Hackigt, gällt eller förvrängt ljud

Om ljudet är hackigt, gällt eller förvrängt när du försöker titta på Netflix beror det ofta på ett problem med titeln du försöker titta på, eller på ett problem med enheten du använder. Följ stegen nedan för att lösa problemet.

Apple TV 2 eller Apple TV 3

Ändra dina ljudinställningar

1. Gå till menyn på Apple TV och välj sedan Inställningar (Settings).

2. Välj Ljud och video (Audio & Video) > Dolby > Auto.

3. Prova Netflix igen.

Om det inte löser problemet går du tillbaka till inställningen Dolby, väljer Av (Off) och provar sedan Netflix igen.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Apple TV 4 eller Apple TV 4K

Ändra dina ljudinställningar

1. Gå till inställningsmenyn på Apple TV och välj sedan  Video och ljud (Video and Audio).

2. Bläddra ner till Ljud (Audio) och välj sedan Ljudformat (Audio Format).

3. Välj Ändra format (Change Format).

4. Välj Nytt format (New Format) och välj sedan Dolby Digital 5.1.

5. Prova Netflix igen.

Om det inte löser problemet går du tillbaka till menyn Ändra format (Change Format), väljer Stereo och provar sedan Netflix igen.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Blu-ray-spelare

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut, eller låt enheten vara urkopplad i 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Felsök enhetens anslutningar

Om du använder en extern förstärkare, soundbar eller högtalare:

1. Kontrollera att dina högtalare är anslutna till din förstärkare på rätt sätt.

2. Kontrollera alla HDMI-kontakter eller optiska kontakter för att se till att de är anslutna på rätt sätt.

3. Prova att vända på HDMI-kabeln eller den optiska kabeln eller använda en annan kabel.

Kontrollera enhetens ljudinställningar

Om de här stegen inte löser problemet kan det bero på ett problem med ljudinställningarna på enheten eller ljudutrustningen.

För att kontrollera din enhets ljudinställningar eller felsöka ett ljudproblem:

• Följ instruktionerna eller handboken som kom med enheten eller ljudutrustningen.

• Kontakta tillverkaren av enheten eller ljudutrustningen för att få mer hjälp.

Obs!
Eftersom stegen för att kontrollera ljudinställningar och felsöka ljudproblem skiljer sig mellan olika enheter har Netflix kundtjänst inte möjlighet att hjälpa till med detta på din enhet.

Om tillverkaren inte kan hjälpa dig lösa problemet, eller om problemet kvarstår efter att du ändrat inställningarna, måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.

Roku

Ändra dina ljudinställningar

1. Tryck på knappen Hem (Home) på din Roku-fjärrkontroll.

2. Rulla upp eller ner och välj Inställningar (Settings).

3. Välj Ljud (Audio).

4. Ställ in Ljudläge (Audio mode) på Stereo.

5. Ställ in HDMIPCM-stereo.

• Om du inte ser HDMI ställer du in S/PDIFPCM-stereo.

Starta om enheten

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Digitalbox

Ändra dina ljudinställningar

Kontrollera ljudinställningarna i Netflix-appen om din enhet är ansluten direkt till tv:n. Om surround-ljud (5.1) har valts, prova att ändra till Stereo istället. Om du är osäker på hur du ändrar ljudinställningarna i Netflix-appen kan du läsa artikeln om alternativt ljud.

Om ljudproblemen försvinner när du ändrar till stereo kan det hända att din utrustning inte är kompatibel med surround-ljud. Om du tror att din utrustning är kompatibel med 5.1-ljud kontaktar du enhetens tillverkare för att få hjälp.

Obs!
Om du måste ändra dina ljudinställningar till stereo varje gång du spelar upp en film eller serie kan det finnas en inställning på din enhet som orsakar att den använder 5.1-ljud som standard. Kontakta enhetens tillverkare om du är osäker på hur man ändrar inställningen så att stereoljud är standard.

Smart-tv

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut, eller låt enheten vara urkopplad i 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Felsök enhetens anslutningar

Om du använder en extern förstärkare, soundbar eller högtalare:

1. Kontrollera att dina högtalare är anslutna till din förstärkare på rätt sätt.

2. Kontrollera alla HDMI-kontakter eller optiska kontakter för att se till att de är anslutna på rätt sätt.

3. Prova att vända på HDMI-kabeln eller den optiska kabeln eller använda en annan kabel.

Kontrollera enhetens ljudinställningar

Om de här stegen inte löser problemet kan det bero på ett problem med ljudinställningarna på enheten eller ljudutrustningen.

För att kontrollera din enhets ljudinställningar eller felsöka ett ljudproblem:

• Följ instruktionerna eller handboken som kom med enheten eller ljudutrustningen.

• Kontakta tillverkaren av enheten eller ljudutrustningen för att få mer hjälp.

Obs!
Eftersom stegen för att kontrollera ljudinställningar och felsöka ljudproblem skiljer sig mellan olika enheter har Netflix kundtjänst inte möjlighet att hjälpa till med detta på din enhet.

Om tillverkaren inte kan hjälpa dig lösa problemet, eller om problemet kvarstår efter att du ändrat inställningarna, måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.