opera) är inaktiverad.

7. Prova Netflix igen.

Uppdatera din Mac-dator

Följ Apples steg för att installera uppdateringar och uppgraderingar för macOSoch prova sedan Netflix igen.

Chromebook

Kontrollera webbläsarens cookie-inställningar.

1. Välj MenyChrome menyikon längst upp till höger i Chrome och sedan Inställningar (Settings).

2. Klicka på Integritet och säkerhet (Privacy and security) till vänster.

3. Klicka på Cookies från tredje part (Third-party cookies).

4. Se till att inställningen Tillåt cookies från tredje part (Allow third-party cookies) är aktiverad.

5. Prova Netflix igen.

Uppdatera din dator

1. Anslut din dator till internet med hjälp av Wi-Fi eller en Ethernetkabel. Det går inte att installera uppdateringar när du är ansluten via ett mobilnätverk.

2. Klicka på statusområdet (i det nedre högra hörnet, där din kontobild visas).

3. Välj Inställningar (Settings).

4. Välj Om Chrome OS (About Chrome OS) från menyn till vänster på sidan.

5. Välj Sök efter och installera uppdateringar (Check for and apply updates).

6. Datorn kommer att installera alla nödvändiga uppdateringar. När uppdateringarna installerats väljer du Starta om för att uppdatera (Restart to update).

7. Prova Netflix igen när du har startat om datorn.

Spelkonsoler

PlayStation 3

Kontrollera datum- och tidsinställningarna

Om din enhets datum och tid skiljer sig markant från det aktuella datumet och tiden får du problem med att spela upp serier eller filmer.

På japanska PlayStation-enheter använder du X istället för O för att avbryta valet där O används i felsökningsstegen nedan.
  1. Öppna huvudmenyn och navigera till Inställningar (Settings).

• Om huvudmenyn inte redan visas – håll ner PS-knappen i mitten av handkontrollen, välj Avsluta (Quit) och sedan Ja (Yes) för att gå tillbaka till startskärmen.

2. Välj Datum- och tidsinställningar (Date and Time Settings).

3. Välj Datum och tid (Date and Time).

4. Välj Ställ in via internet (Set via Internet).

5. Tryck på knappen O för att återvända till skärmen Datum och Tid (Date and time).

6. Välj Ställ in automatiskt (Set Automatically).

7. Välj (On).

8. Prova Netflix igen.

Uppdatera inbyggd programvara på din PlayStation

1. Välj Inställningar på PlayStations hemskärm.

2. Välj Systemuppdatering (System Update) och bekräfta sedan ditt val.

3. Välj Uppdatera via internet (Update via Internet) och bekräfta sedan valet.

4. Om en ny version av programvaran har hittats bekräftar du valet och hämtar den nya programvaran.