Jag har fått ett e-postmeddelande om att lösenordsåterställning krävs

Om du har fått ett e-postmeddelande från Netflix som kräver lösenordsåterställning gör du följande för att ändra det så att du kan börja titta igen.

1. Klicka eller tryck på knappen ställ in ett nytt lösenord i meddelandet. Eller, om du vill vara på den säkra sidan, kan du istället gå till Netflix.com, där du väljer ”Logga in” (Sign in) och sedan ”Behöver du hjälp?” (Need help?).

2. Ange ett nytt lösenord som du inte använt tidigare. Du kommer inte att kunna använda ditt tidigare lösenord och ett felmeddelande visas om du försöker uppdatera det nya lösenordet till det gamla.

Ditt nya lösenord bör:

• unikt för Netflix och inte användas till andra webbplatser eller appar

• minst 8 tecken långt

• en kombination av bokstäver, siffror och symboler med både små och stora bokstäver

• svårt att gissa – alltså inte ”lösenord”, ”12345” eller din personliga information (namn, födelsedag, adress)

En lösenordshanterare kan göra det lättare att hålla koll på unika lösenord.

Du bör byta lösenord regelbundet. Uppdatera det från sidan Konto (Account) eller skicka ett e-postmeddelande eller textmeddelande för lösenordsåterställning till dig själv.

Om du får meddelandet Det här lösenordet är osäkert eller för vanligt när du återställer eller ändrar lösenordet innebär det att lösenordet du valt finns på en lista över osäkra eller vanliga lösenord som vi av säkerhetsskäl inte tillåter. Du måste då välja ett annat.

3. Välj Logga ut på alla enheter (Sign out of all devices) under återställningen.

Obs!
    Det kan ta upp till 1 timme att ta bort alla enheter som varit inloggade på kontot. Du måste sedan logga in igen med ditt nya lösenord på de enheter du vill använda.
  4. Om ditt gamla lösenord använts för andra webbplatser eller appar rekommenderar vi att du även skapar unika lösenord för dessa.

Varför ändrade Netflix mitt lösenord?

Ibland återställer vi lösenord på grund av:

• dataintrång hos andra företag

• nätfiske

• misstänkt kontoaktivitet

• attacker som använder skadlig kod

Läs Så här skyddar du ditt konto för mer information om hur du håller ditt konto säkert, inklusive instruktioner för hur du anmäler ett misstänkt e-postmeddelande.