Netflix-fel 113

Om du ser felkoden 113 på din Apple TV, ibland tillsammans med ett av följande felmeddelanden:

Tyvärr uppstod problem vid din inloggning.
Det gick inte att verifiera ditt Netflix-kontonamn eller lösenord. Försök igen. Gå till www.netflix.com/support om du vill ha mer information. (Sorry, we had trouble logging you in. Your Netflix account name or password couldn't be verified. Please try again. Go to www.netflix.com/support for more information.)

Det tyder vanligtvis på ett problem med dina inloggningsuppgifter. Prova felsökningsstegen nedan för att lösa problemet.

Kontrollera e-postadress och lösenord

Se till att e-postadressen som visas på tv:n stämmer. Om den inte stämmer klickar du på Föregående (Previous) för att gå tillbaka och ändra den.

Ange ditt lösenord igen. Kom ihåg att lösenord är skiftlägeskänsliga. Klicka på uppåtpilen på skärmen för att växla mellan versaler och gemener. Klicka på Visa lösenord (Show Password) för att se lösenordet, så att du kan bekräfta att det stämmer.

Återställ ditt lösenord

Du kan behöva återställa ditt lösenord. Gå till Så här ändrar eller återställer du ditt lösenord (How to change or reset your password) för att göra detta.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Installera om Netflix-appen

Ta bort Netflix

1. Markera Netflix-appen på Apple TV:s hemskärm.

2. Tryck och håll kvar i mitten av pekplattan eller den runda klickplattan på fjärrkontrollen tills Netflix-appen börjar skaka.

3. Tryck på uppspelningsknappen/pausknappen för att ta bort appen.

4. Välj Ta bort (Delete) för att bekräfta.

Installera om Netflix

1. Öppna App Store på Apple TV:s hemskärm.

2. Sök efter ”Netflix” för att hitta appen och välj sedan Installera (Install).

3. Prova Netflix igen.

Uppdatera din Apple TV

1. Gå till hemskärmen och välj sedan Inställningar (Settings).

2. Välj System > Programuppdateringar (Software Updates) > Uppdatera programvara (Update Software).

3. Välj alternativet Ladda ner och installera (Download and Install) om det är tillgängligt. Om du inte ser det här alternativet är enheten redan uppdaterad.

4. Prova Netflix igen.

Obs!
Stegen kan vara annorlunda för din Apple TV-modell. Gå till Apples supportwebbplats för information om hur du uppdaterar programvaran för Apple TV.

Nollställ/Återställ alla inställningar på din Apple TV

Dessa steg raderar din Apple TV, nollställer sparade inställningar och rensar data som lagras på din enhet, till exempel inloggningsuppgifter för Netflix eller namn och lösenord för Wi-Fi-nätverket. Se till att du har alla uppgifter tillgängliga och följ endast dessa steg om andra försök att lösa problemet har misslyckats.

Så här åtgärdar du problemet:

1. Följ Apples anvisningar för att nollställa eller återställa din Apple TV till fabriksinställningarna.

2. Efter att du har återställt din Apple TV och slutfört den inledande konfigurationen kan du prova Netflix igen.