Använda Netflix på din Windows-dator

Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix är tillgängligt på Windows-datorer med Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox eller Opera, eller med Windows 8- eller Windows 10-appen. Netflix streamingfunktioner på Windows-datorer omfattar bland annat:

Navigering:

Bläddra bland filmaffischer: Huvudsidan på Netflix.com visar serier och filmer som du kan bläddra bland. Du kan också bläddra bland genrer i rullgardinsmenyn Bläddra (Browse).

Sök: Sök efter filmer eller serier, skådespelare, regissörer eller genrer från sökfältet längst upp till höger i menyfältet på Netflix.com.

Informationssidor för filmer eller serier: Håll muspekaren över en film- eller serieaffisch för att se mer information, som t.ex. en kort sammanfattning, produktionsår och åldersgräns. Om du klickar på titeln i detta avsnitt kommer du till den fullständiga beskrivningssidan för filmen eller serien.

Uppspelning: Tryck eller klicka på en affisch för att börja spela upp en film eller tv-serie. Under uppspelningen kan du använda rullningslisten längst ned på spelarskärmen för att snabbsola framåt eller bakåt, eller för att se fler alternativ. För att lämna videouppspelningen trycker du på tillbaka-knappen längst upp i det vänstra hörnet på skärmen. Om rullningslisten eller bakåtknappen inte syns på skärmen flyttar du på muspekaren tills de syns.

Regioner som stöds:

Netflix stödjer streaming på Windows-datorer med de webbläsare som stöds i alla regioner där Netflix är tillgängligt.

Upplösning:

Windows-datorer stödjer streaming upp till 4K, beroende på din webbläsare.

• Google Chrome upp till 720p

• Internet Explorer upp till 1080p

• Microsoft Edge upp till 4K*

• Mozilla Firefox upp till 720p

• Opera upp till 720p

• Windows 8-app upp till 1080p

• Windows 10-app upp till 4K*

*För att streama i 4K krävs en anslutning som är kompatibel med HDCP 2.2 och en skärm som kan visa innehåll i 4K, en 7:e generationens Intel Core-processor och de senaste uppdateringarna för Windows. Kontakta systemets tillverkare för att verifiera specifikationerna.

Undertexter och alternativt ljud:

Välj ikonen Ljud och undertexter (Audio and Subtitles) för att välja alternativa språkljud eller sätta på undertexter om det stöds av filmen eller serien.

Du kan titta på Netflix på din Windows-dator genom att gå till Netflix.com. Du kan titta på Netflix.com med följande webbläsare: Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Opera. Fullständiga systemkrav hittar du här. Följ nedanstående steg för att logga in på ditt Netflix-konto med din webbläsare.

På Netflix.com

1. Använd den webbläsare du föredrar och gå till netflix.com.

2. Välj Logga in (Sign In).

3. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Du har nu loggat in på ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Windows 8-appen

1. Från Start-menyn väljer du Store.

2. Öppna Snabbknappsfältet (Charms Bar) genom att svepa från höger eller flytta muspekaren till skärmens övre högra hörn.

3. Välj Sök (Search).

4. Skriv in Netflix i sökfältet och tryck på Retur (Enter).

5. Välj Netflix i resultatlistan.

6. Välj Installera (Install).

• Använd dina Microsoft-uppgifter för att logga in om du uppmanas att logga in.

7. Återgå till Start-menyn.

8. Välj Netflix-appen.

9. Välj Logga in (Sign In).

10. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

11. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Har du problem med att ladda ned Netflix?

Om du har problem med att ladda ned Netflix-appen till din enhet kan det bero på ett problem med internetanslutningen. Gå till Felsöka problem med nätverksanslutning för att få hjälp att lösa problemet.

Om du får ett särskilt felmeddelande när du försöker ladda ned Netflix till din enhet kan du behöva ta kontakt med enhetens tillverkare för att få hjälp.

Windows 10-appen

1. Från Start-menyn väljer du Store.

2. Välj Sök (Search) i det övre högra hörnet på skärmen.

3. Skriv in Netflix i sökfältet och tryck på Retur (Enter).

4. Välj Netflix i resultatet.

5. Välj Gratis/Installera (Free/Install).

• Använd dina Microsoft-uppgifter för att logga in om du uppmanas att logga in.

6. Återgå till Start-menyn.

7. Välj Netflix-appen.

8. Välj Logga in (Sign In).

9. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

10. Välj Logga in (Sign In).

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto. Ha så roligt!

Har du problem med att ladda ned Netflix?

Om du har problem med att ladda ned Netflix-appen till din enhet kan det bero på ett problem med internetanslutningen. Gå till Felsöka problem med nätverksanslutning för att få hjälp att lösa problemet.

Om du får ett särskilt felmeddelande när du försöker ladda ned Netflix till din enhet kan du behöva ta kontakt med enhetens tillverkare för att få hjälp.

På Netflix.com

1. Använd den webbläsare du föredrar och gå till netflix.com.

2. Gå till Netflix hemskärm (Home) och håll muspekaren över ditt profilnamn längst upp till höger i webbläsaren.

3. Välj Logga ut från Netflix (Sign Out of Netflix).

4. Du har nu loggat ut från ditt Netflix-konto.

Obs!
Observera att du med denna åtgärd endast loggar ut från Netflix i din aktuella webbläsare. Om du är inloggad på ditt Netflix-konto i mer än en webbläsare måste du upprepa ovanstående steg i alla webbläsare du använder för att se på Netflix.

Windows 8-appen

1. Svep från höger sida av skärmen i Netflix-appen för att öppna Snabbknappsfältet (Charms bar).

2. Välj alternativet Inställningar (Settings) i Snabbknappsfältet.

3. Välj Logga ut (Sign Out).

4. Välj Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

Windows 10-appen

1. I Netflix-appen väljer du Fler alternativ (More Options) längst upp till höger.

2. Välj Logga ut (Sign Out).

3. Välj Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

Netflix är tillgängligt i Ultra HD på Windows-datorer. För att streama i Ultra HD behöver du:

• Webbläsaren Microsoft Edge eller Windows 10-appen

• En display som är 4K-kompatibel (med HDCP 2.2-anslutning om det rör sig om en extern display), en 7:e generationens Intel Core-processor och de senaste uppdateringarna för Windows

• Ett abonnemang som stöder streaming i Ultra HD. Se vilket abonnemang du har just nu på netflix.com/ChangePlan.

• En stabil internetanslutning på 25 megabit per sekund eller mer.

• En streamingkvalitet inställd på Hög (High) eller Automatisk (Automatic). Mer information om inställningar för videokvalitet finns i artikeln Uppspelningsinställningar.

Du kan streama Netflix i HDR på din Windows-dator i webbläsaren Microsoft Edge, eller via Netflix-appen som finns tillgänglig i Windows Store.

Om du vill streama HDR-innehåll på din Windows-dator måste ditt system åtminstone uppfylla följande krav:

Om du använder en integrerad Intel-grafikprocessor:

• Windows 10 Creators Update krävs (version 1703).

• Processor: 7:e generationens Core (i3, i5, eller i7 7xxx eller 7Yxx) eller senare.

• Grafikdrivrutin: 22.XX.XX-serien, version 4708 eller senare.

Obs!
Enheterna måste ha aktiverats för HDR av tillverkaren.

Om du använder en diskret NVIDIA-grafikprocessor:

• Windows 10 Fall Creators Update krävs (version 1703).

• Grafikprocessor: 1050-, 1060-, 1070- och 1080-kort med minst 3 GB grafikminne.

• Grafikdrivrutin: 387.68 (23.21.13.8768) eller senare.